El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha comparegut aquest dijous des del Palau de la Generalitat per condemnar lainvasió d’Ucraïna per part de la Federació Russa”. Aragonès ha ofert el suport del Govern als ucraïnesos que fugin de la guerra. El president ha explicat que a Catalunya hi ha més de 22.000 ucraïnesos i ha afirmat que el Govern es coordinarà “amb Europa i la comunitat internacional” per respondre a la situació de conflicte.

Aragonès ha volgut dirigir un missatge directe a la comunitat ucraïnesa a Catalunya per traslladar-li “tot el suport i solidaritat”. “Sabem que esteu patint per les vostres famílies, que els voleu localitzar, saber quina és la situació dels vostres familiars: este al vostre costat”, ha remarcat el president. El Govern es presta a més per fer tot allò que pugui per “minimitzar el màxim possible els efectes” que generi la invasió.

El president ha explicat que el Govern ha posat a disposició del consolat ucraïnès a Barcelona les infraestructures de la Generalitat pels ucraïnesos que estiguin a Catalunya i que havien de retornar al seu país. “Estaven en estades temporals aquí, es troben en una situació d’impàs i hi ha situacions greus des del punt de vista personal com el bloqueig d’alguns comptes”, ha dit Aragonès. La Generalitat ha ofert allotjaments en coordinació amb el consolat ucraïnès.

El president del Govern, Pere Aragonès, i la consellera d’Acció Exterior, Victòria Alsina, reunits aquest dijous / Govern

Pel que fa als ciutadans catalans residents a Ucraïna, Aragonès ha dit que el Govern està en contacte amb el Ministeri d’Afers Exteriors del govern espanyol “per oferir la nostra col·laboració en l’evacuació quan sigui necessària i en el seguiment per vetllar que estiguin segurs i bé de salut”. El Govern no ha concretat encara quants catalans podrien estar en aquests moments a Ucraïna. L’executiu ha creat un grup de seguiment de la guerra amb la participació de set departaments governamentals.

L’executiu s’ha posat en contacte amb el govern espanyol per oferir col·laboració en l’acollida la i minimització dels efectes negatius que pot tenir la guerra per l’economia catalana i també des d’un punt de vista social.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: ferreret a febrer 24, 2022 | 18:43
  ferreret febrer 24, 2022 | 18:43
  Potser que aquests tinguin un nivell mes alt que els que arriben amb les organitzacions "humanitàries". De totes maneres hauríem de vigilar mes de prop tots els que provoquen aquestes crisis contra la humanitat.
 2. Icona del comentari de: Pep a febrer 24, 2022 | 19:44
  Pep febrer 24, 2022 | 19:44
  I als Nazis també? per ampliar la base... de Vox?
 3. Icona del comentari de: Ricard a febrer 24, 2022 | 21:04
  Ricard febrer 24, 2022 | 21:04
  A veure quants n'acull a casa seva?
 4. Icona del comentari de: Anònim a febrer 24, 2022 | 21:47
  Anònim febrer 24, 2022 | 21:47
  Els posaran la meitat a la casa de la Colau i l'altra meitat a casa d'en Patufet. Tots rebran classes de castellà perquè s'integrin
 5. Icona del comentari de: Luisnomeacuerdo a febrer 24, 2022 | 22:20
  Luisnomeacuerdo febrer 24, 2022 | 22:20
  Milhaus no te pegues pegotes, ya te dirá el gobierno de tu país, España, lo que tendrás que hacer.
 6. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a febrer 25, 2022 | 11:44
  Pere Llimonera i Citronell febrer 25, 2022 | 11:44
  Anuncio de dentífricos... Marketing de cara a la Galería y a los parroquianos de su Dogma de Fe... poco mas, porque Catalunya está en la ruina y con Deuda Basura en todos los 'ratings' y entes mundiales... No se con que lo va a pagar. Pretenderá, supongo, que lo pague todo el resto de Espanya y la UE, como hacen siempre... Hay que ayudar a los ucranianos, eso está claro, pero es que estos (bueno todos los partidos separatas suprematas de patrias inventadas) N0 se ocupan de nada serio, mas que de pantomimas, fantasías y ficciones... Si hicieran algo mas; diría, mas aun: algo bien hecho, pues me lo creería. Me creería todos estas soflamas de bondad... Pero, por no hacer, no hacen ni siquiera nada por sur 'monotema' y paranoias histórico-festivas... es que no cuela ya; No hacen ni leyes, ni nada realmente; y menos aun de valor... en cambio, estos con 'els calers' de los demás hacen toda clase de Palacios y de obras majestuosas y de caridad, al menos de boquilla...

Nou comentari

Comparteix