El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Això és el que costa l’American School, l’escola on van els fills de Piqué i Shakira

Mentre Shakira acaba de preparar les maletes per marxar a cap Miami i allunyar-se definitivament de Gerard Piqué. Després de diversos retards, la cantant colombiana ha fixat l’1 d’abril com a data màxima per abandonar Barcelona amb els seus fills, Milan i Sasha. L’artista ho té tot a punt. Fins i tot diuen que ja ha buscat una escola molt similar a on estudien ara: l’American School of Barcelona, una escola internacional d’elit amb preus prohibitius.

L’ASB, ubicat a Esplugues de Llobregat, és un dels més exclusius de Catalunya. Com que es regeix pel sistema educatiu dels Estats Units, Milan i Sasha tindran la meitat de la feina feta quan es traslladin a Miami amb la seva mare. Es calcula que la parella ha estat pagant uns 40.000 euros anuals per escolaritzar els dos fills, però els preus varien molt en funció del curs i s’encareixen a mesura que es cremen etapes educatives.

Vista aèria de les instal·lacions de l’American School of Barcelona / ASB

L’American School de Barcelona, un centre d’elit amb preus prohibitius

Només arribar a l’escola, els nous estudiants han de pagar 250 euros, als quals s’ha de sumar una matrícula anual de 975 euros. A més, les famílies han d’abonar una quota única quan el seu fill entra a estudiar a l’escola, que pot ser de 3.000 euros si és a infantil (P3-P5) o de 6.000 euros si és a partir de primària (graus 1-12, equivalents). Això suma uns 4.000 euros el primer any i l’infant encara no ha entrat ni per la porta de l’escola.

El cost del curs escolar varia. Els nens de P3, P4 i P5 paguen 13.304 euros l’any –amb preus del curs vinent–, mentre que per cada curs dels graus 1-5 s’han d’abonar 17.760. En els graus 6-8 s’apuja a 20.350 euros per curs i en els últims, els graus 9-12, la tarifa es dispara als 24.766 euros. I això si ho paguen directament les famílies. Si ho fa una empresa en nom seu, els preus encara són molt més elevats.

A tot això se li poden sumar altres càrrecs opcionals com el servei de menjador, que costa 1.700 euros anuals, o el transport en autobús, que des de Barcelona costa 2.220 euros per curs. En total, la família d’un alumne que entri a l’American School a P3 podria arribar a pagar uns 21.500 euros pel primer any. Per tota l’escolarització, la factura pot arribar a superar els 360.000 euros, una mitjana d’uns 24.000 l’any o 2.000 euros al mes.

Més notícies
Shakira justifica els atacs a Gerard Piqué - Youtube
Shakira justifica la cançó contra Gerard Piqué: “Per canalitzar emocions”
Notícia: Shakira justifica la cançó contra Gerard Piqué: “Per canalitzar emocions”
Comparteix
La cantant concedeix una entrevista a Nova York i confessa que ha tingut "un any molt dur" per la separació
Shakira, a l'aeroport de Barcelona abans de posar rumb cap a Nova York - Europa Press
Shakira marxa de viatge i protegeix la casa amb una altra bruixa al balcó
Notícia: Shakira marxa de viatge i protegeix la casa amb una altra bruixa al balcó
Comparteix
La cantant ha estat vista a l'aeroport de Barcelona acompanyada dels fills
Diuen que Gerard Piqué proposava fer trios a discoteques - Europa Press
Gerard Piqué, infidel a Shakira des de fa temps: trios i festes VIP
Notícia: Gerard Piqué, infidel a Shakira des de fa temps: trios i festes VIP
Comparteix
Una noia assegura que el futbolista va proposar fer un trio a la germana de 19 anys i una altra amiga
Jordi Basté revela una intimitat de Shakira - TVE
Basté revela una mania de Shakira i pren partit en la guerra amb Piqué
Notícia: Basté revela una mania de Shakira i pren partit en la guerra amb Piqué
Comparteix
El locutor de RAC1 ha deixat clar que està a favor de l'exfutbolista en aquesta història de la separació

Comentaris

  1. Icona del comentari de: JordiP a març 13, 2023 | 10:20
    JordiP març 13, 2023 | 10:20
    I no és la única. Aquestes escoles estan formant el grupet de privilegiats que formaran el nucli decisiu del país el dia de demà. I aquests fanàtics a mort de l'escola pública, únic, igualitària i aplanadora no fan res per a neutralitzar-les. Cosa que equival a acceptar l'esclavatge del poble a càrrec de l'èlit millionetis. Els de sempre. Els fills dels fills dels del primer d'abril de 1939. Però sí que treballen en contra de l'escola concertada, que és el darrer reducte dela formació lliure, original, adaptada als temps, dinàmica i barata per l'Estat i una mica cara per als seus usuaris. Que, com que es tracta d'on la classe mitja del país envia els seus fills, dona formació a una franja de professionals que, a la llarga, serà la compensació popular (una mica) a l'èlit governant que, com sempre, mai no han mirat avall sinó amunt i han format una societat a part.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa