El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Cicle Formatiu d’Enoturisme: 1.000 hores de pràctiques remunerades
  • CA

Amb unes vendes anuals per sobre dels mil milions d’euros, Denominacions d’Origen (D.O) de prestigi i una producció de 180 milions d’ampolles de vi i 200 milions de cava, la indústria vitivinícola catalana és referent del sector tant a nivell estatal com mundial. El vi és un motor gastronòmic, cultural i econòmic del país, i també una oportunitat laboral de primer ordre. Per això, les formacions relacionades amb el vi són cada cop més sol·licitades, com la de l’Institut de Formació Professional d’Enoturisme de Catalunya, que ofereix un Cicle Formatiu per a obtenir el títol oficial de Guia, informació i assistències turístiques especialitzat en enoturisme en modalitat DUAL.

El Cicle Formatiu de l’Institut d’Enoturisme de Catalunya proposa conèixer en profunditat els secrets de la producció del vi i la seva promoció des dels camps de la gastronomia i el turisme del vi a tota Catalunya, amb la possibilitat de conèixer i treballar amb les grans marques del sector.

La formació inclou dos mòduls especialitzats en enoturisme. El de sommelier està pensant per a que els alumnes puguin realitzar els tastos  a més del guiatge o accentuar la importància del vi en els seus negocis de promoció turística.

D’altra banda, el mòdul de coneixedor del vi i el cava de les DO a Catalunya és exclusiu d’aquest programa formatiu, i ofereix als estudiants un trajecte per l’evolució de la viticultura al país, a més de proporcionar les claus per diferenciar les D.O de Catalunya, el seu pes en cadascun dels seus territoris i descobrir les últimes tendències en recerca que estan permetent crear nous models de producció i desenvolupar noves propostes que fan créixer el sector.

Els idiomes en el sector turístic són una competència fonamental al Cicle es treballen al llarg dels dos cursos i de manera transversal, a més d’especialitzar als alumnes també en el llenguatge vitivinícola anglès i francès

Pràctiques remunerades
A més, el programa s’ofereix en modalitat DUAL, que suposa la realització de fins a 1.000 hores de pràctiques remunerades en centres de treball i que té un índex de d’inserció laboral de més del 75% en el sector on l’alumne s’ha format. 

Entre els professors del Cicle Formatiu de l’Institut de FP d’Enoturisme es troben referents del sector com César Cánovas (millor sommelier d’Espanya 2006 i director de l’equip de sommeliers de Monvínic i Fastvínic), Lluís Tolosa (escriptor i divulgador de la cultura del vi) o Esther Millas (sots directora d’Enoturisme del Celler Can Bas), a més de referents internacionals com Andrew Ashurst (fundador de English for Wine Aspects) i Régine Barbier (professora de francès des de fa més de 20 anys), entre molts altres del claustre.

El període de presentació de sol·licituds per accedir al Cicle Formatiu s’obrirà el proper 29 de maig i romandrà actiu fins el 5 de juny, ambdós inclosos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa