El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mark Zuckerberg construirà la seva pròpia ciutat
  • CA

 

Mark Zuckerberg, fundador de Facebook, té la intenció de comprar un poble sencer. L’adquisició té per objectiu construir una petita ciutat, que sota el nom de Willow Campus, tindrà 1.500 habitatges, destinades principalment als seus empleats. En cas de materialitzar-se el seu pla, Zuckerberg compraria terra a Menlo Park, a uns 30 quilòmetres al sud de San Francisco, on se situa la seu corporativa de Facebook.

 

 

La petita ciutat a més d’habitatges tindrà botigues, una plaça i transport i tots els serveis necessaris per desenvolupar el dia a dia dels seus ciutadans. El magnat vol posar en marxa unes noves oficines de Facebook a Willow Campus. L’operació s’ha anunciat després del rebuig, per part del Tottenham, pel que Zuckerberg estava disposat a oferir 1.100 milions d’euros per adquirir el club de futbol anglès.

  

El nou projecte de Zuckerberg pretén allunyar-se dels preus de Silicon Valley, on els darrers anys els preus del lloguer s’han disparat i per un apartament de dos llits es paguen de mitjana uns 3.500 euros al mes i els treballadors de Facebook han de fer front a aquestes mensualitats, el que s’ha convertit en un problema per a molts d’ells. 

  

Zuckerberg és la cinquena persona més rica del món pretén amb aquesta mesura no perdre la seva plantilla. Tot i això, només un 15% dels habitatges de Willow Campus tindran un preu inferior al de mercat i seran els seus empleats els primers a poder accedir a aquests pisos, que també s’oferiran a treballadors d’altres empreses.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa