Pronostiquen que la pandèmia duri fins l’estiu del 2023

Un dels experts més destacats del Regne Unit, Chris Whitty, ha fet aquest dijous una compareixença on ha assegurat que segons els seus càlculs la pandèmia de la Covid-19 durarà encara 18 mesos més, és a dir, que s’estendria encara al llarg de tot el 2022 i fins a l’estiu del 2023. L’expert ha considerat probable que les vacunes i els antivirals faran “gairebé tota la feina pesada” en l’abordatge de les futures variants, a no ser que siguin “extremadament diferents” a la versió original. El Regne Unit és on la nova variant Òmicron està col·lapsant el sistema sanitari fins al punt que els experts ja parlen de doble pandèmia, pel fet que els casos de la nova variant se superposen als que encara causa la Delta.

“Cada sis mesos serà millor que els sis mesos previs”, ha assegurat el director mèdic d’Anglaterra. En el transcurs de 18 mesos, ha augurat, es podrà tenir un ventall de vacunes que puguin cobrir totes les variants del coronavirus. Les vacunes aconseguides fins ara només han pogut aturar limitadament els contagis i la gravetat de la malaltia, però la seva efectivitat s’ha reduït al cap de pocs mesos, un fet que ara impulsa una campanya de terceres dosis en els països de rendes altes. La poca cobertura vacunal en països del sud global fa preveure que el virus continuï circulant i, per tant, generant noves variants.

Dirigint-se a la comissió parlamentària de salut i de cures socials, el doctor ha pronosticat que amb el pas del temps els riscos aniran reduint-se de forma gradual”. El Regne Unit es troba en una situació delicada per la variant Òmicron. Es pensa que per cada persona infectada amb aquesta variant —és a dir, la velocitat de propagació o Rt— se n’infecten entre 3 o 5. Això hauria fet que el número de casos s’incrementi ràpidament i que es doblin cada dos dies. La investigadora Clara Prats ja va advertir en una entrevista amb EL MÓN que amb la variant Òmicron l’escenari canviarà d’un dia per l’altre. Els experts del Govern estan reclamant més mesures, un cop des d’Europa ja s’ha fet l’avís als països perquè reinstaurin el distanciament físic entre les persones.

Comentaris

  ciutadà Desembre 17, 2021 | 08:32
  Només?. Jo m'hi apunto.
  Gonzalo Desembre 17, 2021 | 09:50
  Putos perroflautas
  Anònim Desembre 17, 2021 | 15:53
  A los chamanes toda la vida de dios les ha gustado hacer pronósticos. Se ve que así se distraen y si aciertan por chiripa entonces para los pringaos que los siguen es el no va más.
  Observador Desembre 29, 2021 | 17:16
  Profecies..... Recordo, ja fa força anys, que per aquestes dates, va sortir un personatge a la TV. I en acomiadar-lo el presentador fins l'any vinent, va respondre: "No, el año próximo yo habré muerto". L'any seguent tornà a aparèixer per la TV i, en recordar-li el presentador les seves paraules, va respondre: "Me he equivocado" . I es va quedar tan ample.

Nou comentari