Johnson, sobre un referèndum a Escòcia: “La prioritat és sortir de la covid i reconstruir millor junts”

Sturgeon defensa que la nova votació és "una qüestió de quan es farà i no de si es farà"

El primer ministre del Regne Unit, Boris Johnson, ha assegurat aquest dilluns sobre la demanda d’un nou referèndum d’independència a Escòcia que la “prioritat” ara és “sortir de la covid” i “reconstruir millor junts”. En una roda de premsa en què ha anunciat la relaxació de les restriccions, Johnson s’ha limitat a dir que ara la prioritat “de tot el Regne Unit” és superar la pandèmia. Abans de la intervenció de Johnson, la primera ministra d’Escòcia, Nicola Sturgeon, havia avisat que la nova votació és “una qüestió de quan es farà i no de si es farà”. En les eleccions del 6 de maig, Sturgeon va aconseguir augmentar en un escó la seva majoria al parlament de Holyrood i s’ha quedat a només un de la majoria absoluta, situada en 65 escons.

Després de la victòria, des del govern britànic van informar que Johnson havia parlat amb Sturgeon i li havia transmès que ara cal centrar-se en superar la crisi per la covid-19. En una entrevista a ‘The Telegraph’, el primer ministre del Regne Unit va assegurar que no creu que sigui “en absolut el moment per tenir més disputes constitucionals”. “El que vol la gent és reparar l’economia i reconstruir junts”, insistia Johnson a l’entrevista.

Comentaris

  Doctor Strangelove 11/05/2021 10:18 pm
  El problema de l'independentisme és aquest, no saben perdre! Perden un referèndum i tot seguit en volen un altre fins guanyar, després ja s'han acabat! En fi, totalitaris 100%! Doc.
   uno que vive en Tabarnia 12/05/2021 9:42 am
   veig que no entens la vida mateixa, pobret, segons tu estariem a l,edad de pedra
    Gonzalo 12/05/2021 11:58 am
    ......y al doctor le contesta alguien que dice que vive en un sitio que no existe.....nivelado indepre... jajajajajajajaja!!!!!
  Ricard 11/05/2021 3:26 pm
  És la versió britànica del comentari mestre dels cinics "tenemos que ocuparnos de las cosas importantes" aznarià.
  ciutadà 11/05/2021 8:32 am
  Ja hi tornem a ser amb alló de "Better together"?. AW NUTS!!.
  ovol 10/05/2021 10:15 pm
  La prioritat és respectar el que vol la majoria del poble escocès. Tot el demés bé després.

Nou comentari