El canvi de gobierno a Madrid ha provocat una allau a les xarxes mostrant la paradoxa que un home sense estudis i sense haver treballat a la seva vida fora de la política de partit arribi a ministre de cultura. Paradoxa, però, que afecta també a Catalunya, on el MHP Aragonès i el MH conseller Torrent potser tindran cultura, atès que tots dos són llicenciats universitaris, però cap d’ells ha treballat mai a la seva vida fora del seu partit.

En realitat, un business as usual. La partitocràcia ha generat una classe de polítics professionals a Espanya i Catalunya que tenen més en comú entre ells que amb la població a la qual representen. No hi ha una política catalana independent d’Espanya, sinó una política catalana dins de l’Estat espanyol, en espera dels resultats d’una taula de diàleg que tothom coneix per endavant. De fet el president, posant-se la bena abans de la ferida, ja ens avisa que el final de la taula del diàleg no serà en cap cas el final del diàleg. Encara hi haurà temps per arribar al diàleg sobre la pluralitat dels mons.

Els anomenats independentistes semblen incapaços de fer una sola proposta pràctica cap a la independència. Només la rutina de la política autonòmica. Avui cal preparar l’opinió per quan arribi el temps dels Pressupostos Generals de l’Estat; demà ens sumarem al pla dels jocs olímpics d’hivern el 2030, més enllà de la data mítica de Deulofeu de 2029. La independència pot esperar, mentre la repressió no s’atura.

Què us havíeu cregut? Que els independentistes eren independentistes? Ningú a dins dels partits polítics va creure de veritat que la independència fos possible. No la creien possible ni la volien. No l’han volguda mai. Tot ha estat una enganyifa per canviar la correlació de forces a dins de l’independentisme, per decidir quin dels dos partits catalans seria hegemònic. Res a veure amb la independència. El que hi ha hagut és un canvi dels actors del sistema català de repartició de prebendes. L’homologació amb Espanya marxa a bon ritme. La corrupció és la mateixa.

La independència és un negoci sempre que no es materialitzi. És com un El Dorado; l’important és cercar-ho, però sense trobar-ho. El truc és senzill: consisteix a encendre la il·lusió independentista de la població per obtenir avantatges materials pels partits polítics, llurs endollats i militants. És un egoisme desvergonyit. Els partits no estan per servir a la nació, sinó per servir-se d’ella. Preneu com a exemple les confiscacions del fosc dicasteri del Tribunal de Cuentas. Es vol fer pagar a la gent invocant la solidaritat, o mitjançant la Generalitat, que és el mateix, per no recórrer als partits que, amb el finançament públic que reben, tenen prou fons.

No paga la pena repetir l’itinerari d’una gran mistificació que, pel que fa a ERC, estava clara almenys des de l’1-O. Només assenyalar que un discurs tan fals com ambigu no hagués estat possible sense un monopoli gairebé total dels mitjans públics de comunicació i part dels privats. Els mitjans han funcionat i funcionen avui, gràcies al pacte de govern, com a aparells de propaganda d’ERC i màquines de vetar discrepàncies que no siguin unionistes. Tot això és i era evident. El que hem descobert ara és que JxC, tampoc no és independentista. Potser hi ha una proporció major d’independentistes entre la militància que a ERC, però el partit com a tal, no és independentista, car ha acceptat el programa del seu soci sense canviar-hi una coma. De fet, es tracta d’un govern de coalició sobre la base del programa d’un sol soci, amb la fiscalització del tercer partit, la CUP, que només apareix per demostrar la dita escolàstica que els tercers no existeixen.

Com que, per avatars de la història, encara estava en joc una càrrega de lideratge personal, carismàtic, un lideratge per damunt dels partits, restava per saber quina seria la posició del MHP Puigdemont sobre el pacte de rendició del seu partit. Al mes de l’aliança sense que hi hagi hagut una desautorització, o almenys una explicació, és evident que el president accepta i legitima la política de renúncia a la unilateralitat i, per tant a la independència. Està la unitat per damunt de qualsevol altra consideració? Si el preu de la unitat és la renúncia a la independència fiant a la panacea d’uns pronunciaments judicials europeus a un hipotètic futur, la unitat és un altre parany. No desautoritzar la rendició és la perpetuació de la política de la mistificació.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Català a juliol 13, 2021 | 19:35
    Català juliol 13, 2021 | 19:35
    Molt bé Cotarelo.Directe a la nafra .
    • Icona del comentari de: Adonae a juliol 13, 2021 | 23:06
      Adonae juliol 13, 2021 | 23:06
      Sr. Cotarelo, si ERC no és independentista com diu vostè, tant és que Junts ho sigui, doncs sols no podrien fer res. En quant al pacte de legislatura, tampoc podien fer una altra cosa que fer President al Sr. Aragonès i entrar al Govern, tal com volíem la majoria dels votants independentistes. Què desitjava, un tripartit? Anar a eleccions i que guanyessin els unionistes? Com es podien negar a fer president al candidat d'Esquerra quan ells ho han fet quan ha estat a l'inrevés? Ningú ha dit que aconseguir la independència fos fàcil, ans al contrari molt difícil, quant tenim davant un estat que està disposat a tot per impedir-ho. Per tant, calma i a seguir. Si deixem de votar ERC-Junts-CUP, llavors sí que s'ha acabat. A més, jo encara que no anem a la independència, els seguiré votant com a catalanistes. Vaja,w mai de la vida votaré als partits unionistes que ens han fet tant de mal. Impossible!
  2. Icona del comentari de: GENERALITAT, EL FEMER D'ERC.JUNTS.CUP a juliol 13, 2021 | 19:57
    GENERALITAT, EL FEMER D'ERC.JUNTS.CUP juliol 13, 2021 | 19:57
    ERC.JUNTS.CUP no son res més que vividors o galtes, per mantenir.nos a dins españa. Autonomistes, mill i brat, croquetes i ibex.35, quina vergonyada. Democracia de vergonya, traidors, ganduls i vividors, quinquis, vagos y maleantes. TANCAR LA GENERALITAT ES DEMOCRACIA i que els vividors politics treballin a la brigada d'escombreries, que per alguna cosa deuen servir aquests pocavergonyes. CATALANS, TANQUEM LA GENERALITAT, NIU DE PERSONES INDIGNES, TRAMPOSES I MISERABLES
    • Icona del comentari de: Deixa de dir rucades a juliol 14, 2021 | 06:38
      Deixa de dir rucades juliol 14, 2021 | 06:38
      A Catalunya tenim molt bons psiquiatres que de ben segur et poden ajudar...
      • Icona del comentari de: ERCatolics per españa.cope a juliol 14, 2021 | 08:09
        ERCatolics per españa.cope juliol 14, 2021 | 08:09
        Bub , bub, gosset junqueras.155, salta i balla, espanyol riota amb sotanes brutes
  3. Icona del comentari de: Juli Vert a juliol 13, 2021 | 20:28
    Juli Vert juliol 13, 2021 | 20:28
    Osti Cotarelo, molt justet l'article, has descobert la sopa d'all.
  4. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a juliol 13, 2021 | 20:42
    Doctor Strangelove juliol 13, 2021 | 20:42
    Però tros de quòniam, això no ho podies dir abans de les eleccions? Ay no, que llavors et pagaven els de Junts x Cash! Vés a la merda sicari del 3% sense dignitat. Doc.
    • Icona del comentari de: lumberjack a juliol 13, 2021 | 23:03
      lumberjack juliol 13, 2021 | 23:03
      Bestieses. Els que ataca amb aquest teu estil a qui lluita per la independència és el que dius, imbècil, un venut o un infiltrat. En qualsevol cas, cap espanyol ho faria millor.
    • Icona del comentari de: A tu també et dona mil voltes el Cotarelo! a juliol 14, 2021 | 09:24
      A tu també et dona mil voltes el Cotarelo! juliol 14, 2021 | 09:24
      Senyor Doctor StrangeSupremacista
      • Icona del comentari de: Doctor Strangelove a juliol 14, 2021 | 10:51
        Doctor Strangelove juliol 14, 2021 | 10:51
        I una merda, ell no té cap article en revistes internacionals i un servidor en té al voltant de 100! Avui en dia al sicari aquest, l'AQU no l'acreditaria ni per a lector. Així que fes el favor de repassar currículums i veuràs amb qui parles, talòs! I no em diguis supremacista, en tot cas elitista, que és molt diferent! M'ho va dir una ex-amigueta i em vaig fer un tip de riure. Ara, passats els anys, sembla que tornem a tenir un certa amista. En fi, a vegades és més complicat entendre el pensament d'una senyora que la immensitat de l'univers. Doc.
        • Icona del comentari de: Gonzalo a juliol 14, 2021 | 12:46
          Gonzalo juliol 14, 2021 | 12:46
          Para currículum universitario, el del ínclito fuigpelmont. Y mira dónde llegó. No hay nada como tener unas buenas rodilleras y no usar palangana.....
          • Icona del comentari de: Para currículum el de la Gonzala! a juliol 14, 2021 | 21:44
            Para currículum el de la Gonzala! juliol 14, 2021 | 21:44
            Ella si sabe lo que hace, y mmhhh, como lo hace! Y calla la boca Facha ecspanyordo de mierda!
        • Icona del comentari de: Doctor StrangeSupremacista! a juliol 14, 2021 | 21:42
          Doctor StrangeSupremacista! juliol 14, 2021 | 21:42
          Elitista seria si fossis elit, i no ho ets. No tens articles, ni doctorats en matemàtiques i física quàntica, no tens amics amb qui fer beures, i molt menys amigues, no tens ningú amb qui anar al frankfurt Pedralbes ni has portat mai un Lacoste per que no te’l pots permetre. L’únic amic que tens es un Dèú inexistent, IDIOTA! amb el que et consoles com un analfabet ignorant, que es a qui anava dirigida aquesta pseudo-religió, fins que es va començar a adoctrinar per convertir-la en la empresa mes antiga avui en dia. En fi, estem rodejats d’imperfeccions i d’imperfectes.
    • Icona del comentari de: Doctor Strangelove, el bo. a juliol 14, 2021 | 10:22
      Doctor Strangelove, el bo. juliol 14, 2021 | 10:22
      Doctor Strangelove 13/07/2021 8:42 pm Però tros de quòniam, això no ho podies dir abans de les eleccions? Ay no, que llavors et pagaven els de Junts x Cash! Vés a la merda sicari del 3% sense dignitat. Doc.
    • Icona del comentari de: Pere a juliol 14, 2021 | 10:28
      Pere juliol 14, 2021 | 10:28
      Ladran, luego caminamos. Et convé un bon especialista, tot i que no sé si podrà fer quelcom, estàs molt deteriorat.
      • Icona del comentari de: Doctor Strangelove a juliol 14, 2021 | 10:47
        Doctor Strangelove juliol 14, 2021 | 10:47
        Ja us he dit mil vegades que tinc psiquiatra, i hi vaig un parell d'hores per setmana. I cap problema, en dir-ho! Doc.
        • Icona del comentari de: Pobre psiquiatre! a juliol 14, 2021 | 21:28
          Pobre psiquiatre! juliol 14, 2021 | 21:28
          Pobre família i demés éssers que ha de compartir amb el StrangeSupremacista..
  5. Icona del comentari de: Espectador a juliol 13, 2021 | 21:12
    Espectador juliol 13, 2021 | 21:12
    No tota la culpa es dels polítics que fan el que poden, i els anys de presó que han patit no els hi treu ningú. La societat catalana, ha de prendre definitivament la iniciativa i organitzar-se al marge dels partits .Puigdemont es per soposat independentista i molta més gent anónima. Els articles periodístics destructius per sistema no aporten rès al moviment de independència, ni tampoc els programes de Toni Soler i el seu polonia.´sarcasme pur, sense sentit que ha destruit la imatge de molta gent que s'ha mullat per la independència del nostre païs,mentres aquest poca vergonya es fa millonari.
    • Icona del comentari de: Visca la Valentia de Polònia i morin els prUcessistes! a juliol 14, 2021 | 06:36
      Visca la Valentia de Polònia i morin els prUcessistes! juliol 14, 2021 | 06:36
      Polonia ha reflexat amb humor 10 anys prUcessant cap enlloc: Miss Catalunya i la seva costellada de 3 respostes, Fuigpelmón que va suspendre la DUI en segons i va fugir deixant-ho tot enmerdat, i Torra i les seves pallassades com jugar amb pancartetes i obeint els jutges. Estic segur que faran el mateix amb el nou MHP Aragonès i els que vinguin.
      • Icona del comentari de: Polonia el despilfarro perforrar erc a juliol 14, 2021 | 08:12
        Polonia el despilfarro perforrar erc juliol 14, 2021 | 08:12
        Polonia es un recurs pertontets. Gracietes de 2 minuts, per gent gili.pollai per forrar a erc.
  6. Icona del comentari de: Salvador Pallares Batlle a juliol 13, 2021 | 21:45
    Salvador Pallares Batlle juliol 13, 2021 | 21:45
    Sr. Cotarelo Gràcies per dir la veritat.
    • Icona del comentari de: La veritat? a juliol 14, 2021 | 06:29
      La veritat? juliol 14, 2021 | 06:29
      Cotalelo, un comunista de jove que a la jubilació va veure la llum i les ventatges de respatllar les esquenes corruptgents. Per complementar la minsa pensió es va tornar corruptgent, li van trobar un piset a Girona i un sobresou escribint el guió de "la unitat independentista amb ulls corruptgents" tot i que només son una part del Govern i no tenen la presidència. En fi, els que han manat durant 10 anys i no han avançat ni 1 milímetre en la independència, ara volen marcar el pas als que no portan ni dos mesos manant i ja han aconseguit lliberar els presos polítics i fer seure caspaÑa a parlar de tu a tu amb Catalunya...
      • Icona del comentari de: Erc els gossos del psoe a juliol 14, 2021 | 08:08
        Erc els gossos del psoe juliol 14, 2021 | 08:08
        Bubu, bub, gos del junqueras.psoe.155
  7. Icona del comentari de: Narcís a juliol 13, 2021 | 23:28
    Narcís juliol 13, 2021 | 23:28
    Crec no torna a ser just, ço és, que un partit o ERC fent-ne ús de la demanda popular volgué posar en entredit l' altre per a endur-se'n els vots .. fou obvi ! Què l' altre tot sabent com les hi gasta estat fatxenda de baixa estofa sinó directament sanguinari no ho permetria de franc .. fou obvi ! Això és la prehistòria que no pas tot allò següent fins avui, ara i ací ! PD : la qüestió és que fem en l' endemig .. doncs moure'ns via pacífica pels tribunals europeus àdhuc internacionals pro el respecte als DDHH i llurs Convencions i Cartes ( fins quan? doncs fins quan el poble torni a dir la seva d'allò més diàfana si fos possible ! ) !
    • Icona del comentari de: Psiquiatra d'en Narcís a juliol 14, 2021 | 06:17
      Psiquiatra d'en Narcís juliol 14, 2021 | 06:17
      Recordi pendre la pastila que li vaig receptar només llevarse, sobretot abans d'opinar.
      • Icona del comentari de: Psicòleg i psicoanalista del psiquiatre a juliol 14, 2021 | 11:12
        Psicòleg i psicoanalista del psiquiatre juliol 14, 2021 | 11:12
        Com pots permetre aquest puteig del teu estat i .. en l' endemig llurs responsables ( començant pel manaia primer ) folrant-se, malversant, malbaratant, furtant, gastant-se tota mena de luxe i vés a saber ? PD : verament , llastimós, vomitiu, repelent, repulsiu .. digne de qualsevol codi penal!
        • Icona del comentari de: Psiquiatra d'en Narcís a juliol 14, 2021 | 11:29
          Psiquiatra d'en Narcís juliol 14, 2021 | 11:29
          Si segueix desobeint el meu diagnòstic haurem de tornar a tancar-lo al frenopàtic...
          • Icona del comentari de: Psicòleg i psicoanalista del ' psiquiatre ' a juliol 14, 2021 | 11:59
            Psicòleg i psicoanalista del ' psiquiatre ' juliol 14, 2021 | 11:59
            Pobre llàtzer, pobre diable, pensa ser psiquiatre .. verament, no tens cura ! PD : Catalunya és cristiana, no et preocupis, se't tractarà bé com ésser humà ( encara que no ho sàpigues ) que ets .. per això hi són els centres !
  8. Icona del comentari de: Sense estudis com Fuigpelmón a juliol 14, 2021 | 06:15
    Sense estudis com Fuigpelmón juliol 14, 2021 | 06:15
    Cotarelo ja ho sap que és un batxiller i només ha treballat en política, mitjans de premsa corruptgents, i fent xuxos a la pastiseria de la familia?
    • Icona del comentari de: En Puigdemont i en Cotarelo et donem mil voltes! a juliol 14, 2021 | 09:22
      En Puigdemont i en Cotarelo et donem mil voltes! juliol 14, 2021 | 09:22
      I això sense fer res… PARASIT!!!
      • Icona del comentari de: Pel corruptgent de les mil voltes a juliol 14, 2021 | 11:14
        Pel corruptgent de les mil voltes juliol 14, 2021 | 11:14
        És Cotarelo qui diu: "un home sense estudis i sense haver treballat a la seva vida fora de la política de partit arribi a ministre de cultura"
        • Icona del comentari de: Pel censor d'aquest pamflet corruptgent a juliol 14, 2021 | 11:22
          Pel censor d'aquest pamflet corruptgent juliol 14, 2021 | 11:22
          Per què censura totes les semblances que he escrit dos cops entre Pixeta i Fuigpelmón?
  9. Icona del comentari de: Angelblau a juliol 14, 2021 | 07:51
    Angelblau juliol 14, 2021 | 07:51
    Totalment d'acord amb vostè Sr. Cotarelo
  10. Icona del comentari de: Puigdemont no tendrá cultura, pero grandes eminencias del saber le han comprado con Pico della Mirandola. a juliol 14, 2021 | 07:57
    Puigdemont no tendrá cultura, pero grandes eminencias del saber le han comprado con Pico della Mirandola. juliol 14, 2021 | 07:57
    Afirmar que la Universidad en general y la UNED en particular son condición necesaria y suficiente de la cultura resulta un poco exagerado.
  11. Icona del comentari de: Ercatolics de Franco y de Sanchez a juliol 14, 2021 | 08:07
    Ercatolics de Franco y de Sanchez juliol 14, 2021 | 08:07
    El Barrufet tontet, la criatura del junqueras.155, un tal aragones el petitó, es la llufeta del 155, del rufianet el bufo del sanchez, AMO I SENYOR D'ERC.ESPAÑAAAAAAA! Repugnant la secta catolica del Barrufet gros Junqueras, un veni0ut por la GRACIA DE DIOS
    • Icona del comentari de: Psiquiatre d'en Narcís a juliol 14, 2021 | 11:27
      Psiquiatre d'en Narcís juliol 14, 2021 | 11:27
      Recordi pendre la pastila que li vaig receptar només llevarse, sobretot abans d'opinar.
  12. Icona del comentari de: Veterà antifranquista. a juliol 14, 2021 | 08:42
    Veterà antifranquista. juliol 14, 2021 | 08:42
    Benvolgut Sr. Cotarelo, aixó us ho vaig dir jo una vegada i em vau respondre que no, home, que no. Ja ho veieu, ho veiem tots.
  13. Icona del comentari de: GROC a juliol 14, 2021 | 11:39
    GROC juliol 14, 2021 | 11:39
    Dedicat a "Ercatolics de Franco.... Tu ets tonto o tonto o un pobra desgraciat que te la cultura politica al cul No fas pena , fas llàstima . No canvies ves fen escrits d'aquesta catagoria , mes que infantil de daserebrat .
    • Icona del comentari de: Homrani Junqueras, funeraries forrades a juliol 14, 2021 | 20:25
      Homrani Junqueras, funeraries forrades juliol 14, 2021 | 20:25
      uff escriure amb el cul es propi del junquerisme brut i corrupte. Ferrovial Homrani, 20.000 vellls assassinsts per erc, que hi farem eren vells, oi junqueras del rosari?
  14. Icona del comentari de: Cal anar a per els Nostres Traïdors. a juliol 14, 2021 | 12:32
    Cal anar a per els Nostres Traïdors. juliol 14, 2021 | 12:32
    I cal desteuir el givern colaboracionista de Vichy Catalan.
    • Icona del comentari de: Els fets ens demostran la realitat a juliol 14, 2021 | 14:03
      Els fets ens demostran la realitat juliol 14, 2021 | 14:03
      El traïdor major, un batxiller que va suspendre la DUI en 8 segons i va fugir deixant-ho tot enmerdat. Serà difícil superar-lo...
      • Icona del comentari de: Els fets demostren que ets un menjamerdes a juliol 14, 2021 | 18:31
        Els fets demostren que ets un menjamerdes juliol 14, 2021 | 18:31
        ...O un sicari del poder colonial que ve a ser el mateix..
  15. Icona del comentari de: Som el 90.18 % (el 1-O de 2.266498 votants, 2.044.038 vam votar SÍ a la independència) a juliol 14, 2021 | 12:46
    Som el 90.18 % (el 1-O de 2.266498 votants, 2.044.038 vam votar SÍ a la independència) juliol 14, 2021 | 12:46
    Aquesta afirmació: " Ningú a dins dels partits polítics va creure de veritat que la independència fos possible. No la creien possible ni la volien." em sembla excessiva. Del que sí que n'estic convençut és de que no hem d'esperar gran cosa del govern-gestoria de la Generalitat. Com a molt col·laboració en alguns aspectes i moments amb el Consell per a la República que és l'únic organisme fora del control del poder colonial i, per tant, amb perspectives de cara a la independència. L'ANC i l'AMI també els considero actius independentistes, tot i que els poden neutralitzar quan vulguin amb un cost escàs.
    • Icona del comentari de: El consell per la republiqueta de 8 segons? a juliol 14, 2021 | 13:49
      El consell per la republiqueta de 8 segons? juliol 14, 2021 | 13:49
      És una menjadora corruptgent que ningú ha votat, es va crear només per mantenir l'ego del batxiller foll que va suspendre la DUI i va fugir deixant-ho tot enmerdat, no te CAP legitimitat democràtica.
      • Icona del comentari de: Ferrovial.es es ERC.es a juliol 14, 2021 | 20:31
        Ferrovial.es es ERC.es juliol 14, 2021 | 20:31
        el fugit es diu Cagarrines Junqueras que el dia principal es va escapar com rata espanyola. i a les Europees els catalans majoritariament van votar al Sr. Puigdemont, no a la rata fugada i cagada del Junqueras.es
  16. Icona del comentari de: OK Corral a juliol 14, 2021 | 13:30
    OK Corral juliol 14, 2021 | 13:30
    Per qui hagi llegit l’article, viure del partit no t’acredita per a res, res bo. Gent amb estudis i publicacions científiques, de psiquiatra o no, tampoc són garantia. Que et segrestin és un màster. Anar només a plorar a la UE el converteix en un màster selfservice estil PP. La majoria de la població vota aquests vividors de PP-PSC-ERC. A Truquia li posen fe, a frankespain hi posen imbecilitat . Cal gent nova urgent.
    • Icona del comentari de: 100% aplicabe als corruptgents: 'viure del partit no t’acredita per a res' a juliol 14, 2021 | 13:59
      100% aplicabe als corruptgents: "viure del partit no t’acredita per a res" juliol 14, 2021 | 13:59
      Han governat cap enlloc els últims 10 anys: Miss Catalunya ens donà una costellada de 3 respostes (gràcies CUP per enviar-lo a la paperera de la història); Fuigpelmón va trigar setmanes a donar el resultat del 1-O, segons a suspendre la DUI i hores a fugir deixant-ho tot enmerdat; El pallasso Torra va jugar amb pancartetes i sempre acabava obeint als jutges, també va finiquitar la legislatura però no va convocar eleccions. Ara tenim un nou Govern elegit democràticament, en un més han aconseguit lliberar els presos polítics i activar la taula per parlar de TOT amb uns objectius clars per primer cop: Amnistia i referèndum d'autodeterminació. Sembla que els vividors son els que han estat prUcessant sense objectius i amb moltes cagades...
      • Icona del comentari de: Erc,criatures espanyoles del 155 a juliol 14, 2021 | 17:31
        Erc,criatures espanyoles del 155 juliol 14, 2021 | 17:31
        Borratdo ferrovial, estassonat,porqueria junqueril del 155. Aragones a la n7rsery,es un nen
      • Icona del comentari de: Carles Torra a juliol 14, 2021 | 18:47
        Carles Torra juliol 14, 2021 | 18:47
        Criticar a tort i dret és molt fàcil!!
        • Icona del comentari de: Jo també ho veig... a juliol 14, 2021 | 21:35
          Jo també ho veig... juliol 14, 2021 | 21:35
          ...sobretot per la part corruptgent que no ha paït la derrota electoral.
        • Icona del comentari de: Si que és fàcil! a juliol 15, 2021 | 21:43
          Si que és fàcil! juliol 15, 2021 | 21:43
          Sobretot quan es te raó i no es pot rebatre. Que he dit cap mentida?
  17. Icona del comentari de: Psquiatre del psiquiatre d’en Narcís a juliol 14, 2021 | 13:53
    Psquiatre del psiquiatre d’en Narcís juliol 14, 2021 | 13:53
    Et vaig dir que no sortissis del manicomi.
    • Icona del comentari de: Psiquiatre d'en Narcís a juliol 14, 2021 | 14:01
      Psiquiatre d'en Narcís juliol 14, 2021 | 14:01
      Ho veu com l'haurem de tornar a tancar al frenopàtic?
  18. Icona del comentari de: Ricard a juliol 14, 2021 | 15:16
    Ricard juliol 14, 2021 | 15:16
    Cotarelo, per fi t'has tret la bena dels ulls amb Junts i Puigdemont. No fot temps ni res que et dic que són uns farsants, i que igual que ER i la CUP tenen d'indepes el que jo de torero. Bon article.
    • Icona del comentari de: Pel riCAGArT a juliol 14, 2021 | 18:29
      Pel riCAGArT juliol 14, 2021 | 18:29
      Parla amb més respecte del MHP Puigdemont, capsigrany !
      • Icona del comentari de: Ricard a juliol 14, 2021 | 20:46
        Ricard juliol 14, 2021 | 20:46
        Des de quan s'ha de respectar allò que no és respectable, capdesuro? Pokémonfugit sempre.
    • Icona del comentari de: Reciclatge, home a juliol 14, 2021 | 20:29
      Reciclatge, home juliol 14, 2021 | 20:29
      Si que ets torero, pesat i curcat
      • Icona del comentari de: Pere a juliol 14, 2021 | 20:53
        Pere juliol 14, 2021 | 20:53
        Ha de ser trist ser un Puigbeliever. Tristíssim. Després només saps dir tonteries, desqualificacions gratuïtes que et qualifiquen com a babau pallasso processista.
  19. Icona del comentari de: Erc, no te algu que no sigui una somereta ricacom el Barrufet Aragones,el nostre cigronet de Ferrovial.155? a juliol 14, 2021 | 17:29
    Erc, no te algu que no sigui una somereta ricacom el Barrufet Aragones,el nostre cigronet de Ferrovial.155? juliol 14, 2021 | 17:29
    Barrufet Aragones, NI PUTA IDEA, pobre criatura,no val res de res, com es nota que mai ha treballat, el nen mimat, gandul i ruc de menas
    • Icona del comentari de: Josep Sales Sió a juliol 14, 2021 | 20:20
      Josep Sales Sió juliol 14, 2021 | 20:20
      No entenc com aquest home es President de la Generalitat. Es increïble que això sigui President, quina vergonya
      • Icona del comentari de: Jo tampoc vaig entre com Fuigpelmón va ser President a juliol 14, 2021 | 21:33
        Jo tampoc vaig entre com Fuigpelmón va ser President juliol 14, 2021 | 21:33
        Un batxiller com Iceta i tota la vida visquen del partit, va ser President per la porta de darrere, no el vam votar, va ser posat a dit (costum a can corruptgència) pel predecessor, va demostrar la seva valua suspenent la DUI en segons i fugint deixant-ho tot enmerdat, ara viu d'una menjadora particular que ningú ha votat. El MHP Aragonès té títol universitari i en només un mes ha conseguit alliberar els presos polítics i recuperar la taula de diàleg (que va rebentar Torra per ordres de Fuigpelmón) i hi anirà per demanar la amnistia i autodeterminació.
    • Icona del comentari de: Ferrovial junqueras, Chorizos legales a juliol 14, 2021 | 21:37
      Ferrovial junqueras, Chorizos legales juliol 14, 2021 | 21:37
      Aragones no sap parlar, nomes sap llegir xorrades escrites pel Parraco Ferrovial Junqueras el venut a epaña per 155 rufianes. Erc una secta de vulgars i mediocres españoles todos
  20. Icona del comentari de: Som el 90.18 % (el 1-O de 2.266498 votants, 2.044.038 vam votar SÍ a la independència) a juliol 14, 2021 | 18:24
    Som el 90.18 % (el 1-O de 2.266498 votants, 2.044.038 vam votar SÍ a la independència) juliol 14, 2021 | 18:24
    D'això se'n diu "efecte rebot". Ni hi havia motius per a ser tan optimista com érem fa 4 anys, ni està justificat el pessimisme actual de molta gent, el senyor Cotarelo inclòs. Ara estem tocant de peus a terra: hem descobert que molts dels que deien ser independentistes no ho eren, hem descobert sobretot que hi ha un gruix important de catalans que és independentista o no segons si els sembla que la independència és a tocar o és molt lluny, hi ha oportunistes que sempre estan amb els que guanyen (o els que ells creuen que guanyaran). Hi ha infiltrats i talps arreu, segurament també en devem tenir algun en la direcció contraria. Potser hem perdut il·lusió però també hem perdut ingenuïtat i hem guanyat coneixement. I el coneixement és poder
    • Icona del comentari de: Gonzalo a juliol 15, 2021 | 12:42
      Gonzalo juliol 15, 2021 | 12:42
      Jugada maestra, no? Otra? Cuántas lleváis? Jajajajajajajaaja!!!!!
  21. Icona del comentari de: GROC a juliol 15, 2021 | 10:08
    GROC juliol 15, 2021 | 10:08
    ELS ANTI ERC TENEN LA CULTURA AL CUL ANALFABETS INTEGRALS COTARELO EL BATXITLLER DE PUIGDEMONT
    • Icona del comentari de: Groc, españa una a juliol 15, 2021 | 18:23
      Groc, españa una juliol 15, 2021 | 18:23
      Brut, junqueretes del wc, merdeta groga del psoe.155.Aragones del Caudillo de Pineda. Erc es psoe, es maragall, gal, sou el que sou PUTA ESPAÑA.ERC
  22. Icona del comentari de: ERC MATAR I ROBAR, s8stema homrani and junqueras sa a juliol 15, 2021 | 18:25
    ERC MATAR I ROBAR, s8stema homrani and junqueras sa juliol 15, 2021 | 18:25
    Per votar Erc, mata la vella pel sistema homrani i roba com el ferrovial el Quinqui Junqueras 17.000.000 pel hermanito
    • Icona del comentari de: Psiquiatra d'en Narcís a juliol 16, 2021 | 06:11
      Psiquiatra d'en Narcís juliol 16, 2021 | 06:11
      Les seves bajanades em recorden molt a un pacient meu, a vostè li recomanaria pastilles al matí i a la tarda.
      • Icona del comentari de: ERC.SS nazional.psoecialisme espanyol a juliol 16, 2021 | 06:19
        ERC.SS nazional.psoecialisme espanyol juliol 16, 2021 | 06:19
        Els nazional.socialistes d'erc, com hitler, enviant a la gent al psiquiatra. Erc matar i robar, Heil Erc.SS

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa