En política hi ha negociacions i hi ha timbes de cartes. Les primeres les protagonitzen aquells que tenen vocació de dirigents, les segones, els trilers. El que hem viscut amb els pressupostos de la Generalitat en els darrers dies ha estat una comèdia de tafurs. Tots els jugadors miren d’obtenir una bona mà que els permeti guanyar l’aposta. A jugar, senyores i senyors diputats!

S’han omplert la boca amb l’expressió “interès general”, però no hi ha hagut res més un intercanvi de cartes sense pudor. Tu em dones l’aprovació dels pressupostos del govern de Catalunya i jo et dono el mateix per a l’ajuntament de la capital. Els únics números que importen són aquells que permeten mantenir sous i poltrones. Si cal, fan tots els papers de l’auca. Com Ernest Maragall, a qui no li cau la vergonya després de dir que aprovarà els contes d’Ada Colau quan fa una setmana afirmava que eren el pitjor que li podia passar a Barcelona. Què és allò que importa? L’interès del Cap i Casal o la menjadora en què s’ha convertit la partitocràcia catalana?

La política independentista he esdevingut una gran taverna de joc on tots són mentides i ganivetades. Esquerra, Junts i la CUP no són partits, són bandes organitzades de jugadors professionals. Se les empesquen totes per mirar de fotre’s entre ells, mentre l’independentisme del carrer ja ni se’ls mira. També perquè els pressupostos d’un govern colonial tampoc és que tinguin gaire interès. Tots sabem que depenen de l’almoina de Madrid.

Aquests dies, la política catalana ha arribat a una absoluta degradació i descrèdit. Ningú se’ls creu i els veiem com uns pocapenes que no saben com dimonis resoldre cap situació compromesa. Les seves declaracions públiques són un exercici de cinisme per justificar posicionaments que només obeeixen a l’interès del partit. Tenen tan poca traça dialèctica que els veus venir sense que ni gairebé badin boca.

Ara vindran uns dies de declaracions, contradeclaracions i amenaces per part d’aquells que no han sortit ben parats en la partida. Tot plegat, fum, fum, fum. Cap d’ells trencarà res. Esperaran que escampi i tornaran amb la canterella que Espanya és dolenta i que faran els possibles per arribar a la independència. Qui dia passa any empeny, i els triennis es van acumulant per poder tenir una bona jubilació “espanyola”.

Mentrestant, el poble es va desentenent d’ells i cada dia els hi agafa més mania. Creuen que ho tenen tot controlat perquè, de moment, ningú els increpa pel carrer. Però jugar amb la paciència col·lectiva quan el futur és ben negre té els seus perills. Ho veuen? 

Farien bé de pensar que no sempre pots fer beure a galet a tothom. Els catalans podem girar-los-hi l’esquena momentàniament, però la història ens ha demostrat que, quan som conscients de l’estafa, podem arribar a crear situacions on volem cremar-ho tot. És temerari jugar amb els sentiments de la nostra gent. Amb tot, suposo que les meves paraules als nostres diputats els semblaran alarmistes i pròpies de qui no sap de que diu. És clar, ells només escolten allò que es parla a la taverna i sempre estan pendents de la baralla de cartes. 

Comentaris

  Así es la vida Novembre 22, 2021 | 20:09
  Suerte tiene usted que aquí le dan vidilla, porque lo que son votos pilla más bien pocos, usted es lo más parecido a un trilero.
  Tripartit no, gràcies Novembre 22, 2021 | 21:23
  Com que no es van atrevir a fer el tripartit des del primer moment i ara el fan per etapes, el PSOEsc la deixen pel final perquè encara corren per les xarxes les fotografies de les manifestacions feixistes amb l'Iceta al front de bracet amb PePeros i falangistes de C's i els de VOX in parell de files més en darrera. Els que no se sap que hi fan al govern de Vichy són el sector independentista de JUNTS.
  Gonzalo Novembre 22, 2021 | 21:31
  Anda...preséntate a las próximas elecciones autonómicas catalanas, y si consigues un solo escaño, cambia algo. Payaso. Que eres un payaso.
   uno que vive en Tabarnia Novembre 24, 2021 | 18:35
   vaja torna a lladrar el gos, GUAU GUAU, aquest idioma es l,unic que coneixes, l,altre tens qu.hi t,escriu la parrafada
  Abstencionista. Novembre 23, 2021 | 07:36
  Completament d'acord; amb aixó es justifica el meu nom, oi?.
  federalista Novembre 23, 2021 | 08:59
  jajajaj el paio que mai treu ni un esco jajaja de 135 eh, mira que aixo en te merit jajajajajaj els feixistes i malvats de vox en tenen 11 donant llicons a qui en te 33, 32 o els que siga, primer et presentas, despres que et voti al menys la meitat de la familia, i algu vei d'escala, i despres ja parles pero al menys que et voti algu xalat jajajajaajajajaj
   uno que vive en Tabarnia Novembre 24, 2021 | 18:37
   el millor ciutadad de Ñ es un tipus que diu que es catala, i pensa com el que es un pobre home sensa principis com tu, per cert respatllet l,espatlla que tens caspa
  Català Novembre 23, 2021 | 09:11
  Doncs el sector independentista (?) de Junts fa el mateix que els altres: guardar la poltrona i el sou que comporta.
  Vicenç Novembre 23, 2021 | 09:46
  És lamentable, però tens tota la raó.
  Narcís Novembre 23, 2021 | 12:30
  Avui, ara i ací .. quina eixida hi havia per a aprovar els pressupostos amb aquests bufons de la CUP en l' endemig de ser pro la llibertat de nostra nació ( això no desfà que fer manetes amb qui tant se li'n fum la mortificació de Catalunya o subjugació/ subordinació/ supeditació a estat gens democràtic i, per si no fos prou, anticatalà per ontonomàsia així com indigne fora mida .. fum força, massa pudor ! ) ! PD : que qui són a les institucions cobren .. es dona per descomptat així cal destacar-ho i constantment ( millor seria donar idees, iniciatives .. sinó sembla trobar a faltar no ser al seus llocs ! ) ?
  Si Novembre 23, 2021 | 14:59
  Una qüestió important és saber si aquesta putrefacció dels Nostres Traïdors ja ha tocat fons, o encara volen enfonsar-se més a la sitja de merda? Tenim el Govern Legítim a l'exili, però poc pot fer si els qui som dins del estado podrit, no recolzem el Consell de la República i la liem a l'interior. Els Nostres Traïdors utilitzen tv3, que no es com les cadenes feixistes espanyoles només per que adapten el missatge a colonitzats. Però el resultat és el mateix. Foten autèntic fàstic.
  Federalista Novembre 23, 2021 | 19:02
  Al taxi y te lo digo en castellano payaso independentista tómate la pastilla y al frenopatico te consejo de la República ni mierdas payaso el gobierno legítimo es el que hay y el PSC ha ganado las elecciones en Cataluña y tú igual que el spot no os vota ni vuestra p madre que tu madre te será una santa pero tú eres su hijo de p***. Entessos pallasso indepre
   Ja Novembre 24, 2021 | 09:48
   Ets una mica neandertal, he?
    uno que vive en Tabarnia Novembre 24, 2021 | 18:40
    no t,ha amoinis, es el recurs dels ignorants, es la mexa que necesita aquest estat vei per sobreviure, els vots dels deficients intelectuals
   Josep M. Novembre 24, 2021 | 20:33
   Al Federalista : Si no vas anar a escola, ho lamento i si hi vas anar, torna-hi a demanar-los-hi que et tornin els calers, que està prou clar que en matèria d'educació no vas entendre res. Coseqüentment, ets avui, un gran maleducat de signe Ñ
  Endavant Novembre 23, 2021 | 19:27
  Totalment d'acord. Però ja saps el que deia el poeta, arribarà el dia en què no podrem més, i llavors ho podrem tot. I aquests vividors trileros aniran a l'oblit dels mediocres. Endavant!
  MHP Novembre 23, 2021 | 20:19
  Home, Espot l'espabilat. Nomès faltava aquest, un altre vividor que no fot res més que llargar xorrades de tant en tant i viure del "cuentu".
  Luisnomeacuerdo Novembre 23, 2021 | 21:35
  La pena que tiene Salvador de tractoria es que no ha podido conseguir un asiento para chupar del bote como sus colegas fascistas independentistas siguiendo engañando a los borreguetes lazinazis.
   uno que vive en Tabarnia Novembre 24, 2021 | 18:41
   anda el que chupa algo al bribon que esta en los emiratos, no has pillado "cabras"?
    Luisnomeacuerdo Novembre 24, 2021 | 21:16
    No me apetecen por ahora las cabras, aunque no les hago ascos, en caso de necesidad cualquier agujero vale, lo que pasa que vengo de la junquera de zumbarme a tu madre y me ha dejado seco.
  Gerard Novembre 24, 2021 | 08:52
  Ni em molesto a llegir els comentaris en hispà. Maleducats.

Nou comentari