El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
‘Gran Hermano’ adopta un protocol per evitar més abusos sexuals
  • CA

Feia temps que s’especulava amb un possible retorn de Gran Hermano, que no ha tornat a emetre una edició amb persones anònimes des del presumpte abús sexual que va tenir-hi lloc durant l’edició del 2017. Una de les concursants va denunciar que havia estat víctima per part d’un company, a dins de la casa i sense que ningú no va fes res. El cas encara està pendent de resolució judicial, el que lliga de mans i peus la productora. Ara bé, sembla que estan preparats per tornar en antena l’any vinent.

Per tal d’evitar-se infinitat de crítiques i referències al tema, la productora ha comunicat que ha desenvolupat una guia contra els abusos sexuals: “L’objectiu és reforçar la nostra política de tolerància zero davant situacions d’abús sexual, així com assegurar la creació d’entorns segurs que garanteixin el respecte i la seguretat de tots els concursants”.

Han seguit les recomanacions d’experts per elaborar un protocol pràctic i rigorós que inclou 44 mesures concretes. El text, de 13 pàgines, afirma que se sotmetrà tot el personal a una formació específica i que s’oferiran als concursants unes instruccions “clares i inequívoques” sobre quines conductes seran intolerables. Per una altra banda, limitaran l’alcohol dins de la casa i demanaran un telèfon de contacte a cada concursant perquè el truquin en cas de resultat agredit sexualment. 

Jorge Javier Vázquez a ‘Gran Hermano Dúo’ / Telecinco

Volen que sigui la víctima qui decideixi en tot moment què espera de la productora i asseguren que la decisió serà respectada en tot moment. Si el o la concursant prefereix no fer públic l’abús, el programa es veurà obligat a complir els seus desitjos. Garantiran la confidencialitat i el dret a la intimitat de la víctima, el que no va passar en el cas de Carlota. 

L’objectiu final és protegir la víctima de manera ràpida, tot posant psicòlegs i experts en violència de gènere la seva disposició i opcions judicials. Tot un seguit de pautes que haurien d’haver seguit en aquell cas, que confien saber aplicar en l’hipotètic cas que aquesta situació es tornés a repetir. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa