El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Més de 20.000 soldats russos han mort a Ucraïna
  • CA

Més de 20.000 soldats russos podrien haver mort en els dos primers mesos de la invasió d’Ucraïna. Segons el diari pro-Kremlin Readovka, el ministeri de Defensa rus ha reconegut en una reunió a porta tancada que tenen confirmada la mort de 13.414 soldats, mentre que n’hi ha 7.000 més que estan desapareguts. En la notícia, que poc després de publicar-se ha estat despenjada, també es reconeix la mort d’almenys 116 mariners a bord del Moscou, el vaixell insígnia de la flota russa a la mar Negra enfonsat per un atac amb míssils ucraïnès.

És la segona vegada que un mitjà afí a Vladímir Putin publica un balanç de víctimes i hores després es retracta. El passat 21 de març, el Komsomolskaya Pravda va publicar que gairebé 10.000 soldats russos havien mort des de l’inici de la invasió d’Ucraïna. No va passar gaire estona fins que van recular. En tots dos casos els mitjans han acusat públicament hackers ucraïnesos de piratejar les seves pàgines web per difondre informació falsa sobre “l’operació militar especial”.

La guerra de la desinformació

Les xifres filtrades per la premsa russa són sorprenentment semblants a les estimacions de l’exèrcit ucraïnès, que aquest divendres han assegurat que “al voltant de 21.200” soldats russos ha mort al país des del passat 24 de febrer. Des del començament de la guerra el balanç de víctimes de tots dos bàndols ha estat molt difícil de determinar. Cap dels dos governs publica amb regularitat els morts i ferits en combat dels seus exèrcits per no desmotivar les seves tropes sobre el terreny.

Un soldat ucraïnès inspecciona vehicles russos destruïts al nord de Kíiv / DPA

Rússia fa setmanes que no dona xifres oficials, tot i que ha reconegut haver patit “baixes significatives” durant la primera fase de la guerra. Per la seva banda, Ucraïna ofereix amb regularitat informes sobre els soldats russos morts i els vehicles que ha destruït, però pràcticament no fa balanços sobre les pèrdues en el seu exèrcit i les milícies territorials que defensen el país.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: La història es repeteix(?!) a abril 22, 2022 | 12:59
    La història es repeteix(?!) abril 22, 2022 | 12:59
    Per què ha de morir tanta gent? Si voles el Donbass que se'l quedin, se'l quedaran igualment. Els països de l'OTAN no han volgut ajudar, tenen por d'una guerra mundial. A vegades penso que s'està repetint la no ajuda a la república espanyola per part de les potències occidentals per por a fer enfadar Hitler, per por a la segona guerra mundial i... ho sento, però va passar igualment.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa