Els partits del procés no es barallen perquè tinguin estratègies diferents sobre com fer la independència -d’això no en tenen, ho han demostrat disciplinadament durant les tres últimes legislatures-, els partits es barallen perquè hi ha en disputa la gestió de la pseudo-autonomia, que d’això sí que en saben, sobretot els convergents, que porten tota la vida fent-ho. Fins que aquesta premissa, que molts hem repetit molts cops, no sigui d’acceptació general, Junts, Esquerra i també la CUP podran continuar interpretant els seus rols en aquest metavers discursiu completament deslligat dels seus actes, una realitat paral·lela en què poden dir missa encara que tots els fets indiquin el contrari. 

Des del dia 1 d’octubre del 2017, cap dels tres partits ha fet absolutament res per avançar cap a la independència. A veure, què han fet? Què? En les causes personals dels seus dirigents sí que han avançat, tant pel que fa als presos com pel que fa als exiliats, aquí sí que hi han posat ganes i punteria, però per avançar cap a la independència, res, zero, ningú, tot ha estat submissió i col·laboració personalista i l’únic que ha variat entre un partit o l’altre ha estat la manera com l’han explicat o materialitzat. 

És a dir, les patums puigdemontistes de Junts han propiciat la sortida del Govern perquè consideren que els convé electoralment, no pas perquè estiguin indignats amb les reculades d’Esquerra. Els republicans pacten històries amb els socialistes, sí, i ells també, no només al govern de la DIBA sinó que també han participat d’un pacte d’estat per incloure la curricularitat del castellà en una llei catalana. Això també ha estat culpa d’ERC, o del PDeCAT, o de Jordi Sánchez

Ja és curiós que els dirigents puigdemontistes hagin volgut sortir del govern ara que ja faltava tan poc perquè comencés el suposat “embat” contra l’Estat. How convenient. Això és el que van pactar amb Esquerra a l’hora de formar govern: dos anys de taula de diàleg i, quan no funcioni, que comenci l’embat. Joan Canadell, un dels qui ha defensat la sortida de Junts, fa només tres mesos piulava: “Opinió PERSONAL sobre la situació provocada per la destitució de la MH @LauraBorras. El q cal és complir acord de govern per preparar l’embat i activar la declaració d’independència. Portem 5 anys esperant, no podem allargar 2,5 anys més!!!”. Ara es veu que això ja no val, ara que arribava la seva part de l’espectacle, ara que calia complir amb el compromís que ells van fer servir per justificar la seva entrada al Govern, ara que els hauria tocat assumir responsabilitats nacionals, ara fugen endavant, com sempre. I molt de blablabla, com sempre. No se’ls acaba mai el xiclet, als convergents. 

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a octubre 09, 2022 | 11:01
    Doctor Strangelove octubre 09, 2022 | 11:01
    Ay Astrit, ara sortiran tots els hiperventilats i sonats com en Narcís, Ricard, Joan el gos.. a insultar-te. Són així aquests sectaris! Doc.
    • Icona del comentari de: Narcís a octubre 10, 2022 | 09:25
      Narcís octubre 10, 2022 | 09:25
      Hiperventilats .. sectaris .. demanar un referèndum ( i si surt sí, endavant; i si surt no, acceptar-ho ) ? PD : si tu vols viure dessota estat delinqüent, viu-hi ( pensava et restava quelcom per no ser tan babau ! ) !
  2. Icona del comentari de: Narcís ( ja n' hi ha prou de d' escriure ruqueries, ruqueries covards que no duen a cap lloc que sí a fúmer el moviment pro la llibertat de Catalunya ! ) a octubre 09, 2022 | 11:13
    Narcís ( ja n' hi ha prou de d' escriure ruqueries, ruqueries covards que no duen a cap lloc que sí a fúmer el moviment pro la llibertat de Catalunya ! ) octubre 09, 2022 | 11:13
    Ras i curt : 1. Jo no sé que dius dels ' convergents ' .. allò que sí sé és que més realistes que ells així com més hi han fet per la nació catalana o nostres orígens, nostra història, nostra cultura, nostres costums i tradicions i nostra existència nacional no l' ha fet ningú avui per avui ! I 2. Tampoc sé que dius de ' puigdemontistes ' .. fora banda prejudicis i mals pensaments del tot gratuïts ( i de munt de càrrecs que deixen de ser-ho amb tot allò que implica .. res a dir ? ) i més quan han estat les bases democràticament qui han pres la decisió de sortir-se'n ! PD : ha de ser la població qui empenti/ pressioni i això és el que s'hi ha cercat, hom intenta cercar !
  3. Icona del comentari de: Democracia a octubre 09, 2022 | 12:49
    Democracia octubre 09, 2022 | 12:49
    Totalment dacord, es així el convergents o Junts son així, el que no entenc es a la gent que es deixa enganyar per ells.
  4. Icona del comentari de: Arnau a octubre 09, 2022 | 12:51
    Arnau octubre 09, 2022 | 12:51
    No es pas Junts qui va regalar la legislatura al PSOE a Madrid. Ni el que ha donat continuïtat als falsos pressupostos espanyols (on a Catalunya no hi veiem més que fum). Aquí no hi ha estrategia però Esquerra s'agenolla i no ha aconseguit res de res. Lamentable.
  5. Icona del comentari de: Ok Gal a octubre 09, 2022 | 13:12
    Ok Gal octubre 09, 2022 | 13:12
    Segurament tens tota sa raó, però uns diuen, els cucs i ERCal, que l’embat el faran els rebesnets d’algú altre. A Junts segurament ho aprofiten, els hi va bé estar sols al parlaÑiente i treure les excuses menors de sempre. A ERCal li va bé que un 45% dels votants de J volien fer com ells, no res. J té un 55% per fer quelcom i infinitat més només que moguin un dit. Torneu-hi, molt votant orfe.
  6. Icona del comentari de: Vermut i rotet a octubre 09, 2022 | 13:47
    Vermut i rotet octubre 09, 2022 | 13:47
    Radical-Junts "tant els fot tot", fan el teatre millor que ningú fins a 1cm del precipici, com va fer Laura Borras quan era Presidenta del Parlament; molts escarafalls i declaracions, i encabat, complir la llei i fer la ploramiques. Conver-Junts han perdut, ja no pinten res.Una pena. Ara podrà reviure PDCat, això està clar. ERC fa "peix al cove" com feia Pujol. No ens agrada però tampoc enganyen. És el que "hi ha" i mai sabrem si es podia fer més. PSC fa el travesti, ara volen semblar grans demòcrates quan al "155 time" estaven aliniadíssims amb PP. Game over. Caldrà esperar 10 anys més.
  7. Icona del comentari de: Cge a octubre 09, 2022 | 14:23
    Cge octubre 09, 2022 | 14:23
    I la dimissió de Aragonés què?
  8. Icona del comentari de: Continua el frau convergent a octubre 09, 2022 | 17:16
    Continua el frau convergent octubre 09, 2022 | 17:16
    Clar i català, són uns covards
  9. Icona del comentari de: Gilbert & Sullavant a octubre 09, 2022 | 17:59
    Gilbert & Sullavant octubre 09, 2022 | 17:59
    O sigui que ara faltava poc per l'embat contra l'estat, am vostè al carrer en primera fila supose?, I els militants de junts que han votat per sortir del govern son "patums Puigdemonistes"? Be, potser tingui raó, però jo en dubte. I tenint en compte la mena de gent, vostè inclosa, que hora si hora també es dedica a denigrar al MHP Puigdemont no puc evitar desitjar, potser ingènuament, que s'hagin d'empassar la seves paraules com van sortir escaldats de l'intent d'assalt a la menjadora municipal.
  10. Icona del comentari de: Gerard de sarria a octubre 09, 2022 | 19:18
    Gerard de sarria octubre 09, 2022 | 19:18
    No hay salida que deia el Camacho.
  11. Icona del comentari de: Sup Marcos a octubre 09, 2022 | 19:31
    Sup Marcos octubre 09, 2022 | 19:31
    Si, tienen un regulador de temperatura, los tres partidos farsantes indepes. cuando el calor está subiendo, la caldera hace que baje la temperatura, y así van dejando pasar los años, y así todos ellos mantienen su temperatura . Funcionan a golpe de volante, para nunca chocar con el estado español.
  12. Icona del comentari de: gatemprenyat a octubre 09, 2022 | 19:45
    gatemprenyat octubre 09, 2022 | 19:45
    Un exemple d'embat és Josep Costa. I Josep Costa és de Junts. El que cal és que dins de Junts hi hagi més Joseps Costa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa