La Revuelta ha rebut aquest dimecres dia 20 de març la visita d’un extreballador de la Moncloa que ha deixat parat David Broncano. José Roca, xef amb una àmplia trajectòria, s’acaba de jubilar i ha decidit passar pel programa de TVE per explicar els secrets que es couen entre els fogons del Palau. Després de quaranta-sis anys dins l’equip de cuiners, José Roca ha pogut conèixer els gustos dels presidents. Però com ha sorgit aquesta inesperada visita? En el programa anterior, parlant amb la rapera catalana Lia Kali, va sorgir la pregunta sobre la possibilitat de tenir un xef privat com tenia Pedro Sánchez. Dit i fet, l’endemà David Broncano rebia la visita del cuiner.

Va començar a treballar amb Adolfo Suárez
José Roca va entrar a treballar l’any 1975 com a rentaplats, quan encara estava a la universitat. En més de quaranta dècades, ha vist passar diversos presidents del Govern i aquesta experiència permet conèixer de ben a prop els seus gustos i manies. Només entrar en el plató de La Revuelta, Broncano volia saber si Mariano Rajoy demanava kiwis per esmorzar. Entre broma i broma, l’excuiner, que s’ha jubilat fa tres mesos, ha revelat alguns detalls desconeguts. “Érem sis persones. En la cuina sempre hi ha hagut molt bon ambient, donem menjar al president, a tot l’equip de Palau i en els menjars oficials. Si posem fruita l’acostumem a posar preparada, pelada, tallada”. Amb els anys, va acabar convertint-se en el cap de cuina de la residència presidencial.
Quines preferències tenen els presidents?
En aquesta entrevista gairebé improvisada, Broncano ha fet un seguit de preguntes sobre les preferències alimentàries dels presidents. Per exemple, que Mariano Rajoy “no tenia gustos clàssics, li encantava el menjar gallec, que tenen uns productes meravellosos”. I els agrada la carn crua? Roca revela que a tots els agrada “la carn al punt” i Broncano ha fet broma dient “que al Perro Sánchez li agradaria que fos crua”. De fet, el mateix president responia en el seu compte d’X (abans Twitter) dient “Que bé em coneixes. Gaudeix de la teva jubilació més que merescuda”.
Qué bien me conoces, José.
— Pedro Sánchez (@sanchezcastejon) March 19, 2025
¡Disfruta de tu jubilación más que merecida! https://t.co/MjSVilG9Xm
Més anècdotes entre fogons
Tants anys al servei de la cuina presidencial donen per viure moltes anècdotes entre fogons. En la seva visita en el programa de TVE ha fet entrega d’un regal, una maqueta del Palau de la Moncloa, tot i que segurament el regal que ha rebut amb més il·lusió ha estat la medalla de Carles III que va entregar-li Pedro Sánchez en la seva cerimònia de comiat. Malgrat que el contracte de confidencialitat no permet revelar molta informació, José Roca ha compartit algunes anècdotes, com que en la seva carrera culinària només ha patit una intoxicació alimentària o que el president Erdogan va visitar la Moncloa amb un tastador -una persona que tasta els plats abans que ell-, però que al final no va intervenir.
La pregunta inesperada de Broncano a Quim Gutiérrez
L’excuiner presidencial no ha estat l’únic convidat de la nit. L’actor català Quim Gutiérrez ha visitat el programa per promocionar la seva nova pel·lícula, Los aitas (Els pares) coincidint amb una data molt simbòlica, el Dia del Pare. Parlant de paternitat, perquè el Quim té dos nens a casa, el presentador ha fet una pregunta “que fins ara no havia fet a cap home”.

“Com compatibilitzes ser pare amb la teva carrera d’actor?”, ha volgut saber l’andalús. “El més complicat crec que és la promoció. En la promoció de Al otro barrio vaig cancel·lar per primera vegada una entrevista. El cap no va bé. Si el nen es desperta quatre vegades a la nit, a escala de competència mental no dones. Em va saber molt malament, però no dones”. Davant les preguntes clàssiques, l’actor no ha volgut mullar-se i ha esquivat les preguntes, moment en què Broncano decidia no insistir més veient la seva negativa a respondre.