Els fills de Diana de Gal·les esclaten contra la BBC: “La nostra mare va morir per culpa d’enganys com el vostre”

Guillem i Harry d'Anglaterra reaccionen a l'escàndol de la cadena britànica, que va enganyar la mare perquè concedís la famosa entrevista del 1995

Escàndol majúscul al Regne Unit. El govern britànic examinarà una possible reforma de la BBC després de l’informe que s’ha emès sobre els mètodes enganyosos que un dels periodistes hauria utilitzat per aconseguir la controvertida entrevista de Diana de Gal·les el 1995. Aquest hauria mostrat uns informes falsos a la princesa en els que presumptament es deia que el servei secret l’havia estat espiant. Això li hauria donat ales per aparèixer en antena i reconèixer que el seu marit li era infidel i que ella era molt infeliç.

Lady Di, a la controvertida entrevista de la BBC el 1995

El seu fill gran, el príncep Guillem, ha emès un comunicat duríssim en forma de vídeo en el que acusa la cadena pública de provocar la caiguda de la seva mare i d’enverinar la relació amb Carles d’Anglaterra. Poc després arribava la disculpa de la BBC a la casa reial en una carta de l’antic director i presentador.

El comunicat de Guillem no pot ser més dur. Assenyala la BBC directament i demana que mai més no torni a emetre’s cap fragment d’aquella entrevista de la mare: “En la meva opinió, la manera enganyosa en la que va obtenir-se l’entrevista va influir substancialment en el que va dir la meva mare. L’entrevista va ser una contribució important a fer que la relació dels meus pares empitjorés encara més i, des de llavors, ha fet mal a innumerables persones més. Produeix una tristor indescriptible saber que els errors de la BBC van contribuir significativament a la seva por, la paranoia i l’aïllament que jo recordo d’aquells últims anys amb ella. El que més m’entristeix és pensar que si la BBC hagués investigat adequadament les queixes i preocupacions el 1995, la meva mare hauria sabut que la van enganyar”.

El seu germà, el príncep Harry, ha emès també un comunicat en el qual assegura que són aquestes pràctiques les que van acabar amb la vida de la mare: “L’efecte dominó d’una cultura d’explotació i pràctiques immorals, al final, se la van endur. A tots els que han admès d’alguna manera la seva responsabilitat, gràcies per fer-ho. Aquest és el primer pas cap a la justícia i la veritat. El que més em preocupa és que les pràctiques com aquestes segueixen fent-se servir avui. La nostra mare va perdre la seva vida per això i no ha canviat res“.

La cadena pública britànica queda en entredit i assenyalada per mitjans de tot el món. Una manera d’actuar denunciable que pot tenir conseqüències molt greus 26 anys després d’aquella entrevista.

Nou comentari