El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Angy Fernández: “He tingut depressió i ansietat durant 10 anys”

Angy Fernández va donar-se a conèixer públicament gràcies a la seva participació a Factor X, la que la va ajudar a produir dos discos. Ara bé, la fama va arribar-li de la mà de Física o Química. Des de llavors, la icònica Paula ha encadenat diferents projectes que fan que encara tingui un bon grapat de seguidors. Tots ells han estat pendents del que ha explicat durant la seva intervenció a Todo es verdad, el programa de Risto Mejide. L’objectiu era que reflexionés sobre el suïcidi de Verónica Forqué, el que li donava ales per sincerar-se sobre els problemes de salut mental que ha arrossegat durant molts anys.

La jove actriu reconeixia que ha tingut depressió durant més d’una dècada: “Estic tocada perquè veient tot això de la Verónica m’he sentit una mica identificada. Al final som moltes les persones en el món que patim una cosa així. Jo vaig tenir la sort de compartir la meva primera pel·lícula amb ella i ara sento tot el que ella estava sentint, aquesta necessitat de ser humil i aturar-te. Veure-la així és duríssim… I després de veure el seu final tràgic, molta gent entendrà una mica més el que li estava passant mentre feia Masterchef“.

La de Palma confessava poc després com ha estat el seu cas: “Jo he tingut depressió durant molts anys, des del 19 fins fa relativament poc… i en tinc 32. A més a més, a aquesta depressió anava lligada a molta ansietat. Recordo perfectament com em sentia quan vaig començar a tenir depressió. Sents coses molt concretes i perds una mica la noció del temps. Vaig passar a estar millor fa ara tres anys, quan vaig començar a compartir com em sentia perquè em veia més forta. Ho vaig explicar a la xarxa i em va aclaparar la bona acollida entre la gent. Els meus seguidors m’escriuen cada dia per agrair-me que ho digués i em demanen ajuda”.

“He anat al psiquiatre molts anys, he pres medicació i crec que a vegades pot ajudar-te sempre que la complementis de teràpia. Si prens una medicació i no tens eines o un lloc en el que parlar sobre el que et passa, crec que la medicació només fa que t’adormin els pensaments que tornaran quan deixis de prendre-la. Si em torna a passar, ara sé que tinc més eines. El problema és que et sents culpable de sentir-te així i moltes vegades no ho comparteixes, el que acaba sent un error perquè hi ha molta gent disposada a ajudar-te. En el meu cas, el meu comportament no era molt normal. Jo sóc molt alegre i la gent s’adonava que no estava sent jo mateixa, per això em volien ajudar. No m’han ridiculitzat, però no ens han educat emocionalment per a aquest tipus de coses. Vaig tenir una parella, per exemple, que em deia que estava boja i allò se’m va quedar gravat”, afegia.

Angy Fernández s’emociona en compartir el seu relat amb la depressió / Cuatro

Un atac de sinceritat que acabava amb un al·legat: “Hem de tenir una mica més d’empatia quan veiem comportaments així, com els que tenia la Verónica Forqué. Si notes que un amic comença a comportar-se de manera diferent, has d’intentar ajudar-lo i fer que s’adoni que no està sol. No estem sols! Sempre hi ha gent que ens estima i vol ajudar-nos”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa