Estarem d’acord que col·laborar amb allò que vols combatre és mal negoci. És exactament el que fan els tres partits votats pels independentistes, que es passen el dia carregant contra un Estat amb el qual col·laboren també cada dia. Hi col·laboren, a més, per mantenir privilegis partidistes i des de la més absoluta submissió, que és l’únic lloc que s’han sabut guanyar davant d’Espanya. 

No cal explicar tot el que està fent Esquerra amb els socialistes, “a cambio de nada”. I ja coneixem les comèdies dels convergents, que parlen com si fossin activistes mentre a la vida real cobren per fer autonomisme, segueixen a la DIBA amb els del 155, persegueixen judicialment represaliats independentistes i es carreguen diputats electes quan Espanya ho mana, per posar només alguns exemples. Pel que fa a la CUP, després del referèndum van accedir a presentar-se a les eleccions imposades i més endavant ni tan sols van tenir el valor de forçar unes noves eleccions quan Espanya i Puigdemont van decidir que els catalans no podien tenir el president que havien votat. Ara, la CUP deslegitima el resultat del referèndum, tracta el Govern amb complaença -sense tocar mai tendre- i els seus diputats al Congrés parlen de reformar Espanya. Quins revolucionaris! 

Si estem d’acord que col·laborar amb allò que es vol combatre és mal negoci, per què hauríem de donar el nostre suport a uns partits que són tan diferents de com voldríem? Quin sentit té que legitimem les seves tares amb el nostre vot? Si els continueu votant, a veure, què espereu que canviï? Amb manifestacions com les d’aquesta Diada no els fareu cap mal, per molt que hi aneu amb una samarreta negra. Tot això els la bufa, si a l’hora de la veritat els doneu teta. 

De la mateixa manera que l’actual Govern no està en la posició de poder negociar res amb l’Estat perquè n’és ostatge, els independentistes no serem cap amenaça pels partits si continuen obtenint de franc allò que més volen de nosaltres. Com estableix l’abecé de la supervivència, si no representes cap perill, si l’altre sap que no tens la capacitat de fer-li mal, la teva voluntat no compta per a res. Per contra, si en aquest cicle electoral s’abstenen centenars de milers d’independentistes, farem un mal que mourà tecles, segur. Guanyarien els espanyols, sí. Però com a mínim deixaríem de perpetuar una farsa que ens condemna a perdre sempre. No hem de tenir por que els espanyols ens governin del tot. Amb els partits col·laboracionistes, els espanyols ja ens governen del tot.  

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Luisnomeacuerdo a setembre 10, 2022 | 23:06
    Luisnomeacuerdo setembre 10, 2022 | 23:06
    Por fin aparece la ingridhipervetilada para dar un chute de moral a sus compis fascistas independentistas de tractoria.
  2. Icona del comentari de: Independentista a setembre 11, 2022 | 06:49
    Independentista setembre 11, 2022 | 06:49
    Exacte: els espanyolistes ens governen del tot - mai han deixat de fer-ho. I no votar als falsos independentistes és l'única manera de fer los-hi mal, fer que perdin els seus sou i privilegis (l'única cosa què els importa). Així que: abstenció.
  3. Icona del comentari de: Trc a setembre 11, 2022 | 06:59
    Trc setembre 11, 2022 | 06:59
    Molt ben vist!
  4. Icona del comentari de: Publicareu això, gent de El Món? El misteri de cada comentari a setembre 11, 2022 | 07:22
    Publicareu això, gent de El Món? El misteri de cada comentari setembre 11, 2022 | 07:22
    Oblides que encara que hi hagués un 80% d'abstenció, els partits es repartirien els escons amb els pocs vots aconseguits. Mantindrien el poder i la capacitat de col.locar els seus. També es nota que tu no ets un dels quatre mil represaliats que esperen judici i als quals han arruïnat la vida. Si fos així, et faria més por que guanyés un partit espanyolista. Si es vol fer fora a ERC, Junts i CUP , que ja hi estic d'acord, cal votar partits extraparlamentaris que fins ara no han tingut una oportunitat. Això sí que fa fora els tres partits estafadors, perquè hi haurà altra gent que ocuparà els llocs de poder. Total, per tornar al PSC o donar una oportunitat d'or al PP, millor provar altres fórmules. El que proposes, com gairebé sempre, és naïf i inútil, més propi d'una.adolescent en plena rebequeria que d'analista política. Què no anem a votar i fer tranquil.lament el que els hi roti, és el somni dels grans partits. Després es lamenten de "la falta de participació" , de la qual sempre tenen la culpa els altres, i apa! : quatre anys més vivint del diner públic!
  5. Icona del comentari de: Atsuc a setembre 11, 2022 | 08:38
    Atsuc setembre 11, 2022 | 08:38
    Oblides una cosa Àstrid. Si no votes el preu x ascó els serà més barat, per tant per aconsseguir un diputat els faran falta?menys vots. Amb això tant erc com junts com les cup aconsseguirien el mateix nombre de representants. Quan vegis que els tant mitjans afins com erc junts i cup critquin algun nou actot...com ara fan amb l'anc, aquella es l'opció, se'ls ha de votar. O si no, votar directament psc...
  6. Icona del comentari de: Jordi del Camp a setembre 11, 2022 | 13:08
    Jordi del Camp setembre 11, 2022 | 13:08
    100X100 d'acord, si ets independentista no pots votar partits que l'únic que volen es viure de les menjadores autonomistes. Ergo els vull fora de les menjadores. El millor camí es votar un partit que no permeti cap acord de govern.
  7. Icona del comentari de: Ok Gal a setembre 11, 2022 | 17:58
    Ok Gal setembre 11, 2022 | 17:58
    Sí, és essencial que ERCal torni als orígens, però mentre no canviem el passaport millor que guanyin independentistes, tenim 4000 represaliats per poder votar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa