El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Taiwan fa moviments militars davant d’una possible invasió de la Xina
  • CA

Les forces de seguretat de Taiwan han començat una sèrie d’exercicis militars anuals que inclouen una sèrie de simulacres davant possibles atacs perpetrats per la Xina, que considera l’illa una província més sota la seva sobirania.

Les maniobres ‘Han Kuang’ són una de les més importants per a l’Exèrcit taiwánés i duren una setmana aproximadament, en la qual les Forces Armades simulen una resposta militar davant una possible invasió de les tropes xineses contra l’illa.

Tropes per terra, mar i aire

El comando inclou tot tipus de tropes i exercicis per terra, mar i aire, segons informacions de la revista ‘Nikkei Àsia’. Està previst que aquest dimarts, la presidenta de Taiwan, Tsai Ing Wen, pugi a bord d’un vaixell per a supervisar les maniobres d’una vintena de vaixells i diversos caces prop de la base militar de Suao, en el sud-est de l’illa.

Nancy Pelosi / EP

Visita de la presidenta de Nancy Pelosi

Els exercicis militars tenen lloc davant la possible visita de la presidenta de la Cambra de Representants dels Estats Units, Nancy Pelosi, a Taipei, la capital, si bé la pròpia Pelosi ha rebutjat donar detalls sobre aquest tema.

El president dels Estats Units, Joe Biden, ha indicat que el Pentàgon no dona suport a la idea que Pelosi viatge fins a l’illa, una qüestió que provocaria un augment de la tensió amb el gegant asiàtic.

La Xina va enviar ahir una duríssima advertència privada als Estats Units davant la visita planejada a Taiwan de la presidenta de la Cambra de Representants nord-americana, Nancy Pelosi –un dels viatges de més alt nivell d’un responsable nord-americà a l’illa, sobre la qual Pequín reclama sobirania — fins al punt que fonts nord-americanes consultades pel Financial Times no descarten una resposta militar xinesa al viatge.

Més notícies
Nancy Pelosi / EP
Xina, en peu de guerra a Taiwan contra la presidenta del parlament d’EUA
Notícia: Xina, en peu de guerra a Taiwan contra la presidenta del parlament d’EUA
Comparteix
Alerta per suposats plans militars de Pequín contra un viatge de Nancy Pelosi a l'illa asiàtica
Un soldat de Taiwan mentre passa un helicòpter amb una gran bandera de la República Xina / EP
L’independentisme taiwanès juga en la nova partida entre la Xina i els EUA
Notícia: L’independentisme taiwanès juga en la nova partida entre la Xina i els EUA
Comparteix
Les tensions a l'Àsia aixequen el fantasma d'una Tercera Guerra Mundial, que els experts troben improbable a curt termini
Trump envia armes a Taiwan perquè defensi la seva independència
Notícia: Trump envia armes a Taiwan perquè defensi la seva independència
Comparteix
"Les nostres forces tenen la capacitat i determinaci de defensar Taiwan i no permetre cap coacció que dicti el nostre propi futur", diu la presidenta en resposta a maniobres de la Xina
El català i l’estelada en un missatge de la presidenta de Taiwan
Notícia: El català i l’estelada en un missatge de la presidenta de Taiwan
Comparteix
Tsai Ing-wen respon a la proposta xinesa d'arribar a un acrod per "un país, dos sistemes"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa