Els espanyols es mataran entre ells

"Qui des de Catalunya no sàpiga veure que ara és el moment d’atacar amb duresa i sense miraments, o és cec, o només veu la seguretat d’una nòmina"

Una de les pitjors conseqüències d’una mentalitat colonitzada, és no saber veure les febleses de la metròpoli. Els catalans, estem tan condicionats pel que diuen de nosaltres els altaveus imperials de Madrid, que ni ens adonem ni sabem aprofitar les misèries d’Espanya. I, sovint, són pitjors que les nostres.

Fa ja uns quants dies de l’escena entre Pablo Iglesias i la tal Monasterio de Vox. Cal dir que la torera d’Abascal va sortir “a hombros” per a una majoria dels votants d’aquella cosa anomenada comunitat de Madrid. La sensació que tenen és que li va engaltar una veritable “estocada” al comunista Iglesias. El va fer fora de la plaça. Ara mateix, és l’heroïna “rojigualda”. La campanya electoral ha adoptat definitivament un to de guerra civil i tornen al 1936.

Com que la batalla de Catalunya la donen per guanyada, ara sura el veritable esperit de la política espanyola actual. Aquella en la que els seus protagonistes no discuteixen sobre idees o conceptes, simplement tot es redueix a abatre el rival a còpia de fatxenderia i expressions gruixudes. No es tracta de guanyar, es tracta d’esclafar sense miraments. No volen raonar, volen la sang del contrari. Aquestes batusses entre els partits de Madrid han estat històricament l’embrió dels conflictes violents que després han acabat amb la gent matant-se pels carrers. 

La pel·lícula torna a ser la mateixa, però els polítics catalans que es diuen independentistes, viuen a la inòpia quan es tracta de saber analitzar la trajectòria de l’ocupant. S’entretenen a comptar les molles. Que si ara vull aquesta conselleria, que si ara en vull aquesta altra… Projecten la imatge de la derrota quan els seus líders negocien entre ells les engrunes dins d’una presó. Imagino que cap d’ells ha llegit aquella sentència de Sun Tzu: “Els soldats mai no han de seguir les ordres d’un general  capturat per l’enemic”.  Mentrestant, tornen a deixar passar una altra oportunitat. Mancats d’una mínima mentalitat militar, mai no saben quan pots fer mal a qui et vol destruir. La seva estratègia per arribar a la independència sempre descansa en la idea de contemporitzar amb Espanya. Fins quan pensen fer durar aquesta comèdia?

Les eleccions madrilenyes del 4 de maig, esdevindran el clímax de la crispació política espanyola de les darreres dècades. Entre ells, disparen a matar. Fins ara, es mantenien units perquè l’odi contra l’independentisme català era allò que calia combatre. Era el principal perill que amenaçava el seu negoci. Una vegada domesticats a còpia de sentència judicial els seus principals representants, poden dedicar-se als afers domèstics que històricament han estat els “pronunciamientos” i saquejar al màxim els recursos de l’estat. El grau de degradació política i moral de la classe dirigent espanyola és massa gran per a pensar que això durarà quatre dies. Estan immersos en una batalla de conquesta la qual, amb uns actors menys mediocres i poca-soltes, podrien allargar una mica més aquesta farsa anomenada Espanya. Però en aquesta lluita fratricida moriran i mataran per assaltar o conservar el poder

Només amb una empenta poder rodolar per terra i anar directes cap a la seva desintegració. Qui des de Catalunya no sàpiga veure que ara és el moment d’atacar amb duresa i sense miraments, o és cec, o només veu la seguretat  d’una nòmina. 

Comentaris

  ferreret 29/04/2021 12:13 pm
  Espot: Si els espanyols s'han de matar entre ells, anem en compte que no ens arribin els esquitxos !
  JordiP 29/04/2021 9:46 am
  Aquests desgraciats inútils que venen aquí a cridar, molestar, insultar i tocar els nassos han d'estar. Dissortadament, no s'els pot tapar la boca i donar un parell de galtaes, que és el que es mereixen. Donem llibertat d'expressió i d'opinió malgrat la malgastin insultant. Aqueste és la diferència que hi ha entre nosaltres i ells. Convé que hi estiguin per a marcar clarament les diferències. Són i seran uns desgraciats per molt que cridin i molestin. Per aquesta banda no ens guanyaran.
  JordiP 29/04/2021 9:41 am
  No t'en assabentes de res, inútil. S'està parlant d'una altre cosa, saps? Aprén a interpretar el que llegeixes. I estudia una mica per a tenir elements que et permetin vislumbrar més o menys el meollode la cuestión. Pesaíco.
  Veterà antifranquista. 29/04/2021 7:48 am
  No és que siguin cecs, els nostres dirigentds. És que només veuen la seguretat d'una nómina. Res més; als ciutadans que els bombin.
  Veterà antifranquista. 29/04/2021 7:48 am
  No és que siguin cecs, els nostres dirigentds. És que només veuen la seguretat d'una nómina. Res més; als ciutadans que els bombin.
  Pol 28/04/2021 5:58 pm
  Fa molts anys vaig llegir el llibre d'en Josep Maria Ainaud de Lasarte "El llibre negre de Catalunya" on recollia tota la Història de l'Odi dels Espanyols envers els Catalans amb fets concrets relatats i datats. No hi ha pas odi als independentistes catalans. La majoria dels Espanyols odia els Catalans en general i quan una majoria s'ha tornat independentista aleshores el nivell d'odi ha augmentat simplement i s'ha concentrat damunt dels independentistes. Fixeu-vos que tota la repugnant premsa i mitjans espanyols - inclosos els fastigosos que els Ocupants tenen a CAT - sempre malda per separar Catalans i Independentistes. És una guerra i fins que els Catalans no se n'adonin realment, els Espanyols continuaran robant-los, humiliant-los, agredint-los, atonyinant-los i imposant-los llur llengua d'Ocupants i Colons.
   Se puede ser más bobo 28/04/2021 6:10 pm
   Pero requeriria mucho esfuerzo y no se si te merece la pena. Ya has conseguido un gran nivel.
  Narcís 28/04/2021 4:09 pm
  Odi a l' independentisme català ? Sempre ens hi han tingut odi , sia per les mentides que llençaven de nosaltres, sia per complex d' inferioritat, sia per enveja/ gelosia, sia per ser poble diferent al seu així estranger, sia . . . . . per tot plegat i més! Per ventura, qualsevol politicastre d' allà fora ' no comencen ofenent, atacant, allò català, quan cerquen ser votats i mai de política que pensen fer a ses autonomies o estat? PD : això que fan és paperot .. si ens n' anéssim , de seguida deixaven el conte i . . contra Catalunya ( això sí , mantinguts i armats amb diners espoliats catalans ! ) !
   Ramon 28/04/2021 5:57 pm
   No és odi a l'independentisme. És simplement odi a Catalunya. No odien pas més l'estelada ara, que la senyera abans. Recorda el 92.
  Pep 28/04/2021 3:11 pm
  Yo espero que me deis asilo político en Cataluña.
  Què tindrà la Pobla de Segur? 28/04/2021 2:10 pm
  En menys d'un segle un poble d'unes 3000 ànimes dóna al món de tot una mica: el geni Josep Borrell, el magnífic esportista Carles Puyol, el polític xoriço Germá Gordó i l'inefable friki-tonto Santiago Espot.
  120
  151
  Respon
   Ramon 28/04/2021 5:55 pm
   La botiflerada progre arrossegava dues hiperlegitimacions. La ideològica, per descomptat, però també la funcional. Ells ho farien tot "millor". La crosta de la primera hiperlegitimació no l'hem poguda arrencar encara. Però la de la segona va saltar arran l'experiment sucursalista del Septenni Negre 2004-2010. Eren uns patates. Tot havia set propaganda. Només propaganda. Només la propaganda. Tots eren un bluff. La gràcia de tot plegat és que, els que van sumar-se al tomb independentista, ara els que van romandre botiflers ens els descriuen de cop i volta en la seva autèntica dimensió. En el seu nivell real. Però això no ho deien pas abans. Això no ho deien que compartien trinxera botiflera.
   Ramon 28/04/2021 5:30 pm
   Borrell? Vols dir l'inepte que l'Aznar se'l menjava amb patates? L'incapaç que el ministre d'exteriors rus el va fer farinetes? El covard s'ho fa a sobre quan Xavier Sala i Martín el repta a debatre l'espoli econòmic de Catalunya?
    Què tindrà la Pobla de Segur? 28/04/2021 5:52 pm
    Borrell, aquest geni. D'ell parlo. Tu i els teus mons entranyable @Ramon. Fas gràcia.
    13
    30
    Respon
  Pako Jones Menda 28/04/2021 1:09 pm
  Quan l´enemic es coix, nomès cal tallar-li una cama, però els nostres politics, li tallen la de fusta.
  fat boy 28/04/2021 12:47 pm
  Quan atonyinaven catalans no passava res, quan volien afusellar la meitat dels espanyols tampoc no passava res, nomes quan els han apuntat a ells directament, amb noms i cognoms, han comencat a bellugar-se. Com el Boris Johnson que nomes quan va ser ell que es va veure amb un peu al calaix va prendre mesures contra la pandemia, mentre els morts no fossin de casa seva l'importava tot un carall.
  Ramon 28/04/2021 12:41 pm
  A la Catalunya d'un quart de segle enrere hi havia catalans tan imbècils que se les tenien de guais -llavors s'emprava eix adjectiu- perquè en lloc de José María García escoltaven El Larguero. Joan Tardà ve a ser això.
  54
  67
  Respon
  Ramon 28/04/2021 12:37 pm
  Prendre partit per una de les dues Espanyes sempre ha set un error. Però prendre partit per l'Espanya que ens és l'enemic polític, cultural, electoral, dins la pròpia Catalunya és un horror. L'ERC dels anys 30 havia caigut en aquell error. I la d'ara cau en aquest horror.
  63
  60
  Respon
  Ramon 28/04/2021 12:33 pm
  El nostre problema no és que els espanyols se les tinguin per raons ideològiques amb unes formes impròpies de les democràcies. El nostre problema és que hi prenguem partit.
  Donec Perficiam 28/04/2021 10:40 am
  Tota la raó Santiago, però Caspaña no s'autodestruirà mai. La seva mala sang els retroalimenta. I mentre nosaltres amb els cagallons de politics que tenim ara mateix, només podem anar al circ. No entenc qué més necessiten veure trinxat, per donar un cop damunt la taula i fotre el camp d'una vegada, abans no sigui massa tard. La història no ens ho perdonarà mai desaprofitar totes aquestes ocasions....
  Català 28/04/2021 8:43 am
  Ells amb le seves "Eséncias". Pallussos inútils. I nosaltres sense aprofitar-nos-en.
  Fabencio 28/04/2021 7:55 am
  La independencia nos vendrá sola cuando el nacionalismo español acabe por destruir España.
  Fabencio 28/04/2021 7:55 am
  La independencia nos vendrá sola cuando el nacionalismo español acabe por destruir España.
  joansjosepsiases 28/04/2021 1:51 am
  Qui està en condicions d'arraconar els presos, són l'espantall que treuen a passejar quan cal llepar-se les ferides i fer el ploramiques. Passar pàgina seria trobar nous liders, d'on els fem sortir si la presó legitima i converteix en intocables els presos? No hi ha liders perquè els han neutralitzat.
  Tiene toda la razón, Sr Spot 28/04/2021 12:55 am
  A este paso, acabaran tocando el pito en los partidos del futbol para liberar a los madrileños del fascismo o del comunismo. Ese es el nivel.
  Pol 27/04/2021 11:02 pm
  Malhauradament tota la gent amb pes polític a ERC, JXCAT i la CUP no tenen pas allò que cal tenir per copsar qualsevol moment històric per aprofitar-lo plenament. I com no tenen pas això, llur únic objectiu és conservar la situació per a ells i per a tot el sottogoverno.
  127
  1
  Respon
  Avia 27/04/2021 10:12 pm
  Avui totalment d,acord amb Voste Sr. Espot. No cal mirar Madrid si no es per marxar.
  142
  2
  Respon
  Ricard 27/04/2021 8:14 pm
  Seguint amb l'argumentari del Senyor Espot es pot constatar que no existeix una identitat espanyola. I és que els castellans s'han encarregat de dinmitar qualsevol iniciativa al respecte a base de voler imposar la seva visió de l'espanyolitat, és a dir reproduir Castella i només Castella a escala estatal, a més de manera excloent i violenta sempre que els ha calgut. És tanta la pobresa identitària dels fanàtics castellanistes que han construit un imaginari basat exclusivament en la no catalanitat. És a dir per als castellans els espanyols són el NO CATALANS. És una definició de l'"espanyolitat" per negació i no per afirmació! Ells no deixen de repetir que els catalans som "espanyols". Però a l'aplicació pràctica de la seva doctrina es basa en negar-nos l'espanyolitat que pregonen. La seva "Espanya" necessita l'aniquilació de la catalanitat per existir, paradoxalment. I ara mateix, un cop evitat, segons ells, el "perill català" independentista es troben que no saben què són. Un cop arribats a aquest punt ja poden procedir a trinxar-se entre ells amb tranquilitat. RUCS!
  156
  15
  Respon
   Jordi 27/04/2021 11:58 pm
   Ricardo,cuando un tonto coge una senda,o se acaba la senda o se acaba el tonto,y a usted no se le acaba la senda,así que seguirá tonto toda su vida,castellanos son los de Castilla,pero además hay andaluces, extremeños,vascos gallegos,catalanes etc,y todos juntos formamos España,pero bueno usted seguirá con lo de castellanos,así que no se acaba la senda.
   43
   436
   Respon
    Pere sans 28/04/2021 1:26 pm
    .Jordi, ERES UN TONTO Y UN MEQUETREFE
    Ricard 28/04/2021 10:59 am
    Si hi ha andalusos els andalusos parlen andalús i no pas castellà. Els extremenys, extremeny. Els argentins argentí. Gràcies pel meu nou bateig nominal i la desqualificació. El meu mirall t'ho expandirà.
    18
    13
    Respon
     Ara resulta que segons @Ricard Catalunya no existeix perquè hi ha dialectes 28/04/2021 5:50 pm
     Si hi ha lleidatans parlen lleidatà i no català. Els gironins, gironí, els del Delta Ebrenc i així fins on calgui.
    Vamos a ver , ¡JORGE! 28/04/2021 8:59 am
    Castellanos son los que me salen a mi de mis cojones!!! Ecspanyordo de mierda!!!
    72
    54
    Respon
     @Vamos a ver , ¡JORGE! 28/04/2021 5:46 pm
     Catalanes son los que me salen a mi de mis cojones!!! Catalanets de mierda!!!
      ¡¡¡JORGE SE HA PICADO!!! 28/04/2021 9:12 pm
      Ya sabes, el que se pica... ¡¡¡ME COME LOS COJONES!!!

Nou comentari