El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Iberdrola i Naturgy lideren la nova etapa del club espanyol de l’energia
  • CA

El conseller delegat d’Iberdrola España, Mario Ruiz-Tagle, presideix des d’aquest dimecres la nova Junta Directiva del Club Espanyol de l’Energia, (Enerclub), mentre que el director general de Naturgy, Jordi García Tabernero, assumeix la Vicepresidència de Enerclub, així com la Presidència del seu Comitè Rector. A més, Iñigo Díaz d’Espasa, vicepresident de la Fundació Cepsa, serà vicepresident segon.

Mario Ruiz-Tagle presideix així des d’aquest dimecres la nova Junta Directiva del Club Espanyol de l’Energia, càrrec que ocuparà durant els pròxims dos anys i en el qual substitueix a María Victoria Zingoni.

Conjuntura difícil

“Assumim les nostres noves responsabilitats davant una conjuntura difícil, amb la crisi climàtica, el conflicte a Ucraïna, la inflació, o els alts preus de matèries primeres ocupant tots els dies les portades dels periòdics”, va afirmar Ruiz-Tagle.

Ruiz-Tagle va ser nomenat conseller delegat d’Iberdrola Espanya el mes de juliol passat. Fins a aquesta data, ocupava el càrrec de CEO de Neoenergia, filial brasilera d’Iberdrola.

Vinculat al sector energètic des de 1996, Ruiz-Tagle va començar la seva carrera en Iberdrola fa dues dècades com a director de Relacions Institucionals de la filial brasilera; en 2004 va ser nomenat director de Negocis del departament d’Iberdrola a Llatinoamèrica i sis anys després es va convertir en Country Manager d’Iberdrola Brasil.

En 2017, any en què Neoenergia incorpora a Elektro Xarxes, Mario Ruiz-Tagle va ser nomenat conseller delegat i al juliol de 2019 va liderar el procés d’obertura de capital.

És llicenciat en Ciències Jurídiques i Socials per la Universitat Diego Portales a Santiago de Xile, i màster en Administració d’Empreses i Finances per la Universitat Pontifícia Catòlica de Xile.

GARCÍA TABERNERO

Amb la presència de García Tabernero, Naturgy serà una de les companyies que liderin Enerclub en un moment clau per al sector, amb una conjuntura difícil i nombrosos reptes que abordar en la transició energètica.

Les línies sobre les quals treballarà la nova direcció s’enfoquen en primer lloc al fet que Enerclub sigui un referent un multisectorial i regional del debat energètic, amb un augment de les col·laboracions i iniciatives regionals i locals.

A més, es proposen potenciar la participació i l’acostament a l’àmbit energètic europeu i internacional coincidint amb la Presidència espanyola de la UE en 2023.

En tercer lloc buscaran concretar accions internes que consolidin l’obertura de Enerclub, al marge de la continuïtat que tindran les ja posades en marxa per la directiva sortint.

Un dels objectius de la nova directiva és que Enerclub jugui un paper determinant en el present i futur d’un sector que avança, al marge dels interessos de les diferents companyies, cap a un model energètic comú.

Els nous dirigents de Enerclub són conscients que afronten una conjuntura excepcional i difícil, amb el conflicte d’Ucraïna, la crisi climàtica, la inflació, els nous impostos o els preus de les matèries primeres, però confien en la transició energètica com una de les principals solucions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa