L’alcalde de Cornellà de Llobregat, Antonio Balmon, s’ha queixat de l’espectacle que va muntar la Policia Nacional durant l’operatiu anticorrupció que va acabar amb 11 detinguts per un cas de possible desviament de fons. Va ser un dispositiu liderat per la Unitat contra la Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) relacionat amb l’escàndol que esquitxa el PSC del Baix Llobregat per presumptes irregularitats en el Consell Esportiu de l’Hospitalet. En una entrevista a SER Catalunya, el dirigent socialista ha considerat “desproporcionada” l’operació policial i ha defensat l’actuació dels detinguts. “Estem tranquils”, ha dit.

Balmon ha assegurat que l’Ajuntament “sempre” ha col·laborat amb els requeriments de la justícia i s’ha mostrat “decebut” per la manera com ha actuat la Policia Nacional. “Des del 2020 hem col·laborat”, ha insistit. L’alcalde de Cornellà ha defensat que quan el jutjat els va fer el primer requeriment de documentació només van trigar “tres dies” a enviar-la i ha insistit que si el jutge necessitava més informació podria haver utilitzat altres canals per demanar-la. “El mateix es podria haver aconseguit d’una altra manera”.

Filtracions a la premsa

També ha criticat que la premsa tingués molta més informació que el mateix Ajuntament durant l’operatiu. “Com podien saber que hi hauria una desena de detinguts?”, ha etzibat. Preguntat per si ara entenia les queixes dels partits independentistes quan la policia espanyola organitza operatius similars, Balmon ha evitat donar una resposta clara: “Jo em preocupo per les persones”, ha declarat. El dirigent socialista ha posat la mà al foc pels seus col·laboradors i ha denunciat el mal tràngol que han passat ells i les seves famílies. “Estic convençut que tot quedarà aclarit”, ha repetit en diverses ocasions. 

Un dels contractes sota sospita és un servei d’arbitratge que l’Ajuntament va contractar al Consell Esportiu de l’Hospitalet i que, segons alguns testimonis, mai es va materialitzar, tot i que sí que es va cobrar. “Tot s’ha fet de manera legal”, ha defensat. Balmon ha reconegut que el contracte es va signar, però ha matisat que es va fer amb un concurs públic i que es va acabar amb l’entrada en vigor de l’estat d’alarma es va donar per acabat.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Ricard a febrer 15, 2022 | 09:23
  Ricard febrer 15, 2022 | 09:23
  Els del psoe no estan acostumats al patiment dels independentistes. I ara rondinen quan els passa el mateix (siguin culpables deres o no). Llàstima que ens hagi tingut abandonats a la nostra sort, mentre ells aplicaven el 155, ufans. No ens poden fer gaire pena.
 2. Icona del comentari de: Remember, PSOE, remember. a febrer 15, 2022 | 10:52
  Remember, PSOE, remember. febrer 15, 2022 | 10:52
  Cap pena, ni gens ni mica. Jo no tinc a veure amb la corrupció del PSOE, d'altra banda legendària a Catalunya.
 3. Icona del comentari de: Indepe emprenyat a febrer 15, 2022 | 10:59
  Indepe emprenyat febrer 15, 2022 | 10:59
  Quan l'escarni públic és per als independestistes ja els va bé no? Ara en canvi es queixen perquè són ells els protagonistes del xou mediàtic. Tot això és benzina per a l'extrema dreta i si això passa és per culpa del PSOE (no cal dir-li PSC). Cria cuervos...
 4. Icona del comentari de: ton c. a febrer 15, 2022 | 11:34
  ton c. febrer 15, 2022 | 11:34
  ta enterao sr. Balmón lo que hacen los de tu polisia, pues imagina a los indepes, las ganas que nos tienen. Son los del 155 y a por ellos sr. alcalde, sabe?.llorica.
 5. Icona del comentari de: Jeroni Munyós a febrer 15, 2022 | 11:54
  Jeroni Munyós febrer 15, 2022 | 11:54
  Quin cinisme des del botiflerisme. Segons qui n'és la víctima del sistema politico-social de la policia espanyola i jutges espanyols, amb l'avís previ a la premsa amiga espanyola inclòs, no en diuen ni piu i deixen fer. “El mateix es podria haver aconseguit d’una altra manera”. Sí, és clar el lawfare espanyol massa sovint fa servir espionatge i mètodes il·legals per a investigacions prospectives i des del botiflerisme i espanyolisme mai no ho han denunciat pas. Independentment de sí els regidors del Psoe hagin comés infracció de llei o no, algú recorda la faula del llop i les ovelles, atribuïda a Isop ?
 6. Icona del comentari de: Manel a febrer 15, 2022 | 13:03
  Manel febrer 15, 2022 | 13:03
  Més espectacular seria la vostra decapitació com a borbons
 7. Icona del comentari de: Son detallets a febrer 15, 2022 | 13:20
  Son detallets febrer 15, 2022 | 13:20
  L'espectacularitat dels dispositius. Parlem-ne. Quan els utilitza el lawfare espanyol contra l'independentisme, aleshores des del botiflerisme i el xovinisme espanyol ningú en diu res, ans al contrari arriben a escriure animalades com allò del "tenian bombas, repito tenian bombas" d'un miserable diputat del PP durant la ràtzia del 23 de setembre del 2019, tenim memòria. Respecte als motius de les deteccions (arbitràries o no) hi ha detalls que parlen sols, quan es tracta d'una ràtzia contra l'independentisme els perjudicats no solen tapar-se com ho fan a la fotografia on hi surten 2 del onze detinguts del PSOE-psc... Generalment quan hom es considera innocent i perseguit per investigacions prospectives no s'amaga de res ans al contrari "dona la cara", desitja que es pugui demostrar la innocència i desmuntar l'embat maldestre justicier espanyol, el més havia possible, cosa que la justícia espanyola allarga ara sis mesos adés sis més...fins a anys ! Per al capdavall, quan ja han perjudicat i maltractat tant com han volgut l'enemic, arxivar-ne la causa en qüestió. Us sona ?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa