El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El nacionalisme de Podemos i 3 evidències més que deixa la reforma de la sedició
  • CA

Des que es va fer pública la proposta de reforma del delicte de desordres públics per la derogació de sedició, que crec que és com millor queda descrit aquest gol que vol colar el PSOE a l’independentisme i Esquerra a les bases que li puguin ser hostils, s’ha argumentat molt sobre les conseqüències jurídiques que pot tenir per als expresos polítics, per als exiliats i en general per als represaliats, especialment els que no tenen el favor de la masoveria de la colònia que és l’administració autonòmica i els seus acòlits.

És evident, com han apuntat no només juristes com Gonzalo Boye o Benet Salellas sinó també associacions d’advocats espanyoles, que aquesta reforma qüestiona drets fonamentals com el de manifestació ocupant edificis públics, per posar només un exemple, perquè, tot i que a Esquerra i els seus portaveus mediàtics disfressats de periodistes defensen que ara es clarifica (sic) en quins supòsits seran punibles aquestes accions, tothom sap que els jutges espanyols són especialistes en estirar conceptes com un xiclet i cap clarificació (sic) posarà topall a la seva imaginació si es tracta de salvaguardar la unitat d’Espanya.

També és evident que la reforma el que pretén és vendre barat el cap de Puigdemont a Europa, independentment de si s’assoleix l’objectiu o no d’extradir-lo a Espanya, cosa sobre la qual també s’han pronunciat les persones afectades, com el mateix president o el seu advocat.

Però anem a allò que m’agradaria que a les tertúlies i a tots els mitjans de comunicació es digués des de l’òptica independentista, és a dir, la independentista de veritat, no la que afirma que es pot obtenir la independència reformant l’Estat. Hi ha 4 evidències polítiques que tots hauríem de tenir clar que deixa aquesta reforma:

1. És una victòria de l’Estat

Que l’Estat, suposadament, faci menys punibles (per a les elits) fets com els que van protagonitzar els Jordis a la seu d’Economia el 20 de setembre de 2017 o l’organització d’un referèndum d’autodeterminació no és una victòria de l’independentisme. Perquè les independències són unilaterals i preocupar-se per les regles de joc de l’Estat posteriors a tornar a intentar la independència el que contempla és com ha de castigar Espanya els seus enemics. A més, presenta com a concessió de la taula de diàleg (sic) quelcom que es veien obligats a fer perquè instàncies com el Consell d’Europa i organitzacions com Amnistia Internacional s’havien pronunciat en contra de l’existència d’un delicte decimonònic com el de la sedició.

2. Defineix Esquerra, Junts i la CUP com incondicionals reformistes de l’Estat

Aquest joc d’homologar Espanya a nivell europeu i buscar-hi l’encaix de Catalunya no només el juga Esquerra. Podem veure aquests dies com a Junts per Catalunya lamenten que la reforma sigui aquesta i no una altra, per exemple. O que denuncien que (com és veritat que passa) criminalitza l’independentisme de base. El centre del debat no és què ha de fer Catalunya per aconseguir la independència sinó què ha de fer l’Estat per fer les coses com fan els estats democràtics, com ja han fet tants altres cops posant el focus en si cal o no rebre el rei espanyol o en els milions que ha amassat l’emèrit. I, en política, com en tot, les energies que dediques a unes coses les estàs negant a d’altres, com per exemple explicar què té a veure una reforma com aquesta o el tan suat clam de la fi de la repressió amb la independència.

El mateix passa amb les associacions com l’ANC i Òmnium, que proposen manifestacions per reclamar a l’Estat que sigui més benevolent amb nosaltres quan ens vulguem intentar independitzar.

En qualsevol cas, Esquerra no trigarà a comprovar que el rol de reformar l’Estat des de Catalunya ja està patentat pel PSC i que, com a tal, acabarà engolida com una reformista d’Hacendado pel reformisme original. Aleshores probablement tornarem a veure que els seus representants es pixen sobre l’hemeroteca sense cap mena d’escrúpol per obtenir vots, i potser es troben amb gent amb una mica de memòria.

3. Perfila el PSOE i Podemos com els partits més nacionalistes d’Espanya

Quan el 2015 jo deia a les tertúlies de La Sexta que sense Artur Mas, a qui la CUP va ensenyar la porta, el moviment independentista no es desinflaria sinó que fins i tot es revifaria, cap madrileny s’ho creia. Realment estaven convençuts que els nostres líders ens manipulen, en comptes d’entendre que, malgrat que tinguem un problema de rendició de comptes a l’independentisme, al final la gent sempre els passa per sobre.

Això ho han llegit perfectament el PSOE i Podemos i per això queden retratats com els partits més nacionalistes d’Espanya, quelcom que els socialistes ja van demostrar amb els GAL combatent ETA, és a dir, combatent l’independentisme, que en aquell cas era violent, amb mètodes que erosionaven la pròpia democràcia. Podemos, amb Jaume Asens com a ideòleg de tot plegat, és capaç de llançar als lleons la seva pròpia bossa de votants, propensos a mobilitzacions que podran penalitzar-se de forma més severa que amb la llei mordassa que deien que volien derogar, per garantir la unitat territorial amb el favor d’Esquerra.

4. Clarifica a l’independentisme civil què ens hi juguem a la propera

Si la reforma tira endavant, que hem de recordar també al braç polític i mediàtic de la masoveria que de la mateixa manera que pot esdevenir millor per a ells durant el tràmit parlamentari també pot esdevenir pitjor amb la configuració de l’arc parlamentari espanyol (és el que passa quan fas negocis amb la metròpoli), l’independentisme haurem d’assumir que la propera vegada, si n’hi ha, no podem permetre’ns declaracions d’independència de 10 segons ni que cap líder social ens enviï cap a casa quan tenim la paella pel mànec. Perquè els que pagarem, encara més que ara, serem nosaltres, mentre que ells buscaran la forma de continuar intercanviant cromos amb Madrid. De fet, seran els primers d’aprofitar-se d’aquests canvis al Codi Penal per reprimir independentistes per mitjà de la policia autonòmica.

Per tant, si ocupem un aeroport, si tallem autopistes, si impedim un escorcoll, ha de ser per no marxar cap a casa fins que l’Estat anunciï que vol negociar amb Catalunya els actius i els passius.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a novembre 16, 2022 | 20:28
    Doctor Strangelove novembre 16, 2022 | 20:28
    L'ultima frase és genial! Segur que tu ho miraràs a la tele, ben escarxofada al sofà, mentres vells hiperventilats i ninis van a ocupar l'aeroport, ha ha ha! Però capgròs, que no veus que això és delicte a tot el món mundial, i per tant s'ha de castigar? Però és clar, a tu que coi t'importa si no hi aniràs! Quines penques, gentola com tu que va atiant l'odi, i els curts de gambals que s'ho creuen! Doc.
    • Icona del comentari de: Hihihi a novembre 16, 2022 | 22:29
      Hihihi novembre 16, 2022 | 22:29
      Que ja no surts a passejar el ferrai, docdoc? Hahah que curt que ets.
      • Icona del comentari de: Doctor Strangelove a novembre 17, 2022 | 09:33
        Doctor Strangelove novembre 17, 2022 | 09:33
        Sóc com Jesucrist, a més vinc en Ferrari, que hi ha de dolent en això? tens enveja? Doc.
        • Icona del comentari de: Judes a novembre 17, 2022 | 11:15
          Judes novembre 17, 2022 | 11:15
          Com més ostentós més tal·lós.
          • Icona del comentari de: Doctor Strangelove a novembre 17, 2022 | 15:51
            Doctor Strangelove novembre 17, 2022 | 15:51
            És talòs, tros d'analfabet! Doc.
            1
            Icona de dislike al comentari de: Doctor Strangelove a novembre 17, 2022 | 15:51 8
    • Icona del comentari de: Anònim a novembre 17, 2022 | 14:10
      Anònim novembre 17, 2022 | 14:10
      Batxiller?
  2. Icona del comentari de: Els passarem pel damunt a novembre 16, 2022 | 22:25
    Els passarem pel damunt novembre 16, 2022 | 22:25
    Erc, Junts i Cup estaran sempre en evidència mentre hi hagi el Govern Legítim i el President Puigdemont. Per que evidencía la claudicació, covardía i traició d'aquests tres partits. Els passarem pel damunt.
  3. Icona del comentari de: Esquerres miserables, dictadura TV3 a novembre 17, 2022 | 05:17
    Esquerres miserables, dictadura TV3 novembre 17, 2022 | 05:17
    Per guanyar les eleccions les ESQUERRES TOTALITARIESESPANYOLES, PSOE.PODEMOS.ERC, volen el cap del PRESIDENT DE CATALUNYA, engarjolat, maltractat i insultat, segons el PLA JUNQUERAS. Van per totes aquests franquistes del Sanchez and junqueras.155. Si juguen el,GOBIERNO FEIXISTA DE ESPAÑA, SANCGEZ.JUNQUERAS son el duo per la dictadura de vergonya pels proxims 4 anys
  4. Icona del comentari de: Independentista a novembre 17, 2022 | 07:37
    Independentista novembre 17, 2022 | 07:37
    ERC no vol deixar de remenar les cireres, per aixó va a totes per a destruir Puigdemont.
  5. Icona del comentari de: Señor independentista. a novembre 17, 2022 | 09:31
    Señor independentista. novembre 17, 2022 | 09:31
    Cómo me jode que unionistas den sus comentarios en este diario.
    • Icona del comentari de: lagrimitas a novembre 17, 2022 | 09:49
      lagrimitas novembre 17, 2022 | 09:49
      se llama libertad tractorio
      • Icona del comentari de: Señor independentista. a novembre 17, 2022 | 10:52
        Señor independentista. novembre 17, 2022 | 10:52
        ???
  6. Icona del comentari de: vendetta a novembre 17, 2022 | 10:32
    vendetta novembre 17, 2022 | 10:32
    el poble fara justicia am els botiflers
  7. Icona del comentari de: Ricard a novembre 17, 2022 | 12:14
    Ricard novembre 17, 2022 | 12:14
    Les esquerres són propenses a protegir l'estat que volen sempre fort. Per tant són un fre al canvi. En el cas de la dreta castellana és castellana abans que res. El còctel racista està servit.
  8. Icona del comentari de: Pere LLimonera i Citronell a novembre 17, 2022 | 14:41
    Pere LLimonera i Citronell novembre 17, 2022 | 14:41
    Ahoira toca el método Nazi, nos queréis hacer callar la boca, queréis que demos de nosotros nuetros inteligentes análisis. Sois Lazinazis sin remedio, nosotros sólo os lo queremos hacer ver, para que veáis como nosootros y diGaiS lo que nosostros, somos vuestros amigos y maestros. Siempre fechos facinerosos y fechorías bien prueban todo lo contrario... el señor Caballero Andante de la Triste Figura da mandobles a diestra y siniestra faciendo buena propaganda del Regimen de su Señor y desfaciendo el Estado de Derecho; por andar siempre en sueños y mundos hiperbóreos; sin duda a causa de sus muchas y malas lecturas y las muy quiméricas fantasias que alberga en los sesos por causa de estas... ¡A fe, Vegetta, que N0 estás tú -ni tu maestro- más cuerdo que yo, Vive Dios!; y que no puedo sufrir ni llevar con paciencia algunas cosas que vuestra merced dice, por ser pensamientos irreales e imposibles de bellacos, incautos y malandrines, o fantasias de infaliblñe conclusión. Yo comento lo que quiero en un mundo libre demócrático, vosotros al TrULLO. Apa Adéu!
    • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a novembre 18, 2022 | 11:10
      Pere Llimonera i Citronell novembre 18, 2022 | 11:10
      Este comentario no és del Pere Llimonera i Citronell autèntico, se trata de un troll que quiere hacerme quedar mal, pero no lo conseguirá pués mi prestigio como geoestadista y español de bien sigue intacto. Vivaspañacoño.
  9. Icona del comentari de: Ramon a novembre 17, 2022 | 15:39
    Ramon novembre 17, 2022 | 15:39
    Chaleton Iglesias,Montero soltar pederastas es Podemos? Montero carcel por vida , protectora de asesinos y pederastas
  10. Icona del comentari de: caua a novembre 17, 2022 | 16:11
    caua novembre 17, 2022 | 16:11
    Gràcies Pilar per la teva clarividència. La teva anàlisi és perfecta Tot plegat, un desastre total, vam deixar perdre l'oportunitat Aquests comentaris estan plens de trolls d'ER. Abans eren trolls a favor d'Espanya Les coses són així!
  11. Icona del comentari de: Observador a novembre 18, 2022 | 08:18
    Observador novembre 18, 2022 | 08:18
    Doncs mireu: considero una ofensa anomenar "Trolls", els simpàtics follets de la mitologia escandinava, a aquests indecents que fan comentaris fastigosos.
  12. Icona del comentari de: Narcís ( aquest cop ha estat un article, article força clar ! ) a novembre 18, 2022 | 08:31
    Narcís ( aquest cop ha estat un article, article força clar ! ) novembre 18, 2022 | 08:31
    Doncs sí, tot el que fa aquest estat n' és pur paperot, paperot, damunt, de baixa mena i .. pensat només per fúmer Catalunya i catalans capdavanters ensems amb resta de població demandant de llibertat .. llibertat que té qualsevol nació -Estat ! PD : a hores d' ara qui pot tenir dubtes de ser un estat, per damunt de tot, catalanòfob ,catalanofòbia que el fa ser un estat tirà del qual hem de sortir com llamps !
  13. Icona del comentari de: JMMR a novembre 18, 2022 | 14:34
    JMMR novembre 18, 2022 | 14:34
    Un altre excel·lent article Pilar. Gràcies.
  14. Icona del comentari de: federalista a novembre 23, 2022 | 17:30
    federalista novembre 23, 2022 | 17:30
    si cagarelas si fes un partit home i a veure els escons que treus de 135 t'ho dic jo si vols cap 0 ningu, aixi que menys llops i adeixar de dir tontunes que a tu l'espot , el cotalelo alexandre etc no us votan ni a la vostra escala de veins mamarucs hahahahahahaha.
  15. Icona del comentari de: ciutada del mon a novembre 23, 2022 | 17:35
    ciutada del mon novembre 23, 2022 | 17:35
    hahaha aniras tu mateix a acupar l'aeroport en persona , porta't al espot cotalelo alexandre, lluny de cat, el suis, i els 4 o 5 frikis hiperventilats que escriuen a aquest pamflet, mes que res per fer bulto no siga que n'hi haja mes policia que alborotadors hahahahahahahahahahahahahahahahahahab que em pixe de riure.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa