Espanya celebra aquest dilluns l’aniversari de la seva Constitució i una de les veus escollides per parlar-ne a la premsa editada a Madrid és la de la ministra de Defensa, Margarita Robles. En una llarga entrevista a La Razón, aquesta jutgessa reconvertida a política del PSOE ventila la qüestió de l’independentisme assegurant que mai ha estat cap amenaça, opina sense cap base que no és majoritari –ignora el 52% del 14-F– i adverteix que els independentistes han d’assumir que les seves idees són inútils. També es mostra convençuda que la Constitució no s’ha de reformar en absolut i defensa la monarquia i Felip VI amb passió de groupie.

En el catàleg de consignes que Robles exhibeix com a soldat de la unitat d’Espanya, hi ha un punt revelador: la defensa que fa de Podemos quan assegura –contra la crítica continguda en la pregunta dels entrevistadors– que mai s’han oposat a cap proposta sobre l’exèrcit de les que ha portat al consell de ministres, ni tan sols a les grans inversions que ha plantejat. Ella mateixa es posa la medalla d’haver aconseguit un creixement “històric” de la despesa militar “malgrat la crisi” sense que Podemos s’hi hagi oposat.

Aquest petó enverinat de Margarita Robles als seus socis de govern i aquest increment del 7,9% del pressupost per a l’exèrcit situa Podemos, definitivament, com a peça perfectament integrada en un artefacte dissenyat per preservar Espanya com sempre ha sigut. Un govern del PSOE que garanteix un Estat igual de conservador que sempre, sense cap espai per a la plurinacionalitat ni voluntat d’activar cap mecanisme per reduir les mancances democràtiques.

Comentaris

  Anònim Desembre 06, 2021 | 02:06
  Els Pudents van ser un invent del règim per neutralitzar el 15-M, ara són uns més a la menjadora, una menjadora que ha d'omplir el BCE perquè Espanya està en fallida. La bona notícia és que quants més paràsits depenguin de la menjadora, més s'accelerarà l'enfonsament del Titànic quan el BCE digui "prou!"
  toni Desembre 06, 2021 | 07:05
  Typical spanish Règim del 78.
  Anònim Desembre 06, 2021 | 10:02
  Esa mujer no está bien de las meninges. Por qué le prestáis la más mínima atención?
  Dani_Andreuenc Desembre 06, 2021 | 11:27
  Podemos i ComunEs son una estada. Els segons a més son uns vulgars traïdors. Pel demes tot un clàssic. Per a Espanya l' enemic no era el Terrorisme d' ETA, es l' independentisme democràtic. Per aixo tanta prepotència i tant perdonar-nos la vida. Aprofitem per recordar a aquells que es van carregar la DUI per parlar amb no se qui. I a aquells que ara mateix van del braçet amb el PSOE a canvi de res.
  Ricard Desembre 06, 2021 | 11:39
  Podemos, l'enèsim partit molt més de castellans que de demòcrates.
  Gonzalo Desembre 06, 2021 | 11:44
  Sílvia Barroso 05/12/2021 20:58 Espanya celebra aquest dilluns l’aniversari de la seva Constitució....señora, tenga un poquito de coherencia, y póngase a trabajar, ya que no es su fiesta. Que el "articulito" lo escribió ayer por la noche. Hoy de parranda, eh?
  Narcís Desembre 06, 2021 | 12:44
  Apujar despeses de l' exèrcit . . així ben ensabonats i idem pel que fa a llur manaia ! PD : mentre no la toquin son compte corrent o . . . sou, ingressos , dietes i d' altres prebendes així sèquit i cia. .. rai ( l' espanyolíssima ) ! Nota : en l' endemig .. estat en " fallida " fora mida .. però ella tan ampla, tan assegurada .. i resta ciutadania .. sense comentaris ! Anotació al marge : nooo , no ha estat mai una amenaça ..per això tenim ' presons i blindats ' ,a banda, descapitalitzar/ soscavar llurs quatre cèntims ! Incidència : estarán contentes les feministes .. ' és una dona ' que no un home qui hi mana!

Nou comentari