Milers de seguidors pro-Trump assalten el Capitoli

Volen aturar la votació que ha de confirmar la victòria de Biden

La policia i els manifestants a favors de l’encara president dels Estats Units, Donald Trump, han mantingut enfrontaments aquest dimecres a les portes del Capitoli, després que diversos simpatitzants del president hagin travessat les tanques que voregen l’edifici. La intenció d’aquestes persones és aturar la reunió del Congrés dels Estats Units que ha de corroborar els resultats de les eleccions celebrades el passat mes de novembre.

Malgrat que Joe Biden va ser escollit guanyador, l’expresident Donald Trump continua sense reconèixer els resultats i ha tornat a titllar els comicis de “fraudulents”, demanant “corregir” els resultats. Tal com recull la ‘CNN’ el Congrés s’ha vist obligat a fer un recés en el debat després del succés. Per la seva banda, Trump s’ha dirigit als manifestants a través de Twitter criticant al vicepresident Mike Pence, per no tenir “el coratge” per “protegir el país i la Constitució”. Trump ha enviat un missatge als manifestants assegurant que “està” amb ells. “Mai no concedirem la victòria (a Biden)“, ha afirmat.

Una dona en estat crític després de rebre un tret

Durant l’assalt s’han viscut escenes de violència i tal com recull la ‘CNN’, hi hauria una dona ferida en estat crític després de rebre un tret a la zona del pit. La Casa Blanca ha anunciat a través de la seva portaveu que activa la Guàrdia Nacional juntament amb altres serveis de protecció.

Membres de la policia del Capitoli caminen dins l'edifici mentre els manifestants protesten a l'exterior | Reuters
Membres de la policia del Capitoli caminen dins l’edifici mentre els manifestants protesten a l’exterior | Reuters

Sona l’alarma al Capitoli

Els manifestants han titllat de “traïdors” els agents. La policia s’ha vist obligada en alguns moments a fer ús del gas pebre per dispersar la multitud. En l’enfrontament també s’ha fet ús de gas lacrimogen, però es desconeix si l’ha utilitzat la policia o els manifestants. Aquesta situació ha fet que el Capitoli, l’edifici que acull les dues càmeres del Congrés dels Estats Units, es tanqués. Així mateix, la policia de l’edifici ha fet sonar l’alarma d’emergència, que s’ha acompanyat d’un missatge en el que es demanava a les persones que es troben dins les instal·lacions que busquessin “refugi” i es mantinguessin en “silenci” davant d’una “amenaça interna“.

Biden: “Això no és una protesta, és una insurrecció”

El president electe dels Estats Units, Joe Biden, ha reclamat a Trump que faci un missatge per la televisió per aturar l’assalt, que ha descrit com una “insurrecció”. En una intervenció, Biden ha dit que les escenes de “caos, desordre i sedició” que s’estan vivint a Washington “no representen la veritable Amèrica”. El president electe ha demanat a Trump que “compleixi la seva promesa i defensi la Constitució” per acabar un “setge” que amenaça la seguretat dels Estats Units. “El món està mirant”, ha dit Biden, que ha admès que la situació demostra que “la democràcia és fràgil“.

Per altra banda, la líder demòcrata del Senat, Chuck Schumer, així com la presidenta de la Cambra de Representants, Nancy Pelosi, han emès una declaració conjunta demanant a Trump que exigeixi als manifestants l’abandonament del Capitoli “immediatament”.

La policia identifica i reté alguns dels manifestants pro-Trump que han envoltat el Capitoli dels Estats Units | Reuters
La policia identifica i reté alguns dels manifestants pro-Trump que han envoltat el Capitoli dels Estats Units | Reuters

Pence: “Els implicats en l’atac seran processats amb tot el pes de la llei”

El vicepresident dels Estats Units, Mike Pence, ha demanat que s’aturi la “violència i la destrucció” al Capitoli. Pence ha anunciat a través de Twitter que els implicats seran processats “amb tot el pes de la llei” i ha instat als manifestants a “abandonar immediatament l’edifici“. També ha recordat que s’han de respectar els agents de l’ordre públic. “La protesta pacífica és un dret de tots els nord-americans, però aquest atac no es pot tolerar”, ha avisat.

Trump demana als manifestants que abandonin el Capitoli

Trump ha demanat finalment als manifestants que se’n vagin ” casa“, amb paraules de reconeixement cap a ells (“sou molt especials“) i un altre cop insistint que en les eleccions nord-americanes en les quals va guanyar Joe Biden hi va haver frau electoral. “Heu de tornar a casa”, ha dit, apel·lant a la necessitat que “ningú acabi ferit” i al respecte a les forces de seguretat.

Comentaris

  Bot 07/01/2021 2:55 am
  El 100% dels mèdia mainstream contra Trump. uhmmm. sospitòs, molt sospitós.
  Bot 07/01/2021 2:51 am
  False flag
  LSO 06/01/2021 10:29 pm
  Los seguidores del loco de Supertrump, se distinguen por su obesidad, los que comen comida basura, se convierte en basura.
  Pepe 06/01/2021 9:51 pm
  Quin nivell tenen els EEUUAA. De primera potència a la merda.

Nou comentari