Ressorgiment

"Penso que era bàsic que tots els líders dels partits s'unissin per dir "gràcies" i, encara més, que apareguessin públicament per posar-se al servei dels ciutadans que els han votat"

Em fa certa pena que els polítics independentistes del Parlament no hagin organitzat una roda de premsa per donar les gràcies als independentistes. És una mica trist que els nostres polítics escollits democràticament no hagin agraït l’enorme coratge, resistència, convicció i tossuderia dels ciutadans que segueixen exigint i defensant la independència cada dia. Penso que era bàsic que tots els líders dels partits s’unissin per dir “gràcies” i, encara més, que apareguessin públicament per posar-se al servei dels ciutadans que els han votat. Que sortissin després de la Diada i esperessin ordres dels ciutadans abans de decidir quins passos engegarà el Govern per assolir la independència del país. Què volen els independentistes als que representen els partits? Quin és el full de ruta que necessita el projecte de la independència? Què ha passat els darrers anys perquè la majoria independentista que vota partits independentistes i que ha aconseguit que l’independentisme sigui majoritari al Parlament, no se senti representada pels partits independentistes? Què s’ha torçat perquè la Diada es pugui resumir en les imatges d’un poble convençut i constant, i les imatges de polítics independentistes escridassats fins a nivells humiliants?

La ruptura entre la política que pretén gestionar el país diàriament i la gent independentista de carrer està en un punt de no retorn. Dues iniciatives amb les seves pròpies dinàmiques estan en marxa i és impossible que el resultat sigui satisfactori perquè tant els polítics com la gent es necessiten mútuament per assolir qualsevol objectiu a llarg termini. Per una banda la política ha desactivat la inèrcia revolucionària del Procés en un intent desesperat de rebaixar la tensió, pactar amb Madrid i fer política inmediata per salvar la quotidianitat. En paral·lel, l’independentisme ciutadà segueix convençut que res no compensa l’objectiu inicial (i únic) del moviment: l’estat propi, i manté una energia ferotge i contundent a l’espera que els polítics tornin a engegar l’enfrontament. Milers de ciutadans de totes les edats segueixen escalfant, preparats per tornar a la lluita quan algú els vulgui liderar. La Diada és una prova formidable que la gent segueix esperant. Els independentistes segueixen convençuts que la independència és absolutament possible però dubten, més que mai, que els polítics l’aconsegueixin. Dubten, de fet, que els polítics es plantegin fer cap esforç per aconseguir-la. I aquesta ruptura també es va fer palesa durant la Diada. Amb alguns casos especialment sagnants.

Cal posar en el centre de l’independentisme la gent de carrer que s’esforça per mantenir certa quota de dignitat. Perquè ara mateix la lluita ja no és per aconseguir l’estat propi avui o demà (com els dies posteriors a l’1 d’octubre) sinó per una mínima honorabilitat del moviment. L’independentisme se la juga de valent. És una qüestió de pura supervivència. Si la gent de base deixa que amaguin el procés sota capes i capes de realpolitik l’independentisme no es recuperarà mai de la sotracada. Afortunadament la desconnexió amb la política afavoreix els moviments ciutadans que han decidit fer via i ignorar el ritmes feixucs i insubstancials que han adquirit els líders parlamentaris. Gràcies per mantenir la flama encesa i que aquesta flama sigui una teia per assenyalar el camí.

Comentaris

  Doctor Strangelove 13/09/2021 10:39 pm
  Penso diu el tabardano aquest! Però si ni saps que és això! Torna't a posar aquell xandall llefiscós i continua dient bajanades! Doc.
  Som el 90.18 % (el 1-O de 2.266498 votants, 2.044.038 vam votar SÍ a la independència) 13/09/2021 10:40 pm
  La diada d'ahir va ser un cop pel junquerisme i tots els que busquen un pacte d'estabilitat amb Espanya. Se'ls detecta fàcilment perquè la seva prioritat és fer oblidar i enterrar la gran victòria del poble català del 1 d'octubre del 2017 i la declaració d'independència del Parlament de Catalunya del dia 27, Els catalans hem madurat i n'hi ha que ens volen continuar tractant com si fóssim criatures
   Fins als nassos de juntsxlapasta 14/09/2021 1:44 pm
   Felicitats, ja sou el 20,06% per poder fer un altre independència de 8 segons.
  Luisnomeacuerdo 13/09/2021 10:57 pm
  El río del chandal no merece ningún comentario, ni siquiera negativo, ya se califica el solo.
  Narcís 13/09/2021 11:22 pm
  L' autor té tota la raó, ço és, hagués estat de nassos els capdavanters dels partits que conformen majoria al Parlament així pro la llibertat de Catalunya ( tant de bo dels PPCC ) s' haguessin fet veure plegats en una roda de premsa fos només per agrair l' esforç i mateix coratge de ser - hi ! PD : les imatges de l' 1 O mai per mai podran oblidar-se així com cap ' ho sento ' i , per si no fos prou, damunt guardonats . . . tot plegat, la marxa enrere no pot existir per molt que hom vulgués !
   Fins als nassos de juntsxlapasta 14/09/2021 1:47 pm
   A veure si aquest xicot i tu us informem una mica més. En Junqueras el primer q va fer va ser donar les gràcies als manifestants, tot i l'odi q traspuen alguns q ara sembla que ja no estan per cap independència i q han canviat d'enemic. Quina pena, cap guerra civil entre catalans ens portarà la independència
  Que Dios bendiga al junqueras de españa 14/09/2021 7:41 am
  L'esparança del NAZIONALES es diu Ferrovial Junqueras, el travolta qye Deu ha indicat el bon cami de la rendució, la penitencia i omplr la butxaca a canvi. DEU ES BO I FORRARSE COM UN JUNQUERAS es el bon camí dels JUDES D'ERC.ESPAÑA.UNA
   Fins als nassos de juntsxlapasta 14/09/2021 1:49 pm
   I tant, ferrovial, aquells qui van robar als catalans juntament amb Millet, muntull, Pujol i convergents del 3%, ara anomenats JuntsXdividir. Torneu els calers del palau i del 3% lladres juntaires
   Junqueras, robar el triple del Millet i al carrer, com es possible? 14/09/2021 3:55 pm
   Junqueras 17 milions robats per la famiglia junqueras, quins collons mes vaticans que te el panxut catolic
    Fins als nassos de juntsxlapasta 14/09/2021 9:09 pm
    Dels més de 2.000 milions de la mare superiora ni en parlem, oi xato?. Vinga lladres juntaires, torneu els calers del palau
  Ressorgiment de l'amiguisme indepe habitual 14/09/2021 2:26 pm
  Sempre oblideu comentar el millor lazilans. Notícia d'ahir: La Conselleria d'Investigació i Universitats (Gemma Geis) ha nomenat a Alexander Golovin assessor especial en matèria de polítiques estratègiques. El fitxatge d'aquest jove de 22 anys ha causat una tempesta al Govern. Golovin era membre de l'Institut Ostrom, un think tank liberal que assessora la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, en matèria fiscal. Les retribucions associades a aquest lloc de treball són les que corresponen a "un lloc de funcionari o funcionària de grup A, nivell de destinació 24.4, jornada i horari de dedicació especial i complement específic de 28.013,04 euros anuals", el que suma uns 60.000 euros a l'any. El nou assessor no disposa de graduació universitària. Segur que la culpa és de Madrid i que la indapandancha ho arreglaria.
  Ex- votant d`' ERC. 14/09/2021 2:42 pm
  A les properes eleccions, tots a votar en blanc o quedar-se a casa. Aquest és l'únic llenguatge que els polítics entenen.
  Ressorgiment d'en garrapo Puigdemont 14/09/2021 4:09 pm
  Una altra notícia que els lazilans ometen. Puigdemont va voler endossar les despeses del seu míting a Perpinyà al Parlament Europeu, el molt grrapo; naturalment no va colar. Qui va pagar?, doncs tots nosaltres, lazis or not. Finalment va abonar el cost l'Oficina de l'expresident, que finança el governet regional amb diners públics.

Nou comentari