El serial de la negociació per unes quotes de català a les grans plataformes audiovisuals s’ha complicat tant que ara ja ni recordem què volíem. La reivindicació insubornable en aquest terreny –vital per al futur de la llengua– va portar a convertir la batalla de les plataformes en un símbol nacional: no hi hauria pressupostos per a Pedro Sánchez sense el nostre Netflix. Uns quants capítols després, ens trobem intentant recollir les molles de les molles. Molles trepitjades i brutes que fa uns dies ens haurien fet angúnia.

ERC ha fet saber aquest dijous al vespre que finalment no intentarà vetar els pressupostos que ja va aprovar al Congrés sinó que continuarà ferma negociant amb el PSOE per aquell 6%. El que no descarten els republicans és acabar activant l’arma de les esmenes parcials per fer tornar els comptes al Congrés, on tenen l’aritmètica més favorable per tombar-los a la mateixa cambra on fa quatre dies van donar el . Les molles de les molles com a objectiu nacional.

El problema que té Gabriel Rufián i que l’ha ficat en aquesta espiral diabòlica és haver hipertrofiat una negociació que es presentava com a tangible però que era impossible, com seran sempre totes les negociacions amb el PSOE mentre els de Pedro Sánchez pensin que els republicans no tenen alternativa. I no en tenen perquè la seva prioritat és diferenciar-se del seu etern rival en la lluita per l’espai independentista. Si la confrontació no és una opció per a ERC perquè és la via de Junts, només els queda el PSOE. Els socialistes ho saben i ho fan servir. Ja només falta que en un malson se’ns aparegui Félix Bolaños amb uniforme de la Brimo i ens deixi anar: “Netflix no existeix, idiotes!”.

Comentaris

  Anònim Desembre 03, 2021 | 00:10
  La verdad, no creo que Rufian tenga las luces suficientes como para negociar con esa panda de pillos y a las pruebas me remito, no esta consiguiendo absolutamente nada. Eso sí, hablar habla mucho. Puyol cómo era una persona inteligente se llevaba al huerto a estos listillos del PPPSOE. (Dicho de paso la misma ñorda es). Los políticos catalanes han dado un paso muy largo hacia atrás. Menos mal que la población ha dado varios hacia adelante.
   Cognom Desembre 03, 2021 | 15:22
   Vol dir Pujol?
  fat boy Desembre 03, 2021 | 01:51
  Si, com quan el Carod ensenyava la clau , i ja feia dies que la traicio era consumada i acordada. Aixi els va anar. Al 2004, 652.000 vots, al 2008, 298.000 vots.
  Georgiana Desembre 03, 2021 | 02:07
  Com la taula de diàleg.
  coses a entendre i a fer Desembre 03, 2021 | 10:03
  Els catalans, a força de segles de repressió, propaganda i substitució cultural, hem perdut la consciència que el dret a la pròpia llengua i cultura, és el dret al propi jo, a ser nosaltres plenament, igual que un francès ho és a França o un espanyol a Castella. I el dret al propi jo, diguin el que diguin fatxes i pijoprogres (col·laboradors necessaris del supremacisme espanyol), és encara més bàsic que el dret a l'habitatge, per dir quelcom. Vist l'efecte de les reclamacions ciutadanes sobre el nacionalisme d'Estat, caldria afegir veritables mesures de pressió, com ara una campanya per escollir comercialment només el català / productes en català, fins i tot abstenint-se de consumir si només hi ha la versió castellana, fins que el català recuperés l'status que li correspón. Quelcom així seguit per milions de persones tindria efectes polítics ràpidament.
  Negacionistaconspirador Desembre 03, 2021 | 10:30
  Per mi Netflix no existeix jo no consumeixo res Amèrica i molt menys de gent com aquesta que odien la nostra llengua i la nostra cultura. Filmin és una plataforma catalana que té contingut Europees molt bones i poc reconegudes "Principalment perquè no són americanades" i que ames aposta per la nostra llengua i la nostra cultura.
   Gonzalo Desembre 03, 2021 | 14:29
   No consumo nada americano.....mmmmmm ....toma paletadas de provincianismo arcaico y caduco. Y luego decís que sois tierra de acogida....menuda banda de mendrugos sois.
  Gonzalo Desembre 03, 2021 | 11:28
  Como la republikita, que no existe, idiotas.
   Gonzalolelo Desembre 03, 2021 | 15:21
   Se dice "republiquita", o acaso eres ahora un AnarKo Perroflauta?, pulgoso Gonzalolelo.
  Tot això no va de Netflix ni de quotes Desembre 03, 2021 | 14:36
  Va de fer bullir l'olla.
  Gonzalo Desembre 03, 2021 | 15:19
  Netflix existe, lo que no existe es el Covid.
  Narcís Desembre 03, 2021 | 16:35
  1er. se m' enfoten les plataformes de pagament ! 2on.si passen del català amb més de mil anys de sa naixença, literatura/ jocs florals, inventors, descobridors i sentit d'allò democràtic ( vegin-se nostres Constitucions de fa segles ) així com què dir-ne del coneixement de la mar i trajectes fira mida per la Mediterrània i mateix Atlàntic ( per no parlar d' en Cristòfor Colom ..) , doncs servidor escoltar/ veure aquests còmplices de l' anihilament de nostra " essència " o allò ' permanent i característic ' de nostra ànima a terra pròpia . . la hi fotin on vulguin ! PD : on són aquests constitucionalistes farsants espanyols .. no diu la ' constitución ' " especial respeto y protección " , així negociar què com no sigui el 100% i la vegi qui vulgui com triï !

Nou comentari