“La independència és impossible”, diuen…

"L’esperit del vençut. És així com avui Espanya va guanyant la seva guerra contra nosaltres"

“La independència és impossible”. Aquesta és la consigna que repeteixen com a lloros els polítics espanyols. Des de Pedro Sánchez fins al mudito José Montilla (només parla per dir això i parar la mà a Enagás) i des de Pablo Casado fins a Aznar. El cant coral el posen els diputats dels partits dinàstics i tota la carraca mediàtica de la villa y corte. Encara que la premsa madrilenya continuï essent majoritàriament tal com la descrivia Unamuno fa més de 100 anys (“tienen testículos en vez de sesos en la mollera”), hi ha excepcions amb una mica de cervell que intueixen que una majoria independentista en vots i escons no és una anècdota. La sort, pensen, es que cap dels que ho ha de gestionar sabrà aprofitar-ho per debilitar Espanya. Primer l’amnistia, les conselleries o combatre la pobresa al món. Després ja parlarem d’independència.

Tot i que els dirigents que dona Espanya actualment no poden presumir de gaire capacitat intel.lectual, tenen encara prou instint polític per saber mantenir la moral de derrota d’aquells que tenen sotmesos. És la pàtina cultural del colonitzador. Saben donar-li la volta a una situació. Com més evident és la seva feblesa, més pit treuen i se les donen de vencedors. El català, davant d’aquest fet, no pot evitar pensar en totes les derrotes que li han infligit i dona la batalla per perduda. 

Avui, que fa 28 anys de la mort de Carles M. Espinalt, convé recordar les seves paraules publicades fa més de quatre dècades respecte del que estic dient: “La qüestió és que l’esclau no es vegi les orelles i romangui mancat d’ànim alliberador, debatent-se entre contradiccions i dubtes. Àdhuc a còpia de treballar i treballar, poden permetre-li tenir diners, que quan volen, por decreto, també els hi prenen, però allò que no admeten mai, és que el català s’interpreti com un tipus humà distingit. No el deixen passar de ser un vençut que es guanya la vida més o menys esplèndidament”

L’independentisme  ara mateix també es víctima de les contradiccions i dubtes del seus representants oficials. Sembla com si no avancéssim malgrat haver tingut contra les cordes l’Estat en més d’una ocasió en aquests darrers dos anys i mig. L’ànim alliberador i indispensable del qual parla Carles M. Espinalt no el podem veure enlloc. Tot són crides al diàleg o a la negociació expressades amb el mateix convenciment del xai que va a l’escorxador. Quan hom veu els seus líders sense cap mena de confiança en la victòria, perd la il.lusió, es lliura al desencís i esdevé una ànima alacaiguda. Tot plegat, l’esperit del vençut. És així com avui Espanya va guanyant la seva guerra contra nosaltres. Tenim alguna alternativa?

És clar que sí. La recepta és clara: Catalunya ho té tot per esdevenir un estat independent pròsper i amb prestigi internacional. Només li manca la voluntat de la seva gent acompanyada de la determinació dels seus líders. Ho tenim? Cal reconèixer que han fallat abans els de dalt que no pas els de baix.  Però sense la confiança en les nostres pròpies possibilitats mai no s’activarà el factor voluntat. És aquí precisament on rau la missió dels dirigents, i que no és cap altra que tenir la capacitat de dibuixar un futur motivador al nostre abast que remunti  la nostra moral de victòria. Si algú em pregunta quin és l’objectiu de Força Catalunya, respondré sense dubtar-ho ni un segon que és aquest que acabo de descriure.

Comentaris

  federalista 04/03/2021 7:12 pm
  en fi res espot amb tots els vots que arrosegas, jajajajaj caben tots en un trolebus i no molt gran fes tu la indapandenchia,pero no perguis a ningu fiel seguidor pel cami de forca catalunya, jajaja no vaja a ser que a la lluita nomes arribis tu PD ves amb la orriols de front nazional , aixo ja dona per dos trolebus, no molts grans tampoc, i encara que algu lluitador pel la indapandenchia es perda pel cami, si vas amb l'orriols un grupet diguem una familia jajaja si que arribeu per lluitar amb els tancs espanyols jajaja adivina quin guanyara xarnego murcia espot, ah i emportat al vell xarnego cotalelo, com sargento xusquer del grupet lluitador.
  Narcís 03/03/2021 7:40 pm
  Quin estat amb un territori pròpiament nacional subjugat ( al que se'l té una aversió i odi fora mida ) .. no vol deixà' l anar ? Quin estat pot ser viu i joiós tenint aquest territori obligat, maltractat i abusat d'allò més i .. voler seguir així ? PD : només pot haver una resposta que és la de delinqui'l, seguir delinquint-lo .. per tant ser estat delinqüent ( tot plegat, tot el que ve d'ell no necessita de debat !) !
  kiko 03/03/2021 7:12 pm
  Divideix i guanyaras. Porten més d e10 anys fent reunions i mil i una imbecilitas més. Mentres no vagin junt de veritat amb un unic punt, dec larar la independencia doncs els mon ens mirara com a uns babaus malalts mentals q poden pero no volen,
  Teresa 03/03/2021 6:35 pm
  Quan el senyor Espot, persona que admiro per alguna de les seves iniciatives i punts de vista, diu: “ Quan hom veu els seus líders sense cap mena de confiança en la victòria” generalitza injustament. Potser sí que alguns líders s’hagin “cremat” o ja ho estaven des de bon principi però jo no veig el President legítim de Catalunya Carles Puigdemont “sense cap mena de confiança en la victòria”, més aviat tot el contrari el veig treballant activament per la independència, al front de l’autoritat nacional de Catalunya que és el Consell per a la República. El Consell i el MHP Puigdemont pateixen el blocatge informatiu dels medis de difusió i el boicot per part de partits i institucions que es diuen independentistes, però això no hauria de ser un impediment perquè el senyor Espot i molts d’altres amb idees de com s’haurien de fer les coses, es posin a les seves ordres i facin les aportacions intel·lectuals que creguin convenients. Penso que a la República Catalana li manquen soldats i suboficials i li sobren generals
  ferran 03/03/2021 6:24 pm
  Jo et diré el que està fallant..El drama és que el missatge independentista no arriba a centenars de milers de persones putejades per la pobresa i embrutides pels mitjans d’intoxicació espanyols..Com a país, i llevat de la caritat cristiana, mai podrem ajudar aquesta gent de manera efectiva. Mentre aquesta gent no tingui la percepció de que mai sortiran de la misèria dins d’una colònia espanyola no hi ha res a fer. És la massa crítica imprescindible per fer efectiva la independència.
  jg 03/03/2021 2:21 pm
  de momento ha sido jaimposible....en el futuro....Dios dirá
  Miquel 03/03/2021 2:09 pm
  El dret a l'autodeterminació és un dret internacional. I la ciutadania te tot el dret a votar com vol viure, si vol o no la independència,
  Ramon 03/03/2021 1:29 pm
  La independència de Catalunya és sempre legítima i sempre desitjable. Però és sempre possible? Òbviament, no. És ara possible? Doncs no ho sé. Però sí que sé que ERC no té cap dret a fer el discurs que fa ara. Aquest discurs, òbviament dic quan es fes des de posicions patriotes catalanes, és lícit i per desgràcia podria ser fins i tot encertat. Però no si ens el fa ERC. En boca d'ERC aquest discurs és indecència i traïció. Indecència perquè es va estar 20 anys insultant, atacant, desqualificant tothom que no hagués tirat pel dret des d'uns temps en els que ni la pròpia ERC es definia independentista: com pot hom passar de pretendre que n'hi havia prou amb les majories parlamentàries de Jordi Pujol a pretendre ara, després d'haver forçat a fúmer el país sencer pel penya-segat, a de cop i volta "descobrir" que primer ens cal "eixamplar la base" però, a sobre, sense fer absolutament res per eixamplar-la i a la vista n'estan els resultats. I a més d'indecència política, traïció, traïció nacional perquè, a sobre del caïnisme, a més de la ineptitud, a més de la pulsió palanganera vers unes esquerres espanyoles que ara, a sobre, són el rival electoral, l'enemic real, dins la pròpia Catalunya, tres trets nefasts, seminals i endèmics rere les sigles ERC des de 1931, ara s'hi afegeix que els molt miserables reneguen del nacionalisme català i també de la normalització de la llengua dels catalans fins l'extrem de voler-nos fer veure la castellanització "amb alegria" i com "una riquesa brutal". Tota aquesta merda figurava que era per assegurar la immediatesa de la independència. Tota aquesta porqueria figurava que era perquè els colons deixessin de votar PSC: i sí, això en part ho han aconseguit, ara voten coses pitjors encara! Si ERC passa d'insultar a qui creia que dècades enrere la independència "no tocava", a dir ells que la independència "ara no toca", el mínim que haurien de fer és recuperar el relat nacionalista i lingüístic que era l'únic tret bo que sempre havia tingut ERC i demanar perdó per haver-la cagat els darrer 20 anys, perdó per haver insultat tant el nacionalisme català els darrers 20 anys, perdó per, fruit d'una anàlisi que ara l'han "descoberta" errònia, li han fet tantíssim de mal a Catalunya.
  127
  121
  Respon
  Ramon 03/03/2021 12:48 pm
  Que la independència és impossible, o ara com ara inviable, és un parer català respectable i qui sap si desgraciadament correcte i tot. Però no en boca d'ERC. En boca d'ERC és indecència i traïció.
  21
  40
  Respon
  Anna C. G. 03/03/2021 12:31 pm
  Per això cal que torhom formi part del mateix projecte i pensi com arribar ràpidament a la independència. Jo crec que el seu projecte sumaria si s'integrés dins de JuntsXCat perquè segur que les seves propistes serien escoltades.
  Patriota cat alan 03/03/2021 10:34 am
  Ecspana, estan cagats .Però no s’els veu a la cara.. D’acord tenen un exercit. I el farien actuar. Però això es per espantar.. i esl’unic q’ens espanta. Si fem sortir l’exèrcit. HAN PERDUT!
   jg 03/03/2021 2:24 pm
   hasta ahora no ha hecho falta sacar el ejercito....con el espantajo se os asusta...
   52
   59
   Respon
    jg 03/03/2021 2:39 pm
    peor aun....con los piolines.....jajajajajajaja
  Joan 03/03/2021 8:11 am
  Aquets unionistes encara tenen el cervell tancat, ni veuen ni entenen.
  Doctor Strangelove 03/03/2021 7:30 am
  No sé a què es dedica el tal Esport, però bàsicament suposo que a res de res. Surt predicant en mitjans marginals i no es capaç de fer un partit que es pugui presentar a les eleccions. A partir d'aquí un pot pensar: "paga la pena llegir aquest pocapena"? Doc.
  11
  108
  Respon
   Escolti doctor 03/03/2021 11:33 am
   El senyor Espot només esta interpretant a ulls del segle XXI el Decret de Nova Planta vigent al dia d'avui.
   Doctor StrangeEsportista 03/03/2021 11:25 am
   Aquest tal “Esport”, qui deu ser? Ho buscarem al Mundo Deportivo o al Marca... Quan un es limitat no es pot esperar mes... En fi, gent menor (i no d’edat)
  Català 03/03/2021 2:07 am
  Tenim Poble, però no tenim polítics
  Fart de Caspaña 03/03/2021 12:42 am
  Si la gent no se'n dóna compte de que Catalunya i altres nacions dins de Caspanya són simplement col·lònies de l'estat Caspanyol....malament anem. Catalunya ha de deixar de ser una col·lònia de Caspanya el més aviat possible ! Si et tracten com una col·lònia, si el colonitzat té constant Síndrome d'Estocolm, si el colonitzat només es queixa i queixa i queixa i no s'allibera del jou que l'oprimeix....és que llavors desitja i vol ser un ESCLAU tota la seva vida Deixem de ser esclaus de l'imperi Caspanyol ja !
  100
  10
  Respon
  Pau 03/03/2021 12:35 am
  Sr,Espot,a ver si las próximas elecciones hay suerte y trinca una paga,que ya le toca,que de chivato no se gana mucho.
  54
  95
  Respon
  Bot 02/03/2021 11:55 pm
  Però si ens creiem una estafa clara com es el confinament i la mascareta, com hem de poder afrontar problemes reals, si als imaginaris ens caguem.
  16
  27
  Respon
  Magnífico el comentarista Sapiens 02/03/2021 11:21 pm
  Vaya ostiazo le ha dado en toda la boca a este fanático predicador.
  44
  100
  Respon
   Caspanyol 03/03/2021 12:43 am
   Calla maleducat caspanyol !
  Sapiens 02/03/2021 10:19 pm
  Veritablement la independencia no es imposible, pero si es molt dificil i el que es pitjor, no he vist cap pla minimament posibilista. Voste sr. Espot es queixa molt, pero solucions, ni que sigui de paraula no n'aporta cap. Nomes fa de predicador d'idealismes buits, com la majoria. Quina pena. I li diré mes, si la independencia es tan complicada en part també es culpa de la gent com vosté que te un mitjà per difondre solucions pero no donen per mes i no en tenen cap. Ii evitare la pregunta, jo tampoc tinc la solucio
  127
  133
  Respon
   Magnífico el comentarista Sapiens 02/03/2021 11:21 pm
   Vaya ostiazo le ha dado en toda la boca a este fanático predicador.
   33
   51
   Respon
    Prou Caspanya 03/03/2021 12:35 am
    Calla maleducat caspanyol ! (responent al "maginifico...")
    25
    31
    Respon
     expat 03/03/2021 11:31 am
     Per que ha de callar?, el maleducat ets tu que insultes un pais i la gent que l' estima amb el te nick.
     66
     70
     Respon

Nou comentari