El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Antonio David Flores guanya el judici contra ‘Sálvame’

Antonio David Flores ha guanyat la batalla a Sálvame. L’exmarit de Rocío Carrasco va denunciar el programa per acomiadar-lo improcedentment el passat mes de març. La cadena decidia prescindir d’ell quan encara li quedaven mesos de contracte, una decisió que basaven en les acusacions de la seva exdona en el documental. Era allà on tornava a incidir en què Antonio David l’havia maltractat i manipulat, un testimoni que Telecinco aprofitava per fer fora al col·laborador -en aquells primers dies, presentat com un monstre i molt criticat-. Ningú no dubtava encara de les paraules de Rocío, raó per la qual Sálvame va voler treure’s de sobre al col·laborador perquè no els acusessin de tenir un maltractador a la plantilla.

El problema? Que no hi ha cap sentència ferma que digui que Antonio David és, realment, un maltractador. Rocío no ho ha pogut demostrar en aquestes dues dècades de batalla judicial, per la qual cosa el problema no podia acomiadar-lo per aquesta raó. Antonio David els va denunciar i el jutjat de Madrid acaba de filtrar la sentència a El Mundo: “L’acomiadament del treballador és nul per vulneració del seu dret fonamental a l’honor i es condemna a la productora a l’abonament dels sous deixats de percebre fins a la data en el que el contracte temporal hauria finalitzat. Un total de 32.361 € als que s’ha de sumar la indemnització addicional pels danys causats amb la vulneració del dret a l’honor en la quantia de 50.000 €“.

La jutgessa destaca el modus operandi “lleig” que ha tingut la productora amb ell des que comencés a emetre’s el documental. Ara bé, també posa sobre la taula la culpa dels seus companys de programa: “Els col·laboradors van aparèixer a plató seriosos, greus i judiciosos com si d’un jurat popular es tractés. A més a més, Carlota Corredera va obrir el programa anunciant l’acomiadament d’Antonio David Flores com si fos un veredicte”. La sentència els condemna per haver estat assenyalant el tertulià de maltractador quan “no hi ha cap sentència que corrobori aquestes acusacions”. La magistrada considera que hi ha hagut una voluntat deliberadament buscada, a més a més, perquè Antonio David no conegués el seu acomiadament fins al moment de l’emissió del programa: “Volien treure rèdit empresarial al seu acomiadament i van reservar-se l’exclusiva d’aquesta informació”.

Antonio David Flores Telecinco
Antonio David Flores, en directe a Sálvame / Telecinco

Un acomiadament improcedent sense notificació a temps, a més a més d’una vulneració al dret a l’honor. Un escenari que els condemna a pagar 82.361 € a Antonio David Flores, que ha aconseguit que la justícia li doni la raó alhora que ha deixat en evidència el programa i la productora.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa