La confiança en nosaltres mateixos

"Fins que no assumim que som el seu objectiu a abatre, anirem rodolant fins a esdevenir un simple record de la història"

Aquest dissabte, tot passejant per l’esquerra de l’eixample de Barcelona, em vaig fixar en la façana d’un edifici els balcons del qual, fins a finals del 2019, estaven majoritàriament guarnits amb banderes espanyoles. Avui no n’hi ha cap. Perquè ja no les tenen?, vaig preguntar-me durant uns instants. És clar, senten que han guanyat i ja no cal amoïnar-se.  

Possiblement us semblarà un fet anecdòtic, però no tinc cap dubte que denota l’estat d’ànim col.lectiu d’uns i altres. L’independentisme popular encara continua fent una certa exhibició de símbols reivindicatius però més aviat com una rutina. Encara hi ha estelades, llaços grocs i cartells que demanen la llibertat dels presos, però majoritàriament tot té un aire apagat i d’acceptació de la derrota. Ara bé, tampoc és que pugui fer  gaire cosa més la tropa quan els seus generals es treuen els ulls entre ells per veure quin profit en treuen de la claudicació

Tot plegat genera un clima de desmoralització on qualsevol petita victòria de l’espanyolisme és magnificada per fer-nos sentir encara més petits i més febles. Ara volen fer passar la tal Ayuso com la nova Thatcher de Chamberí. No hi ha ningú que els planti cara en la seva esbojarrada cursa per reduir Catalunya a un simple satèl·lit folklòric de Madrid. Veure les cares i les declaracions dels dirigents de Junts, Esquerra i la CUP l’endemà de les eleccions d’aquella comunitat autònoma, demostra que fins a quin punt la colonització mental pot trastocar l’enteniment. Sempre van a remolc i tothom els hi perd el respecte. 

Si tot això que dic afectés exclusivament els càrrecs polítics que diuen representar l’independentisme, tindria una importància relativa. Però, ens agradi o no, el seu capteniment pusil·lànime (sembla que cap d’ells no tingui sang a les venes) i la seva absoluta manca de criteri acaba fent forat en el nostre dia a dia. I és així com els catalans anem perdent confiança en les pròpies possibilitats, ens autoflagel·lem i alguns fins i tot acaben fent mofa de les misèries dels catalans i es rendeixen a la gran capacitat política dels castellans  Pensen que ens fan un favor quan, en realitat, només són uns desmenjats que no motiven ningú. Només volen escampar la seva impotència d’esclau. 

El Procés, en mans dels no-ningú que ocupen avui els llocs de responsabilitat, ha entrat en la que podríem anomenar fase zombi. Millor matar-lo definitivament i renéixer des de les cendres. De fet, tots els protagonistes d’aquesta comèdia que estem vivint per conformar un govern, són morts vivents que s’aguanten només gràcies a la carraca mediàtica que els és afí. El seu ridícul i la seva misèria moral la camuflen com poden els informatius i els quatre palmeros a sou que tenen distribuïts en els grans mitjans de comunicació. 

Els catalans hem de mirar de fit a fit el nostre present i sense por a veure-hi les febleses que ens impedeixen raonar i actuar com a dones i homes lliures. Acceptem-ho: ara per ara som uns rellogats a casa nostra. Entre d’altres coses, tenim una gent a la qual paguem per fer-nos desaparèixer. O què són, si no, els diputats del PSC, PP, Vox o Ciutadans? Fins que no assumim que som el seu objectiu a abatre, anirem rodolant fins a esdevenir un simple record de la història. De moment, no hi ha ningú al Parlament que s’encari amb ells i ens faci retornar la dignitat. Fins quan?

Comentaris

  Narcís 12/05/2021 4:04 pm
  Sí com actuà n' Ayuso ho hagués fet nostre president .. ja li haguessin fomut munt de querelles criminals sota pretexte de traspassats pel virus ! PD : aquella presidenta tindrà o no raó .. haurà o no encertat amb sa iniciativa .. però renoi si hagués estat el president català fent front al : gobierno ' !
  A veure "Gran Delator" Espot 12/05/2021 2:18 pm
  Què feia vostè a l'Eixample barceloní vigilant balcons. A qui anava a denunciar per retolar en espanyol?. Perquè hi ha un munt de locals no retolats ni en català ni en espanyol, però sembla que a aquests no se'ls denúncia.
  Donec Perficiam 12/05/2021 1:50 pm
  Una vegada més Espot tens tota la raó, però el problema és que a hores d'ara i veient "el pati", no hi ha cap politic que vulgui arriscar ni un centim per al Santisim Tribunal de Cuentas, o canviar la seva cadira per la presó, o hipotecar la seva vida politica. Deu ser perque tampoc veuen clar els mil-lers de ventatges d'una República Catalana i aixó vol dir que són estupids. Resum: tenim una patrulla d'estupids gobernant. Si tingueren tant clar les ventatges de la Catalunya independent tirarien pel dret sense tantes contemplacions...només hi ha que escoltar una mica els economistes (neutrals clar) i sabem que una República Catalana estaria a l'alçada de païssos com Dinamarca o Holanda. Mentre Caspaña tindria de ser rescatada per la U.E. No cal dir res més.
  ferran 12/05/2021 11:41 am
  Però, de que t'estranyes?..Tenim una societat embrutida pel miserable model econòmic Totxo/TurismePerSaturació que ha omplert el litoral des de la Junquera fins Salou amb bars, locals d’oci i cases de putes fins la saturació. Quan aquest model prostibulari ja està omplint la Catalunya interior, no és estrany que la nostra societat es transformi en un ramat com la madrilenya?.Tenim una Tv3 i Cat-ràdio que només ofereix informació en clau madrilenya. Si per pura casualitat, hi ha un debat intel·ligent fora de l’estúpid hi, hi, ha, ha, no et preocupis, sempre hi haurà un o dos gossos que per quota política estaran disposats a rebentar-lo..Si te’n vas per les àrees metropolitanes Tarragona o Barcelona és per suïcidar-se. Allí a més dels referents descrits més amunt, hi han els de la Rociito, o si Paquirrin te la nevera plena.
   Decadència voluntària 12/05/2021 12:36 pm
   Exacte ferran, el problema de Catalunya és la colònia espanyola que viu entre nosaltres aliena al país i la progressiva espanyolització de la nostra societat. Per espanyolització vull dir mentalitat de funcionari, queixar-se molt però no fer res, criticar per criticar, enveja, picaresca, axarnegament en general. Penso que la cultura espanyola (castellana) deu tenir alguna cosa que la inhabilita pel progrés humà perquè Espanya, tot i les seves ínfules de grandesa, és sinònim de misèria des del segle XVII, i els països "hispans" són els més violents i desiguals del món (Argentina i Veneçuela eren riques l'any 1900 i ara són pitjor que una merda). Els francesos són jacobins i centralistes però són el país de la I·lustració i els drets humans, els anglesos són racistes i depredadors però van fer la revolució industrial i la revolució científica que ens permet ser on som. Espanya no ha aportat res a la humanitat.
  Luisnomeacuerdo 12/05/2021 10:21 am
  Recuerda Santiago descabalgado y cierra tractoria que los fascistas independentistas sois violentos e intolerantes con el resto de vuestros compatriotas españoles y como tal hay que eliminar esta excluyente ideología del reino de España.
   Farts de Caspanya 12/05/2021 12:14 pm
   Luis , ets un mentider. La ideologia excluient es la mentalitat espanyolista que de naixement sempre ha sigut imperalista. Luis, Caspanya mai ha respectat les minories pq mai ha acceptat ser ella mateixa una minoria no plenament democratica dins dEuropea
    Donec Perficiam 12/05/2021 1:38 pm
    No cal que gastis energies en respondre aquesta gentussa (per dir-ho educadament). No es mereixen ni la saliva de la teva resposta i tenen les neurones fregides pel franquisme.
  Jordi 12/05/2021 8:11 am
  Fins quan? De moment hauríem de tenir un partit independentista a qui votar. L'ANC hauria de ser aquest partit, però si està colonitzat per ERC i altres i ha esdevingut inútil, per què no el creem nosaltres? Sr. Espot, per què no van ser capaços d'unir-se en una llista amb Primàries, Jordi Graupera i altres independentistes de fora del sistema de partits? No hauríem de començar per aquí?
  Avia 12/05/2021 6:31 am
  Estic astant d,acord amb el seu article,pero quan citi els partits politics no s,oblidii de Podemos
  Jordi (Català i Suís) 12/05/2021 3:00 am
  Recordeu el silenci eixordador del petit funcionari que fa de President de la Generalitat quan els jutges espanyols varen ordenar de vaccinar ara mateix tots els membres de la Gestapo i dels SA-SS Espanyols presents a CAT ? I aquest covard sabia que milers de persones prioritàries restarien sense vaccí i algunes moririen per això. Mai en 42 anys d'oficialitat de la llengua catalana cap d'aquests individus sigui al Govern sigui al Parlament han fet res PER PROTEGIR ELS CATALANS dels Espanyols quan aquests darrers han agredit, insultat i humilitat per voler viure en Català, per parlar Català i per exigir que ens parlin Català. És impossible que aquesta gent dugui els Catalans a la Independència perquè ni tan sols tenen consciència que la Independència significa l'Expulsió dels Espanyols de la nostra Pàtria, com els Francesos expulsaren els Alemanys o els Irish expulsaren els British. No cal esperar res d'ells. En Lluís Llach ja ho ha dit clarament amb molta diplomàcia i entre linies. I no parlo pas només d'ERC sinó que incloc la CUP i gran part de JXCAT. No tenen pas cap mena de dignitat. Caldrà crear un nou moviment d'alliberament.
  125
  86
  Respon
  La Guineu sense Carasseta 11/05/2021 11:26 pm
  where the hell´s is Jordi Graupera.
  Doctor Strangelove 11/05/2021 10:12 pm
  Imbècil, jo pago a gent sense estudis independentista que volta pel parlament! Però qui coi ets tu per parlar en nom dels catalans tros de degenerat? Què has fet tu, inútil que no et pots ni presentar a unes eleccions, per aquest país nostre? Ets un puto fracassat que vols que tots siguem tan miserables com tu! Doncs no, els que fem pujar aquest país n'estem fins els ous de xavalla com tu, fins als mismíssims!! Doc.
  20
  117
  Respon
  Veterà antifranquista. 11/05/2021 8:40 pm
  Doncs cert. Els impresntables representants de la voluntat popular, els polítics, ens han fallat estrepitosament. I hem estat derrotats per uns semianalfabets. Aixó fa mes dura la derrota i amarga més la trista realitat. HEM PERDUT.
   FUERA LA OLIGARQUIA 12/05/2021 11:54 am
   El sentiniento de independencia no es mas grande que el sentimiento de ser español. Los 2 sentimientos se tienen que REPETAR Y TOLERAR. No dais cuenta que los politicos nos esta utilizando para sus intereses? No han explicado la diferncia entre ESCOCIA y CATALUÑA. Escocia ya es unestado reconocido y tiene el derecho a decidir porque antes de uniser puso la condicion(una ley) para poder separarse, siempre y cuando este acuerdo Inglaterra. FUERZA Y LIBERTAD CONSTITUYENTE

Nou comentari