El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Noemí Galera: “M’increpaven i m’amenaçaven de mort”
  • CA

Noemí Galera ha estat una de les cares recurrents d’Operación Triunfo des dels seus inicis. La catalana està darrere dels càstings de totes les edicions del concurs, una feina que ha compaginat amb la de membre del jurat, professora i directora de l’Acadèmia. Enguany se celebra el 20è aniversari de l’estrena del format, un programa que ha aguantat en antena dues dècades i que ha convertit en artistes famosos a molts dels seus concursants. Per tal de celebrar-ho, Noemí ha concedit una entrevista a Fórmula TV en la que sincera sobre els pitjors moments d’aquests anys. Deixa clar, però, que OT és el programa de la seva vida: “He patit molt, però m’ho he passat molt bé. Aquest programa ha estat un regal, sobretot en aquestes últimes edicions perquè he tingut més implicació. En un principi no podia gaudir de l’èxit i no teníem vida social perquè no paràvem. Hi ha hagut pressió a totes les edicions, però especialment a OT 2 i OT 2018 per ser les següents a les més exitoses”.

El gran canvi el va experimentar quan va acceptar el càrrec de formar part del jurat: “A mi no em van començar a reconèixer pel carrer fins que vaig començar a ser jurat. Aquella etapa em va marcar molt sobretot per això, perquè la gent m’increpava pel carrer. Quan va passar allò de l’Idaira, quan la vaig esbroncar en directe el 2005, van arribar a amenaçar-me de mort. Segueixo mantenint el que li vaig dir, encara que amb l’experiència m’he adonat que li hauria d’haver dit d’una altra manera. No repetiria com a jurat mai, és duríssim i ja sóc gran. Ara bé, aprofito per deixar clar que jo he estat jurat i que a mi ningú mai no m’ha obligat a dir res que no volia… Així que crec que Coco Comín no recorda com funcionava el programa, perquè nosaltres no eliminàvem a ningú”, diu en referències a les polèmiques declaracions de la coreògrafa, que va assegurar a un periodista que la van forçar a nominar un concursant quan ella no hi estava d’acord.

Noemí Galera, en l'última edició d'OT - TVE
Noemí Galera, en l’última edició d’OT / TVE

Molts parlen de l’estrena d’una nova edició d’OT, la que encara no està confirmada. Sembla, però, que arribaria aviat si fos per Noemí: “Espero que torni i m’encantaria que l’any vinent poguéssim fer els càstings. És un programa clau en la història de TVE i li haurien d’haver donat espai a la festa que estem organitzant pel seu 20è aniversari. Hi ha moltíssima gent que està desitjant que torni el programa i tant de bo puguem fer-ho perquè és el programa de la meva vida”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa