El govern de la claudicació

"Catalunya és molt més que uns polítics de joguina que no tenen ni esma d’aixecar la veu davant d’aquells que els empresonen"

No ens enganyem. Aquest és el govern de la claudicació disfressat amb eslògans passats de rosca com “referèndum acordat” o “embat amb l’Estat”. No és el que els anteriors governs fossin gaire cosa més, però podien dissimular una mica les seves lluites per les poltrones autonòmiques perquè la gent encara era sota els efectes del primer d’octubre. Si Aragonès és president o no, o si és conseller aquest o l’altre, ha generat entre els catalans molt menys interès que les eleccions de Madrid. Els que deien que ens portarien a Ítaca, han fet que no anem més enllà de la Puerta del Sol. 

La política catalana oficial ha entrat en una fase de provincialització desesperant. Qualsevol referent se situa a Madrid. Des de la taula de diàleg fins a la recuperació econòmica a través del fons europeus de cohesió. Tot es fa mirant cap a la capital de l’imperio. Ara, el principal objectiu, ho diguin o no, és ser bons minyons. Hi estan d’acord tots els seus protagonistes perquè la crisi econòmica, sanitària i social així ho requereix, diuen. No es veuen capaços per fer res sense Espanya, fet que demostra la seva poca fe en les possibilitats de Catalunya.

No s’obre cap nou cicle, es tanca allò que han anomenat “Procés”. Està liquidat, amortitzat i derrotat. Comença l’etapa per salvar els mobles autonòmics que permeti mantenir les estructures dels partits i els seus integrants. Avui mateix hem sabut que el nou president de la Generalitat i el president espanyol s’han intercanviat missatges cordials. El tal Sánchez, a més, ha afirmat amb to condescendent que rebrà Pere Aragonès però que “ya conoce los límites”. Espanya comença a afluixar el dogal perquè se sent totalment segura. Res amenaça la unitat territorial des de les institucions catalanes. Ara volen assaborir la claudicació. Què fer?

Els que pensem així podem esbravar-nos a cop de Twitter o fer manifestacions davant el palau de la Generalitat sense exigir dimissions. Tot això no els fa ni fred ni calor als membres del nou govern. Mentre tinguin el control gairebé absolut de l’opinió pública i una gran part de la gent sense ànim per castigar durament els incompliments i les mentides, aniran fent allò que més els convingui. 

Ho vam poder constatar veient el grau de degradació institucional de l’acte de pressa de possessió del nou president. Si deixem de banda la xarlotada de la interpretació dels Segadors, tot va desprendre un aire de casal d’estiu. Una nena de dos anys mirant-se el cap dels mossos amb cara sorpresa i dos monitors d’esplai tocant la guitarra i cantant dins de Palau. És així com es despulla una institució de tota solemnitat i respecte. Com més sembli un circ, més desànim entre el poble perquè pensi que no hi ha res a fer. Estic convençut que és el que persegueixen. 

Però també podem creure que Catalunya és molt més que uns polítics de joguina que no tenen ni esma d’aixecar la veu davant d’aquells que els empresonen. La pàtria no és això. La pàtria és aquella gent que avui està possiblement desmoralitzada i avergonyida a causa de la submissió demostrada per uns dirigents pobres d’esperit i amb el posat de l’esclau. I és entre ells d’on ha de sorgir l’esperit regenerador i vibrant. És urgent que en prenguem consciència i actuem. Si no ho fem, Catalunya esdevindrà una anècdota en la història. És l’hora de posar la Nació per davant de tot.   

Comentaris

  Top 26/05/2021 7:17 pm
  Per què no filtreu tots els comentaris dels Espanyols ? Insults greus a altres lectors, llenguatge groller, etc. La web és plena de merda Espanyola, el Cul d'Europa. Si malhauradament jo era Espanyol, emigraria i demanaria la nacionalitat del país de residència per traure'm aquesta infecció. Feu fora ja purriassa espanyola !
  Ramon 26/05/2021 6:26 pm
  Un australopitec del GRAPO, un cop posat en llibertat va fer una declaració a la premsa que no se li va donar gaire volada però que era ben curiosa: resultava que el paio que l'estava interrogant per pertinença a eixa banda armada social i de progrés era la mateixa persona que l'havia convençut de militar-hi. Òbviament es tractava d'un agent infiltrat. ERC és un cas similar. Ens vol dur a la claudicació més absoluta i ignominiosa el mateix partit que pressionava tant per tirar endavant. Vol fer un paper pitjor en qualsevol sentit que el de Duran i Lleida els mateixos que tant i tant repetien "Duran, fot el camp!". Jo estic segur que també es tracta d'un cas d'infiltració. ERC mai no havia deixat de ser la dels tripartits. ERC sempre va continuar sent una carcassa, unes sigles, que en el tombant de segle se les va apropiar i les va posar a llur servei el PSC o sia l'enemic. ERC no és claudicació. ERC és traïció. I és per això, que tot l'espanyolisme li fa costat contra Junts per Catalunya.
   Ramon 26/05/2021 7:19 pm
   Tots els mitjans del sistema fan costat ara a ERC contra Junts per Catalunya, exactament igual que durant tants anys van fer-li costat contra Convergència. El que ha canviat és que ara l'argument amb el que ens volen fer votar ERC és el diametralment contrari a l'anterior. L'argument contra Convergència era que posava el fre. I l'argument contra Junts per Catalunya és que no posa el fre. Però ERC ha set el talp del procés en tot moment.
  @ el verdugo del Zid 26/05/2021 2:41 pm
  Zangre?? Qué zuzto!!!!
  el verdugo del Cid, ben aviat el botxí del botifler Aragonès, el qual fins i tot profana el nostre himne! 26/05/2021 12:49 pm
  La pandèmia està afluixant i, ben aviat, aquesta xusma autonomista sentirà l'alè del poble avergonyit però gens vençut ni pacificat, demanant sang. Sang de la d'abans, res d'eufemismes. L'únic espanyol bo és un espanyol finat!
   Gonzalo 26/05/2021 4:33 pm
   Cuanto Rambo corre por aquí... jajajajajaja!!!!!!!
  Ramon 26/05/2021 10:58 am
  Estic en bastant desacord amb els comentaris anteriors. Sobretot amb el meu. La claudicació jo crec que ara no toca però no sempre és condemnable per se. De vegades és el que cal. De begades no hi ha més opció. Però ERC no és claudicació. ERC és traïció.
  51
  40
  Respon
   ¿ Verdugo del Cid ?, pobre gilipollas, sólo eres un grandísimo hijoputa. 26/05/2021 1:30 pm
   Y la misma mierda que fueron los hijoputas de tus muertos y serán los hijoputas de tus descendientes.
    el verdugo del Cid 26/05/2021 3:01 pm
    Amb tu el "fairy" caldria fer-lo servir amb la teva boca, que les puntades de peu ja les rebràs quan toqui, tu, els teus avantpassats, els teus descendents i tota l'escòria colona que encara infecta la nostra terra. Fet i fet, què és pot esperar d'un "epaÑó"? Tu, que menges merda qual ambrosia, només fas servir el cul per la sodomia!
     Gonzalo 26/05/2021 4:34 pm
     Pobrecillo...no tuviste bastante con las ostias del 1 de octubre...quieres más????? Así sea....
  Robert 26/05/2021 10:16 am
  Senyor Espot, per què no van ser capaços de posar-se d'acord tots els grups independentistes sense representació parlamentària per formar un partit independentista que aglutinés tots els desenganyats amb els traïdors de JxCat, ERC i la CUP? Tant costava aparcar personalismes i egos? Perquè hi ha moltíssima gent desenganyada i si ara hi hagués al Parlament un parell o tres d'escons realment independentistes a les properes eleccions en podrien ser 40 o 50. Perquè no es van entendre amb Primàries i altres? Potser hauríem de començar per aquí.
  Robert 26/05/2021 9:56 am
  Avi i Àvia, potser de moment no ens podem apuntar enlloc però el que està clar és d'on ens hem de desapuntar: partits traïdors (JxCat, ERC, CUP) i moviments que s'han passat al camp rendicionista (Òmnium i ANC).
  31
  25
  Respon
  Avi. 26/05/2021 8:32 am
  Avia, no hi ha lloc on apuntar-se.
  Avia 26/05/2021 7:29 am
  Jo mi apunto pero a on?
  Ramon 26/05/2021 5:33 am
  No defineixes el Govern. Defineixes ERC.
  22
  31
  Respon
   Sometent 26/05/2021 9:46 am
   Defineix Govern, sí!! pq Junts ha claudicat igualment...
  Vendetta 25/05/2021 11:00 pm
  Si srs es aixo Catalunya catalana33
  Narcís 25/05/2021 10:57 pm
  Claudicació cap ni una .. qui pot claudicar davant mortificació verbal i material que ens fum aquest estat ? PD : ara entenc hagin guerres al món . . només cal escoltar ejpanyols ( fonètica Bono )/ espanyolers/ espanyolíssims !
  Doctor Strangelove 25/05/2021 8:46 pm
  Ets un milhomes, però segur que si et trobes un home de veritat al davant et pixes a sobre, valent de sarroca!!! Doc.
   I l’home de veritat ets tu? 26/05/2021 12:16 pm
   No em facis riure, mal català!
  Gonzalo 25/05/2021 8:42 pm
  Y del abrazo del cuervo cuixart a la peonza del iceta, no dices nada??? Jajajajajajaja!!!! Os la meten doblada, indepres!!!! Jajajajajajaja!!!!!
   Que cortito eres. Y encima español y Gonzalo...🤦🏻🤦🏻🤦🏻 26/05/2021 12:18 pm
   ¿Sabes lo que es la educacion?

Nou comentari