El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Nacho Palau i Miguel Bosé fan les paus en una trucada “molt emotiva”

Nacho Palau s’ha fet famós gràcies a la relació de 20 anys amb Miguel Bosé i tots els problemes que han tingut per la custòdia dels quatre fills. Últimament s’ha parlat d’ell pel seu estat de salut, per això, en detectar-li un càncer de pulmó que l’ha forçat a rebre quimioteràpia. El valencià de 50 anys havia parlat sobre el tema abans, però mai amb tanta sinceritat com la que ha tingut en l’entrevista a Déjate querer, un programa lacrimogen de Telecinco.

Saber que tenia càncer va suposar un “mastegot” molt fort: “Va arribar un dia en el que vaig adonar-me que no podia més, que volia que tot acabés perquè no tenia més forces. En aquest procés he sentit l’estima de molta gent, però hauria preferit estar sol en una bombolla i amb els meus fills atesos. És molt difícil, ho passes malament encara que tinguis suport perquè sents dolor, impotència, veus els altres patir i tu només tens mala llet. Aquesta malaltia és molt dura també per a la gent del teu voltant perquè et veuen malament i havent de fer-te moltes proves. Jo he demanat perdó moltes vegades”.

Una de les pitjors sensacions ha estat sentir-se vulnerable: “Horrible… Em noto amb més por i més dèbil. Al meu cos li han donat canya i jo tinc fills, els qui veuen que no estic al 100%. Els efectes secundaris han estat fotuts. He perdut la veu, tenia estrès, fatiga, estava tan cansat que encara ara em costa pujar escales. Ara vull recuperar-me, estar fort una altra vegada i viure perquè els meus fills tinguin un pare fort”.

En el seu cas encara ha tingut sort perquè li va detectar el càncer a temps i no li havia causat metàstasi: “Si tornés a aparèixer càncer en el meu cos ho viuria molt malament, fatal. Soc fill d’una persona malalta i he estat envoltat de gent en tractament, però mai no m’hauria imaginat com de difícil és, com de malament es passa i com de sol et sents”.

Nacho Palau, emocionat en parlar del seu càncer - Telecinco
Nacho Palau, emocionat en parlar del seu càncer | Telecinco

Nacho Palau ha perdut la veu i això ha fet que entengui més a Miguel Bosé

Una de les seqüeles del tractament ha afectat la seva parla: “He estat sense poder parlar perquè se’m va inflamar la gola… Tinc una corda vocal afectada que no recuperaré, però almenys puc parlar”. Això, sorprenentment, l’ha unit al seu ex: “Quan vaig perdre la veu vaig sentir molta empatia amb Miguel Bosé, ja que ell la va perdre i encara continua amb la veu fotuda”.

Ha sorprès que expliqui com va reaccionar el cantant a la notícia del seu càncer: “La primera trucada va ser molt emotiva. Em va dir que ell estava allà i que no em preocupés, que em cuidés i alimentés bé i que no em preocupés per res més. Jo l’estimo molt i hem entès que la unió entre els nostres fills no es pot trencar. El procediment legal no s’ha aturat perquè hem d’arribar a un acord, però no és just que per la immaduresa dels grans ho paguin els més petits que no tenen culpa de res”.

Miguel Bosé parla de Nacho Palau en directe - TVE
Miguel Bosé parla de Nacho Palau en directe | TVE

Miguel Bosé, poc després, reapareixia davant les càmeres de televisió quan el veien en la fira d’art ARCO. Aquí, després de deixar clar -de males maneres- que no volia parlar amb els mitjans: “Us contesto, però després em deixeu. Nacho està bé i parlem molt, és una alegria que estigui millor. Ell és un noi molt bo que ha refet la seva vida i que ara surt amb una parella que també és un bon noi. No hem estat distanciats mai, això ho heu dit vosaltres. Ven més que tinguem mala relació”, una clatellada poc creïble, però, tenint en compte que s’havien filtrat informacions que confirmaven dia sí dia també que havien acabat molt malament entre ells.

Comparteix

Icona de pantalla completa