Com aixecar la moral de victòria?

"La primera premissa de qualsevol aspirant a liderar l’independentisme és que el seu posat desprengui una confiança absoluta en les seves possibilitats"

No hi donem més voltes. El problema més important que té ara Catalunya és de moral. De manca de moral de victòria, per ser més exacte. Continuem creient que el nostre millor futur s’escriu amb el mot independència, tal com han deixat clars els resultats electorals, però no ho veiem factible. Espanya ens té posada la bota al coll amb el seu relat que no és possible desempallegar-nos d’ella. Sap que va guanyant en aquest terreny i nosaltres no sabem com reaccionar. L’únic que fem és demanar l’amnistia.

Quan la política esdevé una confrontació oberta entre dos actors on un malda per eliminar l’altre (Espanya ataca i Catalunya es defensa panxa enlaire),  és més important l’estat d’ànim que tota la teoria que hom pugui generar. Cal explicar a l’independentisme el que guanyarà fundant un estat català? Sabem pel dret i pel revés que serem més rics i més plens en tots els sentits. També som conscients que el nostre ideal va en la línia de l’evolució de la història, perquè en les darreres dècades han nascut desenes i desenes de nous estats, però no s’ha produït cap integració d’un estat dins d’un altre de forma voluntària. Si l’objectiu el veiem de forma nítida, tot s’enfosqueix quan es tracta d’albirar el camí per arribar-hi.

Capgirar-ho requereix, primer de tot, assumir la nostra veritable situació anímica que la pandèmia ha agreujat. Com que al davant de la nació hi ha ara uns inconscients que no van més enllà de les batalletes de partit, resulta impossible tenir cap dirigent que agafi el brau per les banyes i dibuixi aquest diagnòstic que acabo de descriure. No saben llegir l’esperit de la gent, ni individual ni col.lectivament. Per això, i perquè no tenen ni un discurs ni un capteniment vibrant i coratjós, el paper que més els escau és el de l’enterramorts. Els deixarem fer?

Remuntar la moral de victòria no es pot fer amb l’estil gris del buròcrata que sempre va xino-xano perquè té la paga assegurada. Tampoc amb un somriure permanent i un to pretesament amable que ens vol fer creure que si actuem amb duresa i sense contemplacions, no farem amics. La primera premissa de qualsevol aspirant a liderar l’independentisme és que el seu posat desprengui una confiança absoluta en les seves possibilitats. Que els seus actes i les seves afirmacions siguin rotundes, clares i que inspirin respecte als nostres enemics. Sense dubtes, ni mitges tintes. El terreny de joc l’hem de marcar nosaltres. En cas contrari, els gols aniran caient de la banda espanyola.

Sempre ha estat l’exemple d’uns pocs allò que ha modificat el curs de la història. I és clar que després els ha seguit una munió de gent! Però primer sempre els han dit “seguiu-nos”, i no pas “espereu”. No es pot aixecar l’esperit d’un poble des de l’especulació permanent i sense fixar uns objectius clars que no permetin interpretacions diverses. De fet, mireu com els tres partits de l’independentisme parlamentari no gosen materialitzar verbalment cap pas ni cap estratègia clara per trencar amb Espanya. No volen guanyar, volen simplement aguantar sense equivocar-se. Aquest és el camí més segur cap al no-res. Si es perpetuen, tot continuarà igual.  

Comentaris

  Segur que els indepes .... 17/03/2021 6:49 pm
  .... han inclòs el 0% de vots a Espot, que no va poder presentar-se per falta d'avals, amb un valor superior al 0% al fals 52% de vots indepes en les últimes eleccions.
  Doctor Strangelove 17/03/2021 11:56 am
  Però meló verd, tu t'has mirat al mirall? Has vist el teu posat? No veus que no vas poder ni presentar-te a les eleccions? No veus que no et fan cas ni a casa, només al programa del capellanot aquell? Neng, siguis conscient de les teves limitacions intel·lectuals i queda't a casa, home! Doc.
  2
  145
  Respon
  Pere 17/03/2021 10:44 am
  L'autoengany habitual d'aquest senyor.
  14
  141
  Respon
  Narcís 17/03/2021 10:22 am
  Ras i curt : article ben aconseguit! PD : té tota la raó , però cal que els milions de nacionals catalans s'hi posin !
  federalista 17/03/2021 9:50 am
  jajajaja si espot per aixo treus sempre 0,000000000000 escons o be 0.000000000000 concejals perque tens darrere a les mases indepres enfervorezides, mires darrere i cony, nomes vas tu jajajajajajajajaajajajajajajaja pobre pallasso indepre hiperventilat.
  1
  125
  Respon
  A.C.G. 17/03/2021 9:28 am
  Estic totalment d'acord amb l'autor.
  Anònim 17/03/2021 9:07 am
  Este tío siempre dando lecciones,si tan inteligente se considera como es que nunca ha conseguido nada,a parte de un par de acciones simbólicas pero solo para unos cuantos que se apuntan a todo como fue la pitada al himno,en Catalunya y en cualquier sitio solo ha sido para cualquier persona que no esté abducida por la causa,un chivato y cuando está en alguna tertulia un títere o un payaso,con todo mi respeto para los payasos profesionales.
  1
  142
  Respon
  Baldiret 17/03/2021 8:11 am
  Si no hi ha propostes, aquest és diagnòstic en negatiu. A les hores pot ser millor callar.
  20
  46
  Respon
   TOTALMENT D' ACORD 17/03/2021 10:41 am
   si un recorda per exemple el "LLENGUATGE" que utitzaven ARZALLUS i JON IDIGORAS , que quan començaven a parlar, tremolaven inclus els lleons del congreso dels diputados en canvi aqui tenim els mossens i homosexuals (no se com dir-ho perquè no s'ho ofengui ningú) amb la veu aflautada que sembla que recitin les homilies del diumenge a missa de 12. Els resultats son ben diferents també, els bascos com a minim, la "cartera" NO els hi fot ningú, en canvi aqui a Catalunya en deixaran sense "calçotets" si no ens treiem la son de les orelles.
  Qui passi davant a liderar la independència ha de ser algú sense ànim de viure i fer calers de la política 17/03/2021 12:31 am
  Tota la raó del món!
  Luisnomeacuerdo 16/03/2021 11:20 pm
  Y la primera premisa para las próximas elecciones ilegalizar a todos los partidos fascistas independentistas. Avisados quedáis.
  28
  200
  Respon
   Francesc 17/03/2021 9:07 am
   No entenc quina costum és aquesta de que quan un castellà es dirigeix a un català ho fa en to d'amenaça. Dóna la sensació de un pare que renya al nen.
   49
   34
   Respon
    Doctor Strangelove 17/03/2021 12:42 pm
    "Fa la sensació", catanyol sense estudis. No saps que els catalans fem, mai donem, tros de quòniam! Doc.
    Ovella esgarriada 17/03/2021 10:02 am
    Es por el famoso infantilismo indepre. Sois tan limitados intelectualmente que cuesta mucho rebajarse a vuestro nivel, y claro.....la gente, o bien por perece o bien por desinterés, pasa y os trata como lo que sois
    2
    137
    Respon

Nou comentari