El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Un feixista amb ELA continua essent un feixista
  • CA

En lògica hi ha una fal·làcia molt comuna que consisteix a manipular les emocions de l’altre o del públic, fent que influeixin en el procés de raonament per justificar una conclusió irracional, en comptes de fer servir arguments que siguin deductivament vàlids. I un d’aquests processos de manipulació de les emocions consisteix a revestir d’autoritat un argument pel fet que qui l’emet és víctima d’algun tipus de maltracte o de malaltia.

Els independentistes que no combreguem amb la gestió política del Procés per part de l’independentisme institucional en tenim el cul pelat, de patir aquesta tècnica. Només cal escoltar Oriol Junqueras quan va dir a Vicent Sanchis en una entrevista que qui qüestionés el que havien fet fins aleshores havia d’anar tres anys a presó com ell. He anat a presó, i per tant no em pots criticar. No hi ha cap relació racional entre una cosa i l’altra, només una manipulació emocional, i per això quan ho he denunciat públicament les crítiques que he rebut han apel·lat a les meves emocions, no al meu raonament.

Per això ni m’impressiona ni m’espanta la claca de Ciutadans, PP i VOX quan demana a les xarxes el meu cap a TV3 per atacar a Twitter una persona amb Esclerosi Lateral Amniotròfica (amb molts més seguidors que jo, per cert) simpatitzant de Falange i de VOX que es dedica a amenaçar amb denúncies al jutjat i a reclamar que tanquin comptes dels que l’ataquem precisament per ser simpatitzant de Falange i de VOX, i no per ser malalt d’ELA. Perquè, al feixisme, ni aigua. Només cal veure, de tantes altres evidències, qui és el secretari d’organització de VOX a Barcelona, conegut militant d’un partit nazi dissolt fa quatre anys. 

Resulta curiós (i trist), a més, que alguns assumeixin amb tanta normalitat que una minoria vulnerable, com són les persones que pateixen una malaltia terminal, tingui patent de cors per simpatitzar, sense poder ser confrontat, amb ideologies que ataquen altres minories o col·lectius vulnerables, com ara els catalanoparlants, els immigrants, els homosexuals, les dones o qualsevol altra persona amb diversitat de gènere. Evidentment aquestes ideologies diran que aquests col·lectius no són minories o no són vulnerables, com han fet tots els que han violat els drets d’aquests col·lectius durant la història: no ho reconeixen mai, només faltaria.

En concret, aquest malalt d’ELA (continuo referint-m’hi així perquè segons aquesta gent el correcte deu ser definir una persona per la seva condició física, i no per la seva condició intel·lectual o personal, que consideren quelcom secundari) ha utilitzat la seva malaltia per difondre la catalanofòbia i la fòbia al feminisme i intentar demanar que em tanquin el compte de Twitter (ja ho havia fet abans amb altres persones que havien denunciat la seva connexió amb la ultradreta), com ara el guionista i director Luis Endera o l’humorista andalús El Monaguillo. Al final, irònicament, a qui li han tancat el compte (durant un temps limitat) ha sigut a ell, precisament per amenaçar a tort i a dret tothom que l’ataca per les seves idees, a qui ha tornat a culpar més tard d’haver patit una bradicàrdia. Un bucle absurd. Per cert, si cerqueu a la xarxa el nom dels ofesos per atacar aquest senyor juntament amb el de Pablo Echenique, representant de Podemos, o busqueu informació de com van maltractar Albert Casals, paralític que va participar als talls de la Jonquera, veureu que la discapacitat només suposa un salconduit en l’expressió de qualsevol ideologia, per miserable que sigui, en la direcció que els interessa.

(Un incís: després d’escriure aquest article, quan estava a punt d’enviar-lo a la redacció, m’han passat aquest tall d’un diputat de VOX parlant a una diputada amb discapacitat –algú que no vol passar per sobre de cap minoria com sí que vol fer ell ni té el suport del poder que té ell– , a la qual s’ha referit “com si fos una persona com totes les altres”, així, en condicional: no han passat ni 72 hores des que des del seu partit anunciessin que em volen fer cessar -cessar! s’ha de ser ridícul- de TV3 per fer el contrari, evitar paternalismes).

Doncs bé, la veritat és que al final tot plegat ha aconseguit generar en mi el que no volia, perquè ho trobo una falta de respecte, que és una certa compassió per l’individu. Jo el tracto d’igual a igual, l’he confrontat com ho he fet amb qualsevol altra persona amb les seves idees. Però al final, està essent utilitzat pels mariachis de Ciutadans, PP i VOX, a qui no els importa en absolut la seva condició de salut. És més, són els que més defensen aprimar la salut pública, cosa que afecta especialment els que tenen malalties minoritàries (l’ELA afecta 5 persones de cada 100.000 a tot el món). Aquí podeu llegir un article del programa de VOX sobre la matèria, per exemple. I per dissimular-ho, només han de pagar el tractament a un malalt que, agraït (en una situació així no se’l pot culpar, però els altres, que no hi estem implicats, tenim el deure d’entendre-ho des d’un punt de vista racional) es dedicarà a blanquejar-lo. De la mateixa manera que tenen negres racistes i dones masclistes a les llistes electorals.

Pel que fa a la campanya de desprestigi que estan intentant amb mi, no els voldria donar un disgust, però no hi tenen res a fer. En primer lloc, perquè el públic que em segueix, que és el que sustenta el meu perfil professional, és prou intel·ligent com per entendre tot el que he explicat. En segon lloc, perquè la cultura de la cancel·lació, ho haurien de saber, acostuma a no tenir efectes o fins i tot a tenir efectes contraris als desitjats. Però és clar, a ells els és igual, realment, que jo continuï o no a TV3, allà no hi tenen res a pelar. El que estan fent és aprofitant-se d’un hype a la xarxa per aconseguir rèdit electoral, i és aquí on haig d’entonar el mea culpa. Si tornés enrere, potser, per aquest motiu, no ho faria.

Però també ho fan per generar por, perquè no hi hagi més Pilars Carracelas (o Gallifantes, tuitaire a qui també han amenaçat per haver-me defensat) que se’ls acudeixi alçar la veu contra la ultradreta, i és això el que sempre acaba pesant: penso que cal intentar donar exemple. I és per això que haig d’anunciar el tercer motiu pel qual no tenen res a fer contra mi: sé perfectament el preu que té ser una veu lliure a Catalunya. Per això vaig deixar de condicionar el meu sustent exclusivament als mitjans fa molt de temps i he diversificat el màxim possible la meva activitat per guanyar-me la vida. Ho vaig fer per voluntat pròpia: no vull estar pensant a cada lloc on col·laboro “no diguis això que potser no et trucaran més i a veure què fas per arribar a final de mes”. M’encanta participar-hi, però si un dia no m’agrada o no els agrado, tinc alternatives.

Puc alimentar el meu canal de YouTube, puc fer un Patreon, puc seguir dedicant-me al màrqueting online, puc fer mil i una coses com he fet sempre i continuaré fent. Tinc, amb 38 anys, una vida laboral més extensa i diversa del que tindrà tota aquesta colla de ganduls protegits del règim en tres vides. A mi no em cauen els anells per treballar del que sigui i per començar de zero les vegades que calgui. Ho he fet perquè no he tingut altra opció i per tant amb més motiu ho faria per convicció. Per això no tenen cap poder sobre mi. Espero que si algú amb unes mínimes conviccions es planteja desconnectar-se d’aquest ecosistema per poder ser lliure sàpiga que és possible. De la mateixa manera que espero que els que en la seva vida personal han patit la manipulació de persones que els diuen coses de tipus si fas o dius això és que no m’estimes, o no valores la meva malaltia o que no tens en compte els sacrificis que he fet per tu s’alliberin d’aquest argument trampa. No és el camí fàcil. Però és el que dona més satisfacció, i això rarament es paga amb diners.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: heli a maig 25, 2022 | 22:01
    heli maig 25, 2022 | 22:01
    Apedillarse Carracelas debe ser muy jodido para una fanática integrista como tú...suena muy español, no?
  2. Icona del comentari de: Gonzalo a maig 25, 2022 | 22:50
    Gonzalo maig 25, 2022 | 22:50
    Eres una hija de puta.
    • Icona del comentari de: Anònim a maig 26, 2022 | 07:25
      Anònim maig 26, 2022 | 07:25
      ?
    • Icona del comentari de: Un comentari molt inteligent… a maig 26, 2022 | 14:50
      Un comentari molt inteligent… maig 26, 2022 | 14:50
      En la vostra línia…
  3. Icona del comentari de: Si a maig 25, 2022 | 23:15
    Si maig 25, 2022 | 23:15
    És una sort que veus lliures com la de vostè hi siguin. La llegeixo per que sempre hi ha contingut constructiu en els seus escrits, però pari compte sobretot amb els traïdors de casa, son els pitjors. Als de fora ja els coneixem.
    25
    Icona de dislike al comentari de: Si a maig 25, 2022 | 23:15 17
    Respon
  4. Icona del comentari de: Luisnomeacuerdo a maig 25, 2022 | 23:17
    Luisnomeacuerdo maig 25, 2022 | 23:17
    Cacarracelas eres escoria y lo sabes por mucho que quieras justificarte. Los fascistas independentistas, y más los conversos sois lo peor que le ha pasado a la región catalana. Justificación no pedida, acusación manifiesta.
    10
    Icona de dislike al comentari de: Luisnomeacuerdo a maig 25, 2022 | 23:17 21
    Respon
    • Icona del comentari de: Anònim a maig 26, 2022 | 07:27
      Anònim maig 26, 2022 | 07:27
      ?
    • Icona del comentari de: Luisnomeacuerdo a maig 27, 2022 | 09:16
      Luisnomeacuerdo maig 27, 2022 | 09:16
      Ojete, no somos fascistas los españoles, que os queremos ver en el trullo, lo nuestro es amor. Los españoles siempre somos demócratas hagamos lo que hagamos. Ojete, ojete de gamba.
  5. Icona del comentari de: Federico a maig 25, 2022 | 23:41
    Federico maig 25, 2022 | 23:41
    Mare meva, la pel·lícula que t'has muntat. Aquest article és lamentable, i no fa justícia una persona que ha lluitat perquè s'aprovi una llei per als malalts d'ELA. A més, banalitzar el feixisme per justificar aquest tipus d'articles és tenir un nivell molt baix
    21
    Icona de dislike al comentari de: Federico a maig 25, 2022 | 23:41 19
    Respon
  6. Icona del comentari de: Una a maig 26, 2022 | 00:31
    Una maig 26, 2022 | 00:31
    Màrqueting online? Has passat al cantó fosc. El Regne de les profecies autoacomplertes. La poderosa política de vendes greixant el capitalisme que ens ha deixat el planeta com un abocador
    11
    Icona de dislike al comentari de: Una a maig 26, 2022 | 00:31 14
    Respon
  7. Icona del comentari de: fat boy a maig 26, 2022 | 00:58
    fat boy maig 26, 2022 | 00:58
    Be, es com els bisbes que s'oposaven a la investigacio amb cel.lules mare. Estic convençut que si hi hagues una cura basada en aquesta linia d'investigacio i veiessin que no els salvava ni Deu correrien a fer les mil i una (d'amagatotis es clar) per tal que se'ls apliques a ells el que no volien pels altres. I abans que a ningu.
    • Icona del comentari de: Bultaco a maig 31, 2022 | 09:28
      Bultaco maig 31, 2022 | 09:28
      Diarrea cerebral. Molt perillosa. I no te cura.
  8. Icona del comentari de: Robert Surroca Tallaferro a maig 26, 2022 | 08:41
    Robert Surroca Tallaferro maig 26, 2022 | 08:41
    Les coses cal agafar-les segons de qui venen. Aquets intolerants no han de inquietar-te ni un moment, els i faries el joc. Segueix endavant, ho fas molt be.
  9. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a maig 26, 2022 | 09:49
    Doctor Strangelove maig 26, 2022 | 09:49
    Cagarelas, i una idiota com tu continua sent una idiota! Em sembla que ets gaire espavilada noi, o pot ser, fas tots aquests estirabots per que algú et contracti per dir bestieses! A saber. Doc
    • Icona del comentari de: Art a maig 27, 2022 | 10:18
      Art maig 27, 2022 | 10:18
      Com ens tens acostumats ets un merda. Em foto un un tip de riure amb la teva indigència mental. SA, fes-me riure pallasso
  10. Icona del comentari de: Anònim a maig 26, 2022 | 14:37
    Anònim maig 26, 2022 | 14:37
    Un feixista es un feixista, i només el feixisme franquista del estat putañol va pactar amb el nazisme. Aquest que tant s'omplen la boca que som.... Que estan malalts ja ho sabem, només un pertorbat pot fer el joc a l'estat putañol i contra la democràcia. Les altres malalties, són inherents a la humanitat, i de tots costats. En aquest cas no cal perdre el temps, ells mai han sigut misericordiosos amb ningú que no els interessi.
  11. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a maig 26, 2022 | 15:52
    Pere Llimonera i Citronell maig 26, 2022 | 15:52
    N0 sabia quien era el tío ese... La verdad es que no me ocupo mucho de las cosas de C's, PP y Vox... a veces, se me escapa hasta el nombre de sus lideres y parlamentarios... estoy mas centrado últimamente en la Ultra-Derecha racista, supremacista y xenófoba del Nacional Catalanismo de patrias inventadas e Historia y Cultura impostadas, y todos los sectarios, autoritarios y Totalitarios abducidos que la promueven y representan; ademas de los diversos Partidos Ultra-Derechistas cuyos miembros (muchos, parte de la Burguesía Extractora Catalana) llevan "anys i panys" adoctrinando incautos, cándidos y crédulos; y Viviendo la Vida L0ca gracias a los 'Mangoneigs', Chiringuitos, 3%s, "Industria del Catalanismo", Clientelismo, nepotismo y Cientos/Miles de SueldaZ0s del Copón de Miles de Euros (muchos, mucho mas elevados que los del Presidente del Gobierno de la Nación), ademas de toda clase de chanchullos... Pero, 0jo, que Fach0RRos, supremacistas y corruptos SÍ son, pero T0nTos del todo, N0; al menos los que mueven el cotarro... Los pringaos y parguelas abducidos ya es otra cosa... Menudos sueldaZ0s y menudas tajadas que lleven sacándose desde hace Décadas estos pájaros con sus cuentos y Fantasías... A fuerza de estudiarlos e interesarme por sus mangoneos, corrupciones, su historia e ideología fascistoide, he llegado a conocerlos bastante bien... Pero, N0 lo conozco todo; y confieso que me asalta una duda : son y siempre han sido una Minoría en Catalunya, aunque hoy algo mas crecida, tras décadas de Adoctrinamiento escolar/TV3%/Medios "Subvencionados" y tras la Crisis Económica del 2008, por lo tanto alguno puede haber, pero... ¿Hay algún elemento notable o líder político del FaCh0RRerio ultra-Derechista supremacista y xenóbo independenciero que tenga ELA?... porque muchos, pareciera que sí, lo tienen, pero, ¿Qué lo tengan con certeza?... se agradecen las aportaciones... Apa, Bon Dia!
    • Icona del comentari de: fat boy a maig 26, 2022 | 17:39
      fat boy maig 26, 2022 | 17:39
      Diarrea cerebral. Molt perillosa. I no te cura.
    • Icona del comentari de: Pere LLimonera i Citronell a maig 27, 2022 | 09:19
      Pere LLimonera i Citronell maig 27, 2022 | 09:19
      C's, PP y Vox... no me preocupan... son mis amigotes, pero no, no soy fachenda, no. No, no, no. Alfa-Centauri.
      • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a maig 27, 2022 | 14:12
        Pere Llimonera i Citronell maig 27, 2022 | 14:12
        Va, TRoLLOete, ya Deja de escribir sandeces una y otra vez USuRPaNDo mi Nombre y el de OTros, TRoLL separata supremata de patrias inventadas... Apa, Adeu!
        • Icona del comentari de: Pere LLimonera i Citronell a maig 30, 2022 | 09:25
          Pere LLimonera i Citronell maig 30, 2022 | 09:25
          Eres como Mbappé, trollete de los cojones, deja de USURPAR Mi NoMBRe y el Nombre de otros para comentar sandeces y MenTiRas, el comentario es mío, ¿qué pasa, que no os van opciones políticas legítimas? TRoLL separata supremata de patrias inventadas... . cada día sois mas listos... Apa, Adeu! Sois Alfa-Centauri.
  12. Icona del comentari de: Narcís a maig 26, 2022 | 19:48
    Narcís maig 26, 2022 | 19:48
    Verament, no ho entenc .. quina diferència hi ha entre vox, pp, c's i mateix psoe ( vegi's mateixos baronets ! ) àdhuc d' altres autonòmics, i, potser, provincials ? . . . són espanya, aquesta espanya falsa i fatxenda ( si ni se n' amaguen de dir que només els interessa nostres diners i .. fins que siguem d' allò més tercermundistes, més tercermundistes que ells i .. encara no els hi seria prou ! ) ! PD : pel que fa a la resta, no hi ha sa constitució ( que no la constitució ) i llur tribunal constitucional .. així tant n' és ?
  13. Icona del comentari de: La escoria con lazo amarillo continua siendo escoria. a maig 26, 2022 | 20:02
    La escoria con lazo amarillo continua siendo escoria. maig 26, 2022 | 20:02
    Y la Sra Carracelas se esfuerza, como ella misma dice, en dar ejemplo día tras día. Suerte con el Patreon.
  14. Icona del comentari de: Pau a maig 27, 2022 | 00:12
    Pau maig 27, 2022 | 00:12
    Es pot tenir ELA i ser de VOX, i ser ximple i ser periodista, no és incompatible.
  15. Icona del comentari de: Mir a maig 27, 2022 | 07:36
    Mir maig 27, 2022 | 07:36
    Carracelas, ets mala persona.
    • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a maig 28, 2022 | 22:33
      Pere Llimonera i Citronell maig 28, 2022 | 22:33
      N0, los separatas N0 son MaL0s... es que les han adoctrinado así... O sea, N0 es MaLa (ni d0Lientmente 'dolenta'); es ignara...
  16. Icona del comentari de: MHP a maig 27, 2022 | 13:34
    MHP maig 27, 2022 | 13:34
    Carracelas, ets vomitiva.
  17. Icona del comentari de: Llopis a maig 28, 2022 | 11:35
    Llopis maig 28, 2022 | 11:35
    Los movimientos identitarios, sean los que sean, se basan en el odio para justificar cualquier cosa. En la lucha contra el "enemigo". Alguien, independientemente de si sufre o no una enfermedad (terrible como es el caso), puede tener un discurso o comportamiento reprochable. Y, por supuesto, su condición de enfermo no le da carta blanca para hacer o decir lo que quiera sin ningún tipo de réplica. ¿Pero es este el caso? Tener amigos de aquí o allí no te hace necesariamente promulgar con sus ideas. Y si así fuera, está en su derecho. Lo que hace aquí Pilar es justamente aquello que critica. Construir un hombre de paja sobre Sabaté únicamente por su, presunta, ideología. Tener ELA no te convierte en alguien virtuoso, no. Tampoco en fascista tener ideas diferentes a la tuyas. Pero supongo que se trata de callar al "enemigo" a toda costa. Así se le monte un escarnio hasta convertirlo en un supuesto "fascista" para pasar a ser TÚ la víctima. Simplemente por qué habla. Simplemente por qué existe. Pilar, mírate ese peculiar concepto de fascismo selectivo, por que manda huevos... Bon dia a tothom.
  18. Icona del comentari de: Llopis a maig 28, 2022 | 11:46
    Llopis maig 28, 2022 | 11:46
    Resumiendo. Tener una enfermedad o ser víctima de algo pero no eres de los míos, da igual lo que tengas o lo que te pase. Si eres de los míos entonces ya es otra cosa. Metemos el identitarismo hasta en los temas más delicados. Fascismo, pero selectivo. Bon dia.
  19. Icona del comentari de: A ver rapaciña a maig 31, 2022 | 09:30
    A ver rapaciña maig 31, 2022 | 09:30
    Una idiota con tetas gordas sigue siendo una idiota, suba o baje.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa