Sí passaran

"Un neofalangisme que ha arrossegat el PP des del primer moment i que fa que les pròximes eleccions a Madrid hagin pres l'aire guerracivilista del 'comunisme o llibertat' contra el 'feixisme o democràcia'"

Durant molts anys s’havia extès l’axioma que l’extrema dreta espanyola era irrellevant electoralment perquè estava continguda dins del PP. I, vista l’evolució, la realitat és que, sociològicament, el PP sempre ha estat un partit d’extrema dreta que, simplement, contenia algunes dosis homeopàtiques de moderació. Només fa dos anys i mig de les eleccions andaluses en què Vox va obtenir, per primera vegada, representació parlamentària i el partit de Santiago Abascal ja ha aconseguit un sorpasso espectacular a Catalunya, deixant en ridícul Ciutadans i PP. L’enquesta del CIS d’aquest dimarts deixa Vox a només 2,9 punts del resultat del PP.

Això vol dir que el gruix del nacionalisme espanyol més explícit pren un caràcter de lluita frontal contra la modernitat. A diferència del PP (i de la dreta moderada del PSOE), Vox es revolta contra el feminisme, contra els drets dels homosexuals, contra la immigració i contra la diversitat nacional i lingüística. I, per l’altra banda, l’extrema dreta espanyola es mobilitza en favor de la tradició catòlica, el monolingüisme castellà, la caça, els toros i el paper de l’home en la família tradicional. Un ideari que singularitza els ultres espanyols a Europa perquè, per exemple, l’emancipació femenina és reivindicada per l’extrema dreta francesa, holandesa o alemanya, que la contraposen al masclisme tradicional de l’Islam.

Vox ja és el 45% de la dreta espanyola a Catalunya i, segons l’última enquesta, el 35% del total de la dreta a l’Estat espanyol. I pujant. Un neofalangisme que ha arrossegat el PP des del primer moment i que fa que les pròximes eleccions a Madrid hagin pres l’aire guerracivilista del “comunisme o llibertat” contra el “feixisme o democràcia”. I tot fa pensar que aquesta vegada el “no passaran” de Pablo Iglesias fracassarà exactament igual que el de Dolores Ibárruri.

Comentaris

  Sr. Cot, que ha fet fora al Sr. Cotarelo? 17/03/2021 9:18 pm
  Se'n deu haver adonat, un incendiari que fa més mal que bé a la noble causa de la independència de Catalunya. Per primer cop treu un dels seus vomits incendiaris contra la unitat dels independentistes.
  Ton 17/03/2021 6:40 pm
  Pasaran perquè se'ns pixen a la boca i a sobre dieu que plou. Tota la raça política Catalana, no en té res de independendista, tant sols us mou la puta poltrona i res més. Xusma total.
  Anònim 17/03/2021 1:57 pm
  Que os fumais para hacer este tipo de comentarios.
  Ricard 17/03/2021 12:54 pm
  A efectes dels interessos catalans Vox i el PSOE representen exactament el mateix.
  Doctor Strangelove 17/03/2021 12:53 pm
  Ahir el Real Madrid es va classificar per a quarts de la Champions! Ninguna noticia d'aquesta gesta en aquest pamflet, això sí quan l'equip de l'Ovrebo guanya l'Osca o coses similars ens un diuen "a bombo y platillo". En fi, el que he dit, un autèntic libel! Doc.
  Ramon 17/03/2021 12:03 pm
  En realitat, allò espanyol no gens homologable amb les normalitats democràtiques dels nostres entorns no és Vox sinó Podemos. Partits si fa no fa com Vox n'hi ha arreu i amb molt de pes. Partits com Podemos, enlloc. Enlloc democràtic, ja s'entén. Vox és enemic mortal de Catalunya, però no perquè sigui de dretes. Un català té com a mínim el mateix dret de coincidir en aspectes ideològics amb Vox, que per fer-ho amb Podemos. La discrepància necessària, el rebuig obligat, és nacional.
   Ricard 17/03/2021 3:57 pm
   Ramon, a França o Alemanya hi ha partits similars a Podemos.
  Ramon 17/03/2021 11:55 am
  Si el gran problema que li veiem al PP, Vox i Colono's és que no són d'esquerres, Catalunya no té tot perdut.
  Mas y mas 17/03/2021 8:58 am
  Ganaran los facistas en Madrid. Y todavia más desprestigio para España. Y los catalanes tendrán más motivos para desear marcharse. Seguirá la represión. Ergo seguirá creciendo el independentismo.
   Més mas y mas 17/03/2021 10:22 am
   I el Psoe que no s'adona que, a més repressió, més gent que vol marxar. Els convé algun curs de psicologia social. No s'adona que com més càstigs més màrtirs. Que els màrtirs es fan estimar i escoltar i els agressors son despreciables. I que la prèdica del Canví només era la trampa per considerar-se vencedors. I no.
   Pere 17/03/2021 10:18 am
   COMUNISME+FEMINISME=MISERIA, i si no al tiempo, modernillus gamerusus. Si tinguessiu una mica de materia gris,estudiariu que va passar a la peninsula iberica de l'1.931 a l'any 1.936, però si pel contrari es volen repetir errors doncs endavant amb els paguiterus i las feminazis.
  Adela Garcia 17/03/2021 8:04 am
  Vox no mata, psoe si, pur nazional.0soecisme de tira la nuca. L'extremissima dreta esSanchez, assassins de sang i fetge alsqueno pensen ni cagiuen com iceta.gal. Aplaidir el cal i no exigirla seva il.legalització es terrorisme EXTREMA DRETA REAL
  19
  32
  Respon
   El 17/03/2021 5:55 pm
   Adela, no n'estiguis tan segura que Vox no mata. Demanali a una dona que pateix agressions per part del seu home o parella (fisiques o psicològiques). I si hi han fills pel mig, imagina't quin aprenentatge. igual els insults i pallises als homosexuals i immigrants per ser-ho. I desprès la dèria en favor de la tradició catòlica, el monolingüisme castellà... D'acord amb el PSOE i els GAL.
   Anònim 17/03/2021 1:53 pm
   Que os fumais para hacer este tipo de comentarios.
  Doctor Strangelove 17/03/2021 6:55 am
  Ets un mentider miserable, VOX està en contra de la immigració il.legal com a tot arreu, i tampoc contra el feminisme, sinó contra la discriminació de l'home envers la dona! I sobre la homosexualitat, si tu ets cristià hi has d'estat en contra, així ho diu l'antic testament a través de la història de Lot, i tots els que es fan dir cristians i no ho reconeixen NO ho són! Per tant, preocupa't del comunisme, que aquests sí que volen destruir la convivència i el nostre estat del benestar que ha permès triomfar a la gent amb talent i que s'esforça! Doc.
  16
  59
  Respon
  Ramon 17/03/2021 6:13 am
  I tot això que dius de Vox, Cot, tot llevat del tema nacional català, no és un dibuix dels programes del partit sinó una caricatura deformada i grotesca. Estar contra les polítiques de gènere no és estar contra l'emancipació de la dona, per déu. Això sembla dit per una Colau, per un Tardà, una TV3. Com a molt, Cot, el que dius respon, no al programa de Vox, sinó al pensament de molts de llurs votants. Però votants que en totes aquestes agendes és clavadet, clavadet al de les esquerres espanyoles (incloses en bona part les del tripartit). Jo, perdona, però veig molta més "modernitat" en el PP madrileny actual, que en el Frente Popular 2.0.
  Ramon 17/03/2021 6:01 am
  Que l'Espanya que va del centre a la dreta més dreta rebutgi la llei sociata dita "de Memoria Histórica" és absolutament lògic. Que catalans independentistes la defensin i la facin seva és absolutament subnormal.
  Ramon 17/03/2021 5:56 am
  Qui ha posat el guerracivilisme en boga ha set l'esquerra espanyola. Els presidents sociates Rodríguez i Sánchez, ERC i els pudents. Vox si de cas n'és la resposta.
  JOSEP PAGÈS EL AVI CULER DE CARDEDEU 17/03/2021 4:04 am
  AYUSO ,li sortira molt be la jugada de Fer les Eleccions de la Comunitat de MADRID .. Ja que molts Votantes ded CIUTADANS La votaran a ella . Alguns Votantes de VOX tambe es pasaran al P.P. por el VOTO UTIL DE LA DRETA .. PABLO IGLESIAS Se sacrificara para nada no a conseguido MÁS MADRID SE JUNTI CON UNIDAS PODEMOS .
  Jo mateixa 17/03/2021 12:25 am
  Com s'ha hagut de devaluar la Constitució del 78 que ara s'ha convertit en la Biblia o en quelcom escrit per Déu directament per als de l'extrema dreta, que en el seu moment van votar NO perquè els semblava massa progressista. Per tant, aquesta Constitució ha esdevingut una mena de Leyes fundamentales com les franquistes.
  Pere Gallerí 16/03/2021 11:32 pm
  El problema es que Espanya pateix una infecció molt generalitzada d'un virus que encara ningú li ha posat nom. Jo li posaria Donpelayo, perquè el símptoma principal és creure que la "Reconquista" encara no s' acabat, i que s'han de reconquistar les terres on encara es parla català.
   Jo mateixa 17/03/2021 12:24 am
   Com s'ha hagut de devaluar la Constitució del 78 que ara s'ha convertit en la Biblia o en quelcom escrit per Déu directament per als de l'extrema dreta, que en el seu moment van votar NO perquè els semblava massa progressista. Per tant, aquesta Constitució ha esdevingut una mena de Leyes fundamentales com les franquistes.
  Luisnomeacuerdo 16/03/2021 11:18 pm
  Y este ascenso de VOX hay que agradecérselo a los fascistas independentistas de la comunidad Autónoma de Cataluña y a los ultras del coletas y compañía. Gracias por vuestra estupenda labor. Nos vemos en las próximas elecciones generales y esperemos que la primera propuesta que se apruebe sea ilegalizar todos los partidos que vayan contra la constitución de 1978.
   fat boy 17/03/2021 1:08 pm
   I think you do not understand. The independentists are not against the Constitution of 1978, they only want that you shove it up your ass.
  fat boy 16/03/2021 10:41 pm
  La veritat es que es fa dificil triar entre Al Capone, Lucky Luciano i Dutch Schultz.
  fresaruc 16/03/2021 9:55 pm
  Les nacions i els seus tics no canvien mai. No s’en pot esperar res més.
   Raw 17/03/2021 2:01 pm
   (a dr Strangelove) "Si ets cristià has d'estar en contra d l'homosexualitat", quina barbaritat. Només recordar-te q el cristianisme ja no està en l'edat d les croades (en general). Fins i tot el Papa (no els anteriors, això és cert) els reconeix el dret a ser-ho. Dic això com agnòstic q coneix cristians i no són pas retrògrads. Sobre l'antic testament dir q es diuen coses molt bèsties q s'han d'agafar com rictus dl marc mental d'aquella època, no només l'homosexualitat sinó d'altres q amb el temps s'han superat, com es superarà també l'homofòbia. https://youtu.be/aV5W-y6bnSw
  Pep 16/03/2021 9:48 pm
  Gracias al P$O€ no?
  Espectador 16/03/2021 9:43 pm
  VOX=PP=PSOE=Madrid

Nou comentari