El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Macarena Gómez: “Sóc feminista, però no hem de denigrar els homes”
  • CA

L’actriu de La que se avecina Macarena Gómez s’ha convertit en tendència aquests últims dies arran d’una entrevista a Este es el mood en la qual ofereix la seva versió sobre el feminisme. Deixa clar des del primer moment que es considera feminista, encara que reconeix no coincidir amb tots els valors que promou el moviment actualment: “No es pot intentar fer un canvi de mentalitat tan dràstic en tan poc temps. Per arribar a la igualtat en la representació de personatges al cinema, per exemple, necessitem temps. Si no hi ha protagonistes dones, és perquè el guionista no escriu aquests papers. Fins ara han tingut més pes els guionistes homes que dones, i és per això que escriuen com a homes perquè és el seu sexe i el que més coneixen. Hem de donar temps al cinema per adaptar-se al feminisme. És un procés molt lent i no l’hem d’imposar, estic molt en contra d’això”.

Macarena Gómez a 'Este es el mood' Youtube

Macarena Gómez a Este es el mood / Youtube

De fet, considera que hi ha una branca del feminisme que intenta “denigrar i degradar els homes“, el que considera horrible: “No és que no m’agradi el feminisme radical, el que no m’agrada són les dones que creuen que tots els homes són ximples. La dona necessita a l’home, jo necessito els homes al meu voltant. No els infravaloro ni els construeixo des de l’odi. Som iguals que els homes, però no els podem degradar ni denigrar”.

Macarena deixa clar que creu que s’està forçant el feminisme: “Crec que hi ha cert discurs d’odi cap als homes i ens hauríem de centrar més en altres coses. Per exemple, en les crítiques entre dones. Jo sóc mare treballadora i recordo que vaig anar a treballar només una setmana després de tenir el bebè. Doncs moltes dones que es feien dir feministes em van començar a insultar perquè deixava el bebè sol. Sol? Té un pare i es quedava amb el pare. Ell també l’ha de cuidar, no? Aquestes són les coses que hem de canviar”. 

Les seves reflexions han generat un autèntic debat a Twitter entre moltes dones que comparteixen la seva opinió i d’altres que consideren que és un pensament retrògrad. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa