El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El biògraf de la Reina: “Letícia i l’exmarit segueixen quedant”
  • CA

‘Letizia, la reina impaciente’ arribarà a les llibreries aquesta setmana, una biografia escrita per un argentí que ha trigat set anys en escriure’l. Leonardo Faccio ha concedit una entrevista a ‘Vanity Fair‘ en la qual fa un resum de les polèmiques que tracta el llibre, de totes aquelles anècdotes curioses que ha descobert de la Reina després d’entrevistar amics i membres de la família.

El va començar a redactar en sentir un interès en el que provoca la monarca, la capacitat de fer parlar. Què l’ha sorprès d’ella? La seva sinceritat quan ha aconseguit parlar amb ella: “La Reina em va demanar que parlés bé d’ella i del Rei, un gest d’absoluta sinceritat. Em va presentar com el periodista que escriuria bé sobre ells, el que demostra el temperament imperatiu de la reina. La seva manera de parlar està en sintonia amb el d’una presentadora de televisió”. 

Els reis Felip i Letícia, de la mà en un premi de periodisme / Europa Press

Va parlar amb l’àvia de Letícia sobre la seva infància i professió, d’igual manera que amb el pare. Una de les entrevistes més reveladores, però, té com a protagonista Alonso Guerrero. L’exmarit de la reina Letícia fa una confessió que no es coneixia encara, que segueixen sent amics: “M’ho va dir amb molta naturalitat. Em va dir que a vegades es reuneixen per parlar, prendre un cafè… i que fins i tot ha tingut un sopar amb ella i el Rei. És una relació que ha durat tants anys que ha acabat derivant amb una amistat”.

Alonso Guerrero

Alonso Guerrero, l’exmarit de la reina Letícia / Europa Press

Alguns antics companys de feina li asseguren que la recorden com una periodista responsable i perfeccionista, però també insegura i dèspota. Un company d’EFE, de fet, li diu que un examant de la Reina va rebre una trucada d’ella just abans de convertir-se en princesa i que el va amenaçar si explicava alguna cosa sobre el seu passat: “En aquell moment ella se sentia vulnerable perquè no volia que es revelés la seva intimitat. Estava a la defensiva…”. I d’aquí, a una conversa amb el cosí de Letícia que torna a treure a la llum els temes econòmics controvertits dels Reis: “Iñaki no ha fet res més que repetir el que fan els altres. Hi ha molts diners negres a la Casa Reial”.

La reina Letícia, durant l’entrega d’un premi / Europa Press

 

Una conversa molt completa que només destaca alguns punts del llibre, que s’espera que es converteixi en un èxit de vendes. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa