Un grup de militars ha arrestat aquest dilluns a la matinada el primer ministre del govern de transició del Sudan, Abdalá Hamdok, i quatre ministres del mateix govern. Tots han estat detinguts a les seves cases. Segons explica Alarabiya, entre tots els detinguts de l’executiu de Hamdok es troben l’encarregat del departament d’Afers Exteriors, Jaled Omar Yusef, el responsable de la cartera d’Indústria, Ibrahim Al Sheikh; i un membre del Consell de Sobirania: Mohamed Al Facki.

Com a resposta a les diverses notícies sobre les detencions -segons recull el diari Sudan Ajbar-, actualment l’Exèrcit es troba posicionat a l’entrada i la sortida de la capital d’aquest país de l’Àfrica nord-oriental: Jartum. Per altra banda, l’Associació de Professionals Sudanesos (SPA) ha publicat un comunicat a la seva pàgina de Facebook en el qual han fet una crida als “comitès de resistència” dels barris perquè facin front a aquests militars insurrectes i “surtin als carrers i els ocupin del tot” davant del “cop militar“. En aquest mateix comunicat també han volgut assegurar que “els colpistes s’estan preparant per tallar el servei d’Internet” després d’haver arrestat “la majoria dels membres del Gabinet i del Consell Sobirà” del Sudan.

Així mateix, també han “demanat als comitès de resistència i a les forces revolucionàries professionals, sindicals, polítiques, exigències i populars que es preparin i activin les eines de comunicació coordinació i xarxes terrestres provades”, han expressat en el comunicat publicat a la seva pàgina de Facebook.

Cal assenyalar que fa només unes setmanes (a mitjans de setembre), aquest país va ser l’escenari d’un intent de cop d’Estat, segons van assegurar les autoritats de la transició, a càrrec d’un grup d’oficials de les Forces Armades de les restes de l’antic règim. Segons informen alguns mitjans, les detencions del govern s’estarien produint com a revenja pel fet que el primer ministre hagués assenyalat els militars com a colpistes.

Nou comentari