L’Audiència de Barcelona arxiva la denúncia pel “setge” policial a la seu de la CUP el 20-S

El partit considera "intolerable" la decisió i ho veu "una mostra més" de "l'aparell repressiu de l'Estat"

L’Audiència de Barcelona ha arxivat de forma definitiva la denúncia pel “setge” de la Policia Nacional a la seu de la CUP durant més de vuit hores el 20 de setembre del 2017. Els magistrats no han vist coacció en l’intent del cos policial d’accedir a la seu del partit sense ordre judicial ni en el fet que li requisés material i propaganda electoral. La fiscalia també demanava l’arxivament de la causa. L’Audiència tanca el cas després que el jutjat d’instrucció número 9 de Barcelona ja arxivés la denúncia inicial amb l’argument que la policia seguia ordres de la Fiscalia. La CUP va recórrer però l’estància superior falla en el mateix sentit. El partit ho ha considerat “intolerable” i “una mostra més” de “l’aparell repressiu de l’Estat”.

A parer del partit l’operació policial del 20 de setembre del 2017 davant la seva seu i al Departament d’Economia i Finances va suposar una “clara vulneració” dels drets civils i polítics a través de detencions, escorcolls i setges policials per “exercir la repressió” i “evitar” la celebració del referèndum d’autodeterminació de Catalunya.

Per això opina que arxivar la causa sense celebrar judici constitueix una “mostra més” que “l’aparell repressiu de l’Estat conformat per tots els seus actors policials i judicials es troba plenament posicionats en el combat polític per impedir l’exercici del dret a l’autodeterminació”.

Nou comentari