El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Alarma per l’estat de salut d’Elisabet d’Anglaterra

Torna a preocupar l’estat de salut de la reina Elisabet d’Anglaterra. Des que morís el seu marit el passat mes d’abril, que la monarca no aixeca el cap. Només ha aparegut públicament un parell de vegades i ha hagut de ser ingressada a l’hospital per un estat de salut massa dèbil que “requeria precaució”. Ara la CNN filtra una decisió molt sorprenent que podria amagar un empitjorament del seu estat: la cancel·lació del tradicional esmorzar que sempre organitza amb la família abans de Nadal.

Aquestes festes nadalenques seran molt diferents per a l’Elisabet, el primer Nadal sense el seu marit al costat. A més a més, la situació epidemiològica és molt desfavorable i no podrà envoltar-se de tants familiars com voldria. Aquest dimarts estava previst que es reunís amb el cercle més proper, però la Casa Reial ha hagut de suspendre’l davant de l’últim avenç del coronavirus. Estan molt preocupats per un hipotètic contagi de la monarca, que podria ser letal tenint en compte que té 95 anys i un estat de salut delicat. De fet, fonts properes a la família deixen caure que el coronavirus seria només una excusa i que si han cancel·lat la reunió és perquè Elisabet no es troba amb prou forces.

La reina Elisabet II, en un discurs durant el passat mes de maig / Buckingham Palace

Cert és que la situació sanitària al Regne Unit és molt preocupant i que les autoritats s’han vist forçats a decretar noves restriccions per intentar evitar un Nadal ple de contagis. La família reial intentarà adaptar-se a la nova situació, el que no impedeix que hagin decorat tot el Palau amb llums i petites figures nadalenques. De moment es desconeix si Elisabet II emetrà el tradicional missatge nadalenc com ha fet cada any des que és reina. Molts esperen aquest moment per poder veure-la i conèixer realment com es troba i què hi ha de cert entre tant hermetisme.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Observador a desembre 17, 2021 | 16:48
    Observador desembre 17, 2021 | 16:48
    El déu Cronós no perdona a ningú.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa