Puigdemont acusa el TC de “rebel·lia” amb Europa per avalar les euroordres

El president a l’exili, Carles Puigdemont, i els consellers exiliats i actualment europarlamentaris, Toni Comín i Clara Ponsatí han obert una nova via processal. L’advocat de tots tres, Gonzalo Boye, ha presentat un recurs de súplica davant el Tribunal Constitucional on acusa els magistrats d’estar en “rebel·lia” amb el dret europeu per haver avalat les euroordres. De fet, els acusa de prendre una decisió que és “absurda” perquè es desmunta en ella mateixa, en confondre una suspensió cautelar amb una decisió definitiva.

La tesi dels tres eurodiputats és que el Tribunal es remunta al març i octubre de 2019 es van dictar sengles interlocutòries per part del Tribunal Suprem de detenció europees sense tenir present que ja eren eurodiputats. Els magistrats van denegar les mesures cautelars urgents i posteriorment, el passat cinc d’octubre, les mesures cautelars. El raonament brandat pel tribunal era que l’acceptació de la mesura cautelar podria anticipar la “decisió final estimatòria”. Un argument que la defensa considera “poc menys que absurd” perquè això resulta “consubstancial a les mesures cautelars de suspensió”. Així recorda que les cautelars “per definició, tenen per efecte privar provisionalment d’efectes a la resolució l’anul·lació es pretén en el procediment principal”. És a dir, que precisament les cautelars estan per no determinar la decisió en prejudici del que interposa el recurs.

És en aquesta línia, que la defensa argüeix que el Tribunal, en avalar les euroordres s’aparta del criteri europeu i de la seva condició d’eurodiputat. Hem de tenir present que quan s’interposa el recurs, la immunitat dels tres parlamentaris era vigent. D’aquí que acusi l’Estat de fer pràcticament com Polònia i no faci cas al dret europeu. “La ponderació dels interessos en joc duta a terme pel Tribunal Constitucional resulta manifestament arbitrària, situa aquest òrgan en una posició d’oberta rebel·lia enfront de el Dret de la Unió Europea i desconeix la jurisdicció el Tribunal de Justícia de la Unió Europea“, acusen els tres recurrents.

En aquesta línia, el recurs de súplica subratlla “que no cal oblidar que des de fa més de dos anys es vulnera, tant pel Tribunal Suprem com pel Tribunal Constitucional, la seva immunitat parlamentària europea, el que, per descomptat, suposa, a més, des de qualsevol òptica, una dilació indeguda absolutament inacceptable” . Un argument que també utilitza per fonamentar la vulneració de drets processals dels seus clients.

Part del recurs de Puigdemont, Comín i Ponsatí on acusa l’Estat de fer com Polònia/Quico Sallés

El recurs insisteix que l’aval del Constitucional a les euroordres el situa en “una compromesa situació, ja que es situa no només a extramurs de l’ordenament jurídic de la Unió Europea, sinó en una situació d’oberta rebel·lia enfront d’ell, fet que suposa situar-se en una situació de rebel·lia enfront de la Constitució mateixa“. D’aquí que ho compari amb Polònia de manera velada:
Això ha tingut conseqüències greus en altres Estats membres, com posa de manifest la situació que recentment s’ha viscut en un altre Estat membre, el que suposa, al seu torn, una violació per part de Tribunal Constitucional del principi de cooperació lleial amb les autoritats de altres estats membres de la comunitat de Dret que és la Unió Europea“.

Comentaris

  Doctor Strangelove Octubre 21, 2021 | 16:59
  Pesat! Viu i deixa viure, batxillerot! Doc.
   strange! El “batxillerot” et dona pel cul cada vegada que penses en ell! Octubre 21, 2021 | 18:57
   I cada vegada que li dediques vomitades de la teva merda es in triomf per l’independentisme!
    Jo Octubre 22, 2021 | 14:47
    Ni el llegeixis perd el temps
  Català Octubre 21, 2021 | 17:06
  Canya contrra la podrida Espanya!
  AL DR. STRANGELOVE Octubre 21, 2021 | 19:34
  Ai, dr. Si la envidia fuese tiña...Tot i que tampoc sé si a hores d'ara, -doctorat inclós- ja se n'ha tornat i ja se li pot anomenar tinyós, doctorsito. Què hi farem!
  Micoloti Octubre 22, 2021 | 01:50
  Todo para que Puigdemont siga vendiendo noticias y no desaparezca... quién paga Boye y cuanto?
  Sapiens Octubre 22, 2021 | 06:38
  Resulta ironic que ell sempre es queixava per que l'acusaben de rebeldia i ara ell acusi de rebeldia al tc
  U menià. Octubre 22, 2021 | 08:27
  Aquest parell de torracollons que envien misatges per animar la cosa, podríen dedicar-se a emprenyar la seva molt poc honrada mare.
  POST DATA Octubre 22, 2021 | 09:45
  Qualsevol que hagi estudiat dret comunitari europeu sap que la seva primacia fa que inclús la constitució espanyola hi estigui per sota jeràrquicament. Recordem també l'article del pacte internacional de drets civils i polítics, signat i ratificat per Espanya i que forma part de l'ordenament intern segons l'art 96 CE. Penso que existeixen algins tribunals que han de tornar a passar per la facultat.
  L'OBSERVADOR ASTORAT Octubre 22, 2021 | 10:57
  El President Puigdemont, ha posat i està posant més en “escac” el pútrid i pestilent Estat Ñ (Borbònic-Franquista 2.0), hereu directe i continuador d’un Estat “Genocida-Feixista”, que la “suposada” esquerra Ñ i la “suposada” esquerra CAT, junta.
   Aigualit Octubre 22, 2021 | 20:12
   Permet que rigui, ha ha ha Però quines xorrades dius? Us tenen menjat el Cocu.
  Passar l'estona Octubre 22, 2021 | 17:59
  Això són maniobres dilatòries d'advocat murri amb clients murris i que van de farol.
  Aigualit Octubre 22, 2021 | 20:08
  Aquest noi sembla que s'avorreix a Bélgica i no para de dir vejenades. Lazis, no teniu feina de la de debò per aquest bon home, que es guanyi els calerons que li estem pagant?

Nou comentari