Buch nega que Madí tingués influència a Interior

L'exconseller reconeix un retard en el pagament dels honoraris a la defensa de Trapero i l'atribueix a un "problema burocràtic"

L’exconseller d’Interior Miquel Buch ha negat que David Madí tingués persones d’influència a la conselleria i ha assegurat que a la direcció política hi havia persones de l'”estricta confiança” del conseller. En declaracions a El Matí de Catalunya Ràdio, Buch ha reconegut que va tenir una “trobada” amb Madí quan hi havia les protestes contra la sentència però ha assegurat que no va tenir “res a veure” amb el que s’ha explicat en el marc de l’operació ‘Volhov’. L’exconseller ha dit que aquest és un exemple més d’un “gran número de circ mediàtic” que finalment no queda en res.

D’altra banda, ha reconegut el retard en el pagament dels honoraris a la defensa del Major Josep Lluís Trapero i l’ha atribuït  a un “problema burocràtic”. El conseller ha reconegut que hi van haver problemes que van retardar més d’un any el pagament dels honoraris a la seva advocada, Olga Tubau, però ha destacat que finalment es van poder solucionar. Ha recordat que hi va haver dos governs durant tot el procés i que es va trobar amb un entrebanc en la contractació. Tot i això, ha assegurat que es van “conjurar tots plegats” per trobar una solució ja que Trapero és un treballador públic que “té dret a la seva defensa per haver fet la seva feina”.

També sobre Trapero, ha recordat que, quan va entrar com a conseller el juny del 2018, ja li va proposar que tornés a estar al capdavant dels Mossos i ha afirmat que qui ha d’esclarir ara aquesta situació és el conseller Miquel Sàmper: “Ara li pertoca al conseller explicar si fa canvis i per què”, ha manifestat.

Sobre les protestes postsentència, ha afirmat que no és el conseller qui ha de dir a la policia com ha de fer les coses però ha remarcat que ja es va fer autocrítica, que s’ha fet una auditoria, que s’han obert els expedients oportuns i que s’han impulsat canvis. “Ens vam trobar violència de l’altre costat”, ha assegurat.

Per últim, ha assegurat que no li consta que des dels Mossos se suplantessin identitats per obtenir informació de l’esquerra independentista. “No em consta ni forma part de les pràctiques habituals dels Mossos”, ha reblat.

Nou comentari