L’escola i l’alcaldessa de Canet reben amenaces de mort

L’escola de Canet de Mar El Turó del Drac ha hagut d’instal·lar una gravadora al telèfon del centre després de rebre trucades amb amenaces de mort com a rèplica pel suposat assetjament a la família que ha demanat el 25% de classes en castellà imposat pel TSJC.

Ho ha explicat en declaracions a El Món l’alcaldessa de Canet de Mar, Blanca Arbell (ERC), que ha detallat que, en contacte amb la direcció del centre, després de saber-se que havien rebut aquestes trucades, ha requerit instal·lar una gravadora, cosa que s’ha fet aquest divendres al matí. També s’hi ha posat un avís, que sent tothom que hi truca, per fer saber que les converses seran gravades.

Les amenaces responen a les suposades amenaces prèvies a la família que va presentar el recurs al TSJC per tenir més hores de castellà per al seu fill. “Ens diuen que els estem linxant i ens diuen nazis. Però res de tot això és cert. Només hi ha hagut dues piulades des d’Olot i pla de l’Estany, però aquí, a Canet, tenim clar que no farem res a la família”, assegura Blanca Arbell.

La mateixa alcaldessa també ha rebut amenaces de mort i insults a través de correus electrònics. De moment, encara no ha presentat cap denúncia per aquests fets, però no descarta fer-ho i els correus electrònics els té guardats per si cal presentar-los com a prova i donar accés a la policia a les dades que puguin permetre localitzar-ne els autors.

Arbell també ha explicat que està en contacte amb les forces policials i que fins avui no hi ha hagut cap denúncia per les suposades amenaces rebudes per la família que ha demanat el 25% de castellà a la classe del seu fill.

L’alcaldessa ha demanat aquest divendres especial atenció dels cossos policials davant el temor que es presentessin persones a contramanifestar-se per la protesta que s’ha fet aquesta tarda contra imposició judicial del 25% de castellà, que ha reunit centenars de persones i que finalment ha transcorregut amb total normalitat.

Comentaris

  Roger Desembre 10, 2021 | 18:02
  INVENT
  I ara què? Amenaces de Mort a una escola amb molt alumnes Desembre 10, 2021 | 18:13
  Cal denunciar-ho, a veure què fa la fiscalia. Suposo que VOX, PP, Cs, alcalde de Madrid I tpota la resta deiran criticar totes aquestes amenaces de mort... (!?), deuran anar a explicar-ho al comissari de la UE (!?)... Segur? Si són la seva gent qui ho fa !
  Ricard Desembre 10, 2021 | 18:53
  És la conseqüència lògica de que es menteixi sobre l'escola catalana, amb la inestimable col·laboració dels media, govern i jutges hooligans pancastellanistes. Poden estar orgullosos de l'agressió a la que ens sotmeten a nosaltres, els catalans, pel sol fet de ser-ho. Hi ha algun jutge que sigui català, és a dir que ens defensi? I el nostre Govern i el nostre Parlament quedaran de braços plegats davant de tanta infàmia xenòfoba?
  Ricard Desembre 10, 2021 | 18:56
  Per cert, tothom té dret a fer piulades indignant-se per l'atac a la nostra escola, sigui d'Olot, Oriola o el Campell! Si no ens defensa ningú hem de quedar-nos callats com a vedells a l'escorxador? Dignitat si us plau. Amenaçar ningú no s'ha de fer,però defensar la nostra pàtria i tant!
  fideli Desembre 10, 2021 | 19:04
  ha començat la guerra... desperta ferro!
   Lagrimitas Desembre 11, 2021 | 10:34
   Flipao
  Estem expectants Desembre 10, 2021 | 19:25
  I ara la fiscalia també investigarà?
  JordiP Desembre 10, 2021 | 19:55
  Ho sabien i per això han fet piulades sobre apedregar la casa. Perquè han estat ells, els que ho han fet, no fanàtics indepes (que los hay, claro). Saben que n'hi ha prou amb un que tiri una pedra perquè tots s'apliquin a apedregar el que sigui. Amb un parell de tweets ha aconseguit que mitja Falange Española, SCC, Fuerza Nueva i tots els fatxoïdes castellanoespanyoles es dediquin a amenaçar de mort i esquarterament al MHP Puigdemont, a la Borràs, al Joan Tardà i al lucero del alba. Espero que els Mossos investiguin certerament i els identifiquin. Són una colla de nazis provocadors que buscaran excuses, preferiblement falses, per atacar i, si poguèssin, exterminar tot rastre de catalans sobre la capa de la terra. El 1939 es van quedar a la meitat. Ni aixó, saben fer. Són uns tuercebotas.
  patrriota Desembre 10, 2021 | 20:03
  Les vostres provocacions no ens fan ni fred ni calor: tothom sap que la venjança -que arribarà, fastigosos gossos espanyols- és un plat que es menja fred.
  Gombau Desembre 10, 2021 | 20:26
  I les que van assenyalar mestres a Sant Andreu de la Barca què són ??
   Ou podrit Desembre 11, 2021 | 11:12
   La mateixa merda de sempre, ja sabem com va. Aquí d'un tuit en fan una tragèdia però, les pallisses de l'1-O, les agressions a cases i veïns, els taradets arrancant llaços de nit i punxant rodes a Verges, els milers d'amenaces (no volien tuits??), els "me hablas en español que estamos en España"... D'això, de tota aquesta merda, no se'n veu res als informatius espanyols. Oh, quina casualitat, el país de merda fent periodisme de merda! Estan podrits.
    Traca Desembre 11, 2021 | 15:06
    Y les han roto los dedos y le han tocado las tetas. Hay que apedrear casas de niños para vengarse!
  Gonzalo Desembre 10, 2021 | 21:59
  Ataques de falsa bandera. Que lleve los correos electrónicos a la policía. Porqué no los ha llevado? Porque es todo mentira.
   No cola Desembre 11, 2021 | 18:46
   Pel mateix que no ho ha fet en Pulido, pare de la nena utilitzada políticament pel seu pare que és advocat i anava a les llistes dels fraC,Sats. Deixa de fer el ridícul home, que en cap cas aquí hi ha cap rotllo com el que van fer els assessins del estat que tant defenses i que si que volen "muntar un Ulster a Catalunya" com va dir el teu amic en Cañas y carajillos. Au tira pal pueblo
    Gonzalo Desembre 12, 2021 | 12:30
    Te equivocas de nuevo. Los tuits del ex-profesor Universitario y del mosso d'esquadra, ya han sido denunciados y están siendo investigados. Es más, el ex-profesor ya está recogiendo cable. En un intento de disculpa, ha tuiteado que en su "cultura rural" (palabras textuales), la frase que dijo se entendía de otra manera. Vamos, que apedrear una casa en tractorlandia, debe de ser ir a cantar villancicos o ir a por golosinas en la noche de Halloween. Los tractorianos son así.
  No cuela. Desembre 10, 2021 | 22:10
  Han sido los mismos nazis supremacistas para "lavar" la miserable imagen que han dado al mundo.
   No, no cola Desembre 11, 2021 | 18:51
   Tant sols un analfabet lingüístic ignorant com tu i els teus, desprecia la riquesa de tenir moltes llengües, es cosa del complexe de inferioritat que patiu els xarnegos
    Gonzalo Desembre 12, 2021 | 13:22
    ...es cosa del complexe de inferioritat que patiu els ...(poner lo que corresponda: negros, judíos o xarnegos). Y luego se hacen los ofendiditos si les llamamos como lo que son: laZisnaZis.
  JordiP Desembre 11, 2021 | 10:08
  Insisteixo: com veterà de mil batalles, amb més de 80 anys a l'esquena, identifico fàcilment la mà de la ultradreta autoritària, intolerant, xenòfoba, imperialista i colonialista en tot aquest merder. 1-Es fa una provocació, sempre insistint en la llibertat i el dret; 2-Apareix una resistència pública; 3-S'escenifica una reacció airada i violenta a càrrec del provocador mateix, simulant ser els provocats; 4-Això dispara la contrarreacció del grup al que pertanyen els provocadors, encara més violenta, y 5-Els "poders fàctics" dels provocadors se senten suportats per la plebs i activen el "lawfare" contra els provocats, pretextant la protecció dels "pobres amenaçats". La Història ho testimonia iterativament. Tres exemples: l'explosió del Maine a La Habana; l'asalt nazi a l'emisora de ràdio a Gleiwitz (Gliwice) i la insurrecció militar contra la II República. Nihil novum sub solem.
  JordiP Desembre 11, 2021 | 10:18
  No pateixi, alcaldesa. No hi haurà contramanifestació. Els autors del teatre aquest (tot està urdit i executat pels ultradretans) són quatre gats que pretenen fer merder i obrir el camí a una intervenció de Madrit, una espècie de Art.155 de l'ensenyament. Volen anul·lar per la via dels fets judicials les lleis que regulen l'ensenyament a Catalunya. I, de retruc, a la resta d'Espanya on hi ha llengua no castellana. Quatre gats. No té més que comptar els militants que li han quedat a Carrizosa. No el va veure ahir, cridant com un boig, amb els ull fora de les òrbites, la mandíbula desencaixada i agitant els braços com un molí? No es va fixar en la cara de cuentu que feia mentre vomitava aquelles mentides i falses acusacions?
  Polaco el que no vote, unga unga Desembre 11, 2021 | 11:08
  Espanya, el mateix país de merda de sempre. I el típic ruquet al fòrum parlant de "nazis" i de "rentar la imatge"... No, mira, de nazis a Espanya, el país que va deixar morir al llit al dictador feixista, i d'imatge miserable la dels tarats de les FFCCS pegant a gent que volia votar l'1-O de 2017. Vaja, el de sempre des de sempre, un país de merda sense horitzó, que es dedica sempre a anar contra els dèbils, amb un complexe que no se'l podrà treure mai.
  Manel Desembre 11, 2021 | 11:44
  Doncs si diu l´alcaldessa d´ERC que no pensa presentar denúncia per les amenaces de mort que ha rebut, que és calli i tragui, que posi les mans enlaire cridi som gent de pau i ja esta, arreglat, cap problem, centremnos en la solidaritat als que no traguen.
  andreu valls Desembre 11, 2021 | 14:07
  quina mentalitat, quant vam anar aviure a New Jersey les nostres filles tenian 7 i 8 anys , l`escola las va posar en una aula en castella , ens i vam negar perque ja en parlaban ( catala i Castella), la directora va dir que era perque era millor per adaptarse , al poc temps ja en parlaban sense cap problema .
  rd Desembre 11, 2021 | 14:34
  això no ho diu el pablocasado..
  Tano Desembre 11, 2021 | 19:31
  En aquest país, si els fills de puta volessin, no veuríem mai el Sol.
  Manel Desembre 11, 2021 | 20:04
  Amenaces que fiscalia no investigara
  Joan de Canyamars Desembre 11, 2021 | 23:27
  Massa gent fent gatzara i ningú parla de que un jutge, ha fet una sentencia contraria a la legislació sobre ensenyament a Catalunya. No havíem quedat que les lleis s'han de complir? A san de que, el jutge dona la raó a un ciutadà que va contra la llei? Perquè un jutge s'atreveix a immiscir-se en quina és el millor sistema pedagògic per ensenyar? La deducció ja la fareu.
   Gonzalo Desembre 12, 2021 | 12:33
   Este es un extracto de la Política Lingüística de la Generalitat. Lo leis y me decís quien tiene razón, si los manifestantes o los padres que defienden sus derechos como bien pone la Ley de la GENERALITAT: ( si lee esto “Europa”, que no le obliguen a hacer más Castellano aún ………ARTICLE 14 1. El català, com a llengua pròpia de Catalunya, ho és també de l'ensenyament en tots els nivells educatius. 2. Els infants tenen dret a rebre el primer ensenyament en llur llengua habitual, ja sigui aquesta el català o el castellà. L'Administració ha de garantir aquest dret i posar els mitjans necessaris per fer-lo efectiu. Els pares o els tutors poden exercir-lo en nom de llurs fills instant que s'apliqui. 3. La llengua catalana i la llengua castellana han d'ésser ensenyades obligatòriament a tots els nivells i els graus de l'ensenyament no universitari. 4. Tots els infants de Catalunya, qualsevol que sigui llur llengua habitual en iniciar l'ensenyament, han de poder utilitzar normalment i correctament el català i el castellà al final dels estudis bàsics. 5. L'Administració ha de prendre les mesures convenients perquè: a) els alumnes no siguin separats en centres diferents per raons de llengua; b) la llengua catalana sigui emprada progressivament a mesura que tots els alumnes la vagin dominant.
  Boletaire Desembre 12, 2021 | 12:40
  Aquest Gonzalo cada dia és una mica més ruc.
   Gonzalo Desembre 12, 2021 | 13:28
   Anda, calla y lee...Este es un extracto de la Política Lingüística de la Generalitat. Lo leis y me decís quien tiene razón, si los manifestantes o los padres que defienden sus derechos como bien pone la Ley de la GENERALITAT: ( si lee esto “Europa”, que no le obliguen a hacer más Castellano aún ………ARTICLE 14 1. El català, com a llengua pròpia de Catalunya, ho és també de l'ensenyament en tots els nivells educatius. 2. Els infants tenen dret a rebre el primer ensenyament en llur llengua habitual, ja sigui aquesta el català o el castellà. L'Administració ha de garantir aquest dret i posar els mitjans necessaris per fer-lo efectiu. Els pares o els tutors poden exercir-lo en nom de llurs fills instant que s'apliqui. 3. La llengua catalana i la llengua castellana han d'ésser ensenyades obligatòriament a tots els nivells i els graus de l'ensenyament no universitari. 4. Tots els infants de Catalunya, qualsevol que sigui llur llengua habitual en iniciar l'ensenyament, han de poder utilitzar normalment i correctament el català i el castellà al final dels estudis bàsics. 5. L'Administració ha de prendre les mesures convenients perquè: a) els alumnes no siguin separats en centres diferents per raons de llengua; b) la llengua catalana sigui emprada progressivament a mesura que tots els alumnes la vagin dominant.

Nou comentari