El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Aragonès acusa els comuns de falta de coherència
  • CA

El president del Govern, Pere Aragonès, ha utilitzat un to ple d’ironia per respondre els comuns en el seu torn de rèplica. Aragonès els ha preguntat “com poden donar lliçons de divisió” quan tant a la Moncloa com a l’ajuntament tenen problemes en aquest aspecte. Aquestes paraules han despertat l’aplaudiment de l’hemicicle, que a partir de llavors ha repetit els aplaudiments quatre vegades més.

A banda, Aragonès ha assegurat que mantenir la coherència en els discursos “és molt més fàcil que en els fets” i els ha instat a intentar garantir coherència a tot arreu. “Ser coherent és molt difícil”, ha dit de manera irònica.

D’aquesta manera el president ha replicat la intervenció de la líder dels comuns, Jèssica Albiach, que prèviament havia carregat contra el “Vietnam” del Govern d’ERC i Junts. Pels comuns, hi ha un “elefant” que és la divisió entre les dues formacions de Govern i que això fa la traveta a la gestió del Govern. “Estan més ocupats d’arreglar els plats trencats que de redreçar el rumb d’una Catalunya que no va bé”, ha lamentat.

En el mateix sentit, ahir en la compareixença posterior a sentir el discurs d’Aragonès, Albiach va valorar positivament la defensa de la “taula de negociació” que va fer Aragonès, però va ironitzar dient que a vegades semblava que demanés “perdó als seus socis”. Ho deia en referència a la CUP i a JxCAT. Albiach va acusar el president, doncs, d’excusar-se per considerar la taula de diàleg com un instrument de sol·lució del Procés polític de Catalunya.

“El discurs d’Aragonès constata el mal presagi dels darrers mesos”, va apuntar ahir i s’ha refermat avui. “Semblava més preocupat per convèncer els seus socis que tot el país”, ha insistit. En aquesta línia, la cap de files dels comuns ha definit el seu discurs com el tercer discurs d’investidura del president “per tornar a demanar als socis la confiança que sembla que li han tret”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa