El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Aragonès posa en marxa un grup de seguiment de la situació a Ucraïna
  • CA

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha posat en marxa un grup de seguiment de la situació a Ucraïna, en el qual hi prenen part set departaments governamentals. En el grup hi participen Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori; Presidència; Interior; Acció Exterior i Govern Obert; Igualtat i Feminismes; Empresa i Treball; Drets Socials i Salut, segons ha informat l’executiu a través d’un comunicat aquest dijous. El Govern ha anunciat que Aragonès farà una compareixença aquesta tarda, a les 17.15 hores, des del Palau de la Generalitat, per valorar la situació d’Ucraïna.

El cap de l’executiu català ha creat el grup de seguiment “amb la voluntat d’estudiar l’evolució dels esdeveniments i les seves conseqüències, amb especial atenció a la preocupant crisi humanitària que se’n pot derivar”. A més a més, segons el comunicat, el grup també estudiarà “la resposta que es pugui donar des de Catalunya, que sempre serà terra d’acollida i pau”.

El grup també s’ha creat “per poder ser d’utilitat als ciutadans i empreses catalanes establerts a la zona i als ciutadans ucraïnesos que resideixen o es troben a Catalunya”. No obstant això, aquest matí fonts d’Acció Exterior consultades per EL MÓN havien advertit que el Govern no podia determinar ni identificar els catalans que poden estar a Ucraïna i que no tenia competències per evacuar persones de zones en situacions d’emergència. El govern espanyol ha quantificat aquest matí en 350 el número de persones de l’estat espanyol que s’han quedat de forma voluntària a Ucraïna, però n’havien sortit fins ara un centenar.

El president s’ha reunit també aquest migdia amb la consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, per parlar sobre els escenaris que es poden obrir arran el conflicte. El president s’ha afegit a la crida de la Unió Europea i de la comunitat internacional per l’aturada immediata de les hostilitats a Ucraïna. Considera que les accions militars de Rússia comprometen la pau i l’estabilitat i que és imprescindible el retorn a la via diplomàtica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa