El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Tribunal Inconstitucional
  • CA

Es van empassar la il·legítima i repetida ingerència del Tribunal Constitucional en el Parlament català, el Pegasus, els pressupostos espanyols d’espoli de Catalunya, la imposició del marc constitucional (per escrit!) en la taula del diàleg, el rebuig radical, tancat, al referèndum, sigui de Montenegro o de Montecristo. Es van empassar tot.

Van acceptar totes les arbitrarietats dels governants per tal de mantenir-se al poder en la Generalitat i van fer tot el possible per garantir l’estabilitat del govern espanyol d’esquerres amb el conte de Pere i el llop dretà i, de sobte, es troben amb una evidentment inconstitucional ingerència del Tribunal Constitucional a les Corts Generals i se sorprenen, com si el que òbviament és una provocació de la dreta espanyola per trencar el sistema democràtic no fos previsible.

Els emprenya l’acusació que aquesta ingerència va venir propiciada per la prèvia al Parlament de Catalunya. Amb aquesta ingerència s’acceptava que el Parlament és un òrgan de la CCAA i, com tal, supeditat al control absolut del TC, tot com la sobirania del poble català està sotmesa a la sobirania del poble espanyol (hi comprés el català, vulgui o no) en funció de la ultrademocràtica regla de la tirania de la majoria que exposa amb manxega claredat el senyor García Page (PSOE). 

Aquest és el punt de vista dels espanyols, però no hauria de ser el dels independentistes. El fet que ERC hagi acceptat la perspectiva espanyola i hi hagi col·laborat amb els tribunals en la repressió del Parlament català ha permès que el cas català serveix com a precedent o camp de proves d’un assalt judicial insòlit a Espanya i al món.

Perquè es tracta d’un atac no només a la democràcia sinó al mateix principi de l’estat de dret que consagra la separació i independència mútua dels poders de l’estat. En Espanya ja no hi ha, des de 1985, control previ de constitucionalitat, tret dels tractats internacionals i els estatuts d’autonomia (2015). En conseqüència, el Tribunal Constitucional ha actuat sense competència, “ultra vires”, llevat que un recurs d’empara es consideri prou competència; d’on resulta que l’empara a un recurrent estaria per damunt del principi d’inviolabilitat de les Corts Generals fins i tot abans que aquestes hagin pres una decisió, ignorant olímpicament la possibilitat que la decisió final, ara aturada, fos favorable a l’emparat. No són juristes; són botxins.

Hi haurà, suposo, raons procedimentals, raons tècniques, raons dels pèls de la cua de l’esfinx, com diria Unamuno, per justificar la decisió que, a més a més, ha estat adoptada amb els vots dels magistrats que en són part interessada. Però siguin les que siguin mai podran amagar la catàstrofe d’admetre que un poder no electiu pugui interferir al procediment d’un altre electiu, no quan té poders per fer-ho, sinó quan no les en té. El Tribunal Constitucional s’ha posicionat contra la Constitució i, per tant, contra si mateix. Perquè aquesta decisió, que ja és una flagrant bogeria en si mateixa, fa una ferum fastigosa a partidisme. El TC és una de les divisions judicials del PP, partit del qual se sap que li agrada controlar els tribunals per darrere. Els jutges són l’avantguarda de la dreta. La joia de la corona en sentit estricte. 

Les màximes autoritats espanyoles, al Congrés, Senat, Govern, han acatat la decisió del Tribunal, “com no podia ser d’altra manera” (sic) i com a submisos xais propiciatoris. La seva obligació democràtica no era acatar, sinó defensar la inviolabilitat parlamentària i denunciar una ingerència inconstitucional. Desobeir. Però això portaria el conflicte a un punt de màxima crisi on ja tot tornaria a ser possible; com en 1936, fins i tot una sortida tercermundista, amb un govern provisional encapçalat pel president del TC, don Pedro González Trevijano, atès que les cambres i el govern es neguen a acatar la seva autoritat que, després de la de Déu i la del Papa, és la suprema en Espanya. I es tracta d’un home d’inqüestionable eficàcia. Primer, es va carregar la Universitat Carles III, després, el Tribunal Constitucional i, ara, se li obre l’oportunitat de provar amb el que diuen el ‘gobierno de la nación’. 

Si estarà podrit l’estat de dret a Espanya que ningú no ha esmentat la possibilitat de recórrer al rei com àrbitre del funcionament de les institucions en un moment d’afrontament de dos poders de l’Estat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Luisnomeacuerdo a desembre 20, 2022 | 20:52
    Luisnomeacuerdo desembre 20, 2022 | 20:52
    Ea cotorralero aflojate la forma de los cuatro pelos que no te deja pensar. Pues que te creías Cataluña region de España por lo tanto sometida al congreso de los diputados del reino de España.
    • Icona del comentari de: Gonzalo a desembre 21, 2022 | 08:24
      Gonzalo desembre 21, 2022 | 08:24
      El reino de España se rompe Luis, que no lo ves, no te acuerdas?
      • Icona del comentari de: Roto como tu culo! a desembre 21, 2022 | 09:24
        Roto como tu culo! desembre 21, 2022 | 09:24
        Ecspanyordo de mierda!
  2. Icona del comentari de: DUI o plegueu a desembre 20, 2022 | 21:01
    DUI o plegueu desembre 20, 2022 | 21:01
    Ara aixecaríem la DUI. Però tenim una colla de merdes cagadetes al Govern de la Generalitat.
    27
    Icona de dislike al comentari de: DUI o plegueu a desembre 20, 2022 | 21:01 11
    Respon
  3. Icona del comentari de: fat boy a desembre 20, 2022 | 22:42
    fat boy desembre 20, 2022 | 22:42
    Aquesta tendencia a saltar-se les propies normes a la torera ja es va veure en el referendum d'autonomia d'Andalusia on es requeria una acceptacio del 50% en cadascuna de les provincies, quina mala pata que a Almeria, per poc, no s'hi va arribar pero tothom es va fer l'orni. En segon lloc aquesta Constitucio que per ser reformada necesita una butlla del Papa signada mentre el Summe Pontifex fa el pi i alhora treu foc per la boca es va modificar en un pis pas quan ho va exigir Alemania, aixi que aixo de fer-se trampes al solitari amb una ciutadania d'esclaus mentals no es una cosa que vingui d'ahir. Aixo sense dir que uns tios a qui ningu havia triat per fer Constitucions es van posar a la feina sense cap mandat popular per a fer tal cosa. Pero com tot es igual, aixi estem, i espera't que encara no hem vist res. Quan el cop d'estat del Tejero, quan encara ens empassavem les mentides, la Diagonal semblava la fugida d'Egipte pero el mateix avui no s'hi quedarien ni els presos de Lledoners. Un altra error dels socialfeixistes i estalinistes, si haguessin afavorit la independencia els que s'escapin del paredo podrien passar l'exili menjant paelles al 7 Portes en lloc de crocques monsieur en un raval de Paris de la França.
    • Icona del comentari de: Una a desembre 21, 2022 | 17:43
      Una desembre 21, 2022 | 17:43
      Per a emmarcar
  4. Icona del comentari de: Beato Junqueras d'ESPAÑA.UNA.155 a desembre 21, 2022 | 05:52
    Beato Junqueras d'ESPAÑA.UNA.155 desembre 21, 2022 | 05:52
    I ERC.155 fent el joc per mantenir al BORBÓ, AL SANCHEZ I AL JUNQUERAS.155. Deu meu, la bogeria espanyolista del REO INDULTADO JUNQUERAS DEL PSOE, no te limits.
    • Icona del comentari de: Traca a desembre 21, 2022 | 13:02
      Traca desembre 21, 2022 | 13:02
      155.ferrovial Anna
  5. Icona del comentari de: Aragones, publicitat de lladre.es a desembre 21, 2022 | 08:04
    Aragones, publicitat de lladre.es desembre 21, 2022 | 08:04
    El Govern del CASTIZO ARAGONES DE ESPAÑA.UNA.ERC malgasta en propaganda governamental un dineral descomunal. ARAGONES ENS ROBA C9M MAI, ACOM EL SEU ABUELO F4ANQUISTA, CORRUPTES I LLADRE, Aragones nomes sap malgastar i robar als catalans
  6. Icona del comentari de: Més clar, aigua a desembre 21, 2022 | 09:00
    Més clar, aigua desembre 21, 2022 | 09:00
    Bravo Cotarelo!
  7. Icona del comentari de: Gonzalo a desembre 21, 2022 | 09:25
    Gonzalo desembre 21, 2022 | 09:25
    ja, ja, ja cojones
    • Icona del comentari de: Pere LLimonera i Citronell a desembre 21, 2022 | 20:20
      Pere LLimonera i Citronell desembre 21, 2022 | 20:20
      Otro botellin
  8. Icona del comentari de: Groc a desembre 21, 2022 | 10:11
    Groc desembre 21, 2022 | 10:11
    Cotarelo , te una forma molt bona per treura la vilis a uns cuans anti ERC
  9. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a desembre 21, 2022 | 10:28
    Doctor Strangelove desembre 21, 2022 | 10:28
    L'únic inconstitucional és el comunisme! A veure si ho enteneu d'una punyetera vegada! Doc.
  10. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a desembre 21, 2022 | 11:10
    Pere Llimonera i Citronell desembre 21, 2022 | 11:10
    Lo que le pasa al supremacismo independenciero y a los aldeanos de la Catalunya profunda adoctrinados y abducidos en imposturas, falacias y fantasías es un MaL muy común en toda la "Pell de Brau", y que ya ha ocurrido y ocurre en otras partes de España... El hidalgo 'mesetari' yerra en sus conclusiones, como siempre sesgadas hacia el Movimiento y Régimen independenciero... Pero, ese comportamiento psicótico, demencial, supremacista y a la vez acomplejado y rastrero le hacen creer, a todo nacionata inventa patrias supremata, sobre todo, cuando las cosas N0 van como su arrogancia le dicta y su supremacismo y frustración le hacen creer -sintomáticos de la ultra-derecha nacionata inventa patrias y aldeana, con infúlas imperialistas-, forma parte de lo negativo de la cultura ibérica. Y se hace mas visible hoy día, en que Catalunya pierde preponderancia económica en Espanya y está en situación de 'deuda Basura' y en caída libre social, política y económicamente; por una parte por el desarrollo económico de otras regiones, y por otra parte por los continuos errores, mangoneos, fantasías y corrupción de los partidos separatas durante décadas... Ya lo dijo el insigne poeta en sus versos: ... ... ... Abunda el hombre malo del campo y de la aldea, / capaz de insanos vicios y crímenes bestiales, / que bajo el pardo sayo esconde un alma fea, / esclava de los siete pecados capitales. / Los ojos siempre turbios de envidia o de tristeza, / guarda su presa y llora la que el vecino alcanza; / ni para su infortunio ni goza su riqueza; / le hieren y acongojan fortuna y malandanza... ... ... "Ho sento molt, però Algú ho havia de dir!" ... Apa, Siau...
  11. Icona del comentari de: Aurora a desembre 21, 2022 | 11:36
    Aurora desembre 21, 2022 | 11:36
    Pedro Sánchez va córrer a donar suport a Rajoy. Iceta, va córrer ha fer-se la foto de Còlon amb Ciutadans, PP i Vox, "autors i còmplices del campechano", el 23-F Ells van ser qui van donar el cop d'estat amb el 155, és el seu tarannà colpista. Van entrar al Parlament espanyol amb pistoles i després ho han aconseguit per vot. Un partit que no es constitucionalista, junt amb altre en aquell moment Aznar del PP. Tot el que ha passat després ja ho sabem. Acatament, convocatòria d'eleccions per un president de l'estat espanyol, el mai vist. Judici, presó, indults condicionats. Ara el "bona persona" i companyia tornaran a ser jutjats pels mateixos fets. Mentre a l'estat espanyol, se li torna el seu cop d'estat com un boomerang. I com després del Com a de posar ordre Felip VI, si és qui representa el poder judicial? Cada any, veiem com es fa les fotos tot togat i guarnit amb ells. Espanya és una desfeta. No una democràcia imperfecte, si no una dictadura camuflada, sota el paraigües de allò " l'ostia que nos dimos entre todos". Bon article Sr. Cotarelo.
  12. Icona del comentari de: ERCorruptes i lladres españols a desembre 21, 2022 | 17:28
    ERCorruptes i lladres españols desembre 21, 2022 | 17:28
    Qui paga el cotxe del garrulo junqu3ras d3 españa? Robar i erc son el mateix, son junqueras IL FERROVIAL

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa