El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Catalunya rep uns 1.200 refugiats ucraïnesos que fugen de la guerra
  • CA

La situació a Ucraïna és cada vegada més tensa i molts governs han decidit obrir les seves fronteres per acollir a les persones que fugen del país en guerra amb Rússia. Catalunya ja ha rebut unes 1.200 persones refugiades, segons ha explicat aquest dimarts la portaveu del Govern, Patrícia Plaja. La Generalitat ha informat que preveu, de moment, oferir unes 2.000 places d’acollida residencial. En aquest sentit, Plaja també ha demanat la participació ciutadana i de les entitats privades per poder proveïr a aquestes persones durant el temps que sigui necessari, ja que són les que tenen la capacitat d’identificar i detectar “les necessitats més urgents”, i aconseguir el material localment, segons ha argumentat la portaveu.

Durant la roda de premsa després de la reunió de cada dimarts de l’executiu català, Plaja ha comparegut acompanyada de la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, qui ha assegurat que gran part dels refugiats que arriben d’Ucraïna són dones i infants. Això es deu a que la majoria d’homes estan lluitant al front ucraïnès. Tot i que moltes d’elles tenen amb qui quedar-se dins del territori, la Generalitat obre unes 2.000 vivendes on les eprsones que ho desitgin es poden allotjar. Vege també ha insistit en què la xifra “seguirà augmentant durant les pròximes setmanes”.

Aquestes places que oferta la Generalitat se sumen als centres que instal·larà el govern espanyol. De fet, els emplaçaments aniran modelant-se a mesura que van arribant més refugiats de la guerra i s’adaptaran a les necessitats de les persones, segons ha comentat la portaveu del Govern. Des de la roda de premsa, Plaja també ha volgut recordar que cal ajudar a les organitzacions professionals que estan sobre el terrenys i la Generalitat es compromet a fer aportacions directes. Aquestes ajudes seguiran vigents fins que el conflicte acabi, segons ha especificat Plaja.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa