Participant inèdit en la reunió del Consell de la Policia, l’àgora entre cúpula dels Mossos d’Esquadra, el departament d’Interior i els sindicats del cos. Aquesta tarda s’hi ha presentat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, en la primera reunió del conclave policial després de la manifestació en defensa del respecte policial del passat 23 d’octubre a Barcelona convocada per gairebé totes les organitzacions sindicals del cos.

De fet, Aragonès tenia previst assistir-hi la reunió celebrada el mes de novembre, però l’ambient encara no estava prou asserenat i esperava resultats tangibles respecte la jubilació anticipada. Fonts de la trobada detallen a El Món que el president ha reconegut la “feina extremadament complexa” que fan els Mossos. Una tasca que els “obliga a ser molt exigents amb si mateixos”. Sindicats com SAP-FEPOL o SPC han reclamat al president, acompanyat del conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, la “necessitat de treure els Mossos d’Esquadra del focus mediàtic”. També han lamentat la manca històrica de recursos i efectius per anys sense partides pressupostàries. De tota manera, fonts dels sindicats han admès que Aragonès ha estat prou curós per treure autoritat a Elena i ha capejat algunes de les qüestions més espinoses. En tot cas, el Consell ha servit per explicar futures inversions al cos que han fet parar l’orella als sindicats.

També han exposat “l’estrès” a què s’ha sotmès el cos durant els darrers anys des dels atemptats del 17-A al judici a la cúpula d’Interior arran del referèndum del Primer d’Octubre. D’aquí que exigeixin a la Generalitat “la defensa del cos i deixin de banda els intents de politització del cos”.

“La retirada com acusació particular d’algunes causes judicials, el sentiment de pèrdua d’autoritat i alhora, l’esmentada instrumentalització que s’ha fet del cos son qüestions que ens preocupen”, han comentat els portaveus de SAP-FEPOL. “És per això que no es pot permetre el sentiment de desatenció i d’inseguretat que, respecte aquestes qüestions, ha patit el cos de mossos d’esquadra en general i han experimentat alguns efectius en particular”, han afegit els portaveus. També han reclamat que la comissió parlamentària sobre el model policial ha de ser una oportunitat per millorar el model però s’han d’establir mesures” que ofereixin garantia jurídica al cos de mossos d’esquadra en l’exercici de les seves funcions, però amb mesures també, que el treguin del soroll polític que històricament ha vingut patint”.

Comentaris

  avia Desembre 10, 2021 | 06:45
  Tot fullaraca........
  Ja es veuen clars els resultats Desembre 10, 2021 | 07:29
  La veu de su amo. I sent tan mals governants, tant llepaculs i tant lliurats als interessos d'españa ens van fer creure que la independència, amb ells, era a tocar. Ara el botifler juga a policías y ladrones. I els pobres catalans som víctimes de tots ells per totes bandes. Començo a entendre per quins llocs ens portaveu quan parlaveu de pactar amb españa.
  Carlos Desembre 10, 2021 | 14:49
  Els Mossos s'han de disoldre, que passin a la guarra civil, estaran mes còmodes, per tenir una policia tan plena de extremistes de dretes , anti Catalans, i garrulos traficant amb drogues, es millor no tenirla.

Nou comentari