El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Alsina demana a Sánchez que segueixi l’exemple d’Escòcia per a un referèndum
  • CA

La consellera d’Acció Exterior, Victòria Alsina, ha reclamat aquest dilluns al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que presenti “solucions reals” en la taula de diàleg, prevista per a la setmana que ve. “Els catalans mai hem deixat la taula de negociació i estem plenament compromesos a resoldre la situació política actual i tenir en compte les demandes legítimes dels ciutadans catalans. Tanmateix, també necessitem veure solucions reals a l’altre banda de la taula”, ha dit la consellera en un acte a París en el marc d’una visita durant la qual s’ha reunit amb representants de l’OCDE, el govern francès i actors econòmics, entre d’altres.

En la seva intervenció a l’Atelier des Lumières, des d’on ha donat el tret de sortida a les celebracions de la Diada a l’exterior, Alsina ha instat Sánchez a seguir els “exemples” d’Escòcia i el Quebec per a un referèndum sobre la independència. Amb els plans per a una nova votació a Escòcia, Alsina ha remarcat que es torna a posar aquesta qüestió “al centre de l’agenda política europea” i ha instat les forces catalanes a tenir aquest fet “present”.

A més, la consellera ha avisat que “queda molt a fer” per resoldre el “conflicte polític” amb l’Estat. “Avui potser no hi ha polítics catalans a la presó, però queda molt a fer”, ha dit tot assenyalant que l’alliberament dels presos era “només una” de les recomanacions de la resolució aprovada per l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa. “Continuem tenint exiliats i és urgent trobar una solució perquè puguin tornar a casa”, ha insistit.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Gonzalo a setembre 06, 2021 | 21:39
    Gonzalo setembre 06, 2021 | 21:39
    UK tiene sus leyes, y España, las suyas. Y cataluña es España. A seguir llorando, laZisnaZis.
    • Icona del comentari de: Narcís a setembre 07, 2021 | 09:05
      Narcís setembre 07, 2021 | 09:05
      A ver si lees, a ver si te informas, a ver si te ilustras, a ver si te cultivas, a ver si estudias con lo que implica la palabra ' estudio ' .. y, sobretodo, a ver si maduras, si realmente eres un adulto ( de todas manera nada de eso te será necesario si eres un truhán ) ! PD : hay españoles bellísimas personas , però tú y otros como tú así como botiflers varios sóis la vergüenza de este estado ! Nota : primera y última vez que me dirijo a un don nadie, a un pobre diablo . . es obvio que no hay nada que hacer con quién no tiene mínima dignidad! Anotación al margen: perdísteis y/o vendísteis sur de USA, Centroamérica, Sudamérica, Filipinas, Fernando Poo, Guinea Ecuatorial , Rio Muni, Sáhara . . . . y seguís erre que erre de estúpidos ! Incidència : guaita que n' és de gran ta península i heu de ser ací a ca nostra/ PPCC . . . aire que vol dir vent !
  2. Icona del comentari de: Borinot a setembre 06, 2021 | 23:01
    Borinot setembre 06, 2021 | 23:01
    Zzzzzzzzz. Que em duri la feina sobre tot! No faré res i així sempre estarà tot per fer.
  3. Icona del comentari de: Català a setembre 06, 2021 | 23:39
    Català setembre 06, 2021 | 23:39
    Es més facil que plogui de baix a dalt.
  4. Icona del comentari de: Jordi Comasobirana a setembre 07, 2021 | 15:14
    Jordi Comasobirana setembre 07, 2021 | 15:14
    Aquest tipus de demandes es fan en el marc d'estats democràtics, però això q n'hi diuen espanya no ho és.
  5. Icona del comentari de: Dia 19 d'octubre a juny 29, 2022 | 10:24
    Dia 19 d'octubre juny 29, 2022 | 10:24
    El primer que hem de fer és decidir nosaltres si estem disposats a, fer el referèndum. Seria un bon camí celebrar-lo al mateix dia, a veure si aquí ens gosarien pegar, mentre allà no ho fessin

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa