Agre enfrontament entre Rajoy i el PSOE a la comissió Kitchen

Agre disputa a la comissió de la Kitchen al Congrés dels Diputats. El portaveu de l’Executiva Federal del PSOE, Felipe Sicilia, i l’expresident del govern espanyol Mariano Rajoy, s’han enfrontat verbalment després que el primer l’hagi interpel·lat sobre la trama Gürtel. “La Gürtel va ser una trama contra el PP?”, ha preguntat Sicilia, al que Rajoy ha respost que “no és el que tractem aquí”. Tot i així, ha defensat que el PP “únicament va ser condemnat com a partícip a títol lucratiu”, una figura jurídica que “exigeix que el condemnat desconegui els fets pels quals ha estat condemnat”. Amb aquest argument Rajoy ha defensat que “la majoria del partit no estava involucrat en l’operació feta per una sola persona”.

La batussa ha continuat i Sicilia li ha preguntat si coneix personalment l’excomissari Villarejo. “No em consta haver-lo vist mai ni em consta que m’hagi enviat cap missatge”, responia fins que Sicilia l’ha interromput. “No pretenc ser impetinent”, ha dit el socialista, al que Rajoy ha dit “però ho és”. “Tenim un temps establert, si entenc que la pregunta està contestada vull passar a la següent qüestió”, ha explicat Sicilia abans de fer una nova pregunta que Rajoy ha contestat mostrant el seu desacord amb la interrupció anterior. “Senyor Rajoy, em sembla molt bé que no estigui d’acord, però les preguntes les faig jo”, ha començat Sicilia, interromput ràpidament per Rajoy que ha dit visiblement enfadat que “sóc jo qui responc, també em dirà que respondre?”.

La portaveu del Grup Popular en el Congrés, Cuca Gamarra, l’exministra i sotssecretària de Política Social del Congrés, Ana Pastor, i el responsable de Participació del PP, Jaime de Olano, han acompanyat Rajoy aquest dilluns a la seva compareixença. L’expresident del PP ha rebutjat fer declaracions a l’entrada de la sala, on l’esperaven els periodistes i mitjans gràfics. “Bona tarda”, s’ha limitat a dir.

Comentaris

    M Punto Desembre 13, 2021 | 18:40
    Os catalães fazem coisas.

Nou comentari