El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Detenen un tinent d’alcalde del PSC en un escorcoll a Cornellà
  • CA

L’escorcoll a l’Ajuntament de Cornellà per la peça que s’ha obert per la causa de corrupció del Consell Esportiu de l’Hospitalet ha acabat amb onze detinguts. Sis d’ells són treballadors de la Regidoria d’Esports, que han estat els els primers en sortir acompanyats pels agents de la UDEF i ben tapats perquè no se’ls reconegués. De fet, tots ells anaven encaputxats, i entre els sis detinguts, segons l’Ajuntament, no hi havia cap regidor ni càrrec electe. Per tant, es tractava de personal tècnic i administratiu. Unes hores més tard, però, s’ha detingut a tres persones més dins l’Ajuntament, un tinent d’alcaldia del PSC, un exregidor, i un tècnic.

S’espera que quatre dels onze detinguts, dos dels quals s’han detingut en altres diligències, passin a disposició judicial pròximament.

Després d’hores d’escorcolls, els agents s’han emportat un parell de caixes de documentació mentre un altre vehicle s’emportava altres caixes a la seu del Consell Esportiu del Baix Llobregat. L’escorcoll ha començat aquest dilluns al matí per suposades contractacions irregulars i corrupció. El jutjat d’instrucció número 4 de Cornellà de Llobregat ha dictat secret d’actuacions en una causa que continua oberta per delictes de prevaricació, frau a l’administració pública i malversació de fons públics.

L’Ajuntament de Cornellà ha assegurat a l’Agència Catalana de Notícies que l’any 2020 se’ls va demanar informació al respecte i la van entregar immediatament. Aquestes fonts neguen que hagin tingut més notícies al respecte des de llavors. La UDEF ha presentat documentació del jutjat per poder fer l’escorcoll i segons l’ACN no hi apareixia cap indici que vinculés aquests escorcolls amb la causa del Consell Esportiu, però el consistori assegura que hi ha d’haver alguna relació.

En aquesta causa també s’està investigant l’actual alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, pel que el jutjat de l’Hospitalet de Llobregat va obrir una peça separada i es va inhibir en favor del jutjat de Cornellà, el que suposadament ha ordenat aquest dilluns l’escorcoll.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa