El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
França deté dos suposats terroristes que planejaven atemptar per Nadal amb ganivets
  • CA

Les forces de seguretat franceses van detenir a finals de novembre dos joves sospitosos de planejar atacs amb ganivet durant el Nadal, en particular apunyalant vianants en llocs especialment concorreguts, segons fonts judicials citades per diversos mitjans gals com ‘Le Parisien’, segons recull l’agència Europa Press. Els dos sospitosos, de 23 anys, van ser arrestats a les localitats de Meaux i Pecq i van passar a disposició judicial el 3 de desembre, en el marc d’una investigació que ha assumit la Fiscalia Antiterrorista i el braç executor de la qual ha estat la Direcció General de Seguretat Interior (DGSI).

Entre els objectius assenyalats per passar a l’acció hi havia centres comercials, universitats o carrers concorreguts i almenys un dels detinguts ja ha reconegut els fets que se li imputen. Les autoritats han localitzat a casa seva propaganda del grup terrorista Estat Islàmic i sospiten que tenia assumit que moriria abatut per la Policia. L’altre sospitós, que ja va ser condemnat el 2019 per un tribunal de menors a quatre anys de presó, ha reconegut la seva admiració per Estat Islàmic, però ha negat que tingués un pla violent al cap, segons fonts judicials citades per l’emissora Europe1.

Precisament França celebra actualment el judici contra els autors dels atemptats de París del 13 i 14 de novembre del 2015. L’esdeveniment més mortífer va tenir lloc a la sala de concerts de Bataclan, on els terroristes van disparar contra la multitud que assitia a un concert i després van prendre ostatges. Les brigades d’intervenció ràpida policial van assaltar el loc i van abatre un dels terroristes, altres tres es van immolar amb explosius. Aquell mateix any, el 7 de gener, dos homes emmascarats i armats amb un rifle Kalàixnikov, una escopeta i un llençagranades van atemptar contra la seu de la revista satírica francesa Charlie Hebdo, també a París. Van morir 11 persones i 12 van resultar ferides.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa